ciroza biliara primitiva

12-06-2007
dee
Nu este medic/terapeut
dee
buna ziua! as dori mai multe informatii despre ciroza biliara primitiva, din ce cauza apare, tratament, operatii(transplant).multumesc
4 comentarii
0
28-06-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Este o boala autoimuna, produsa prin anticorpi anti-mitocondriali, care distrug celulele hepatice si mai departe, evenimentele patogenice sunt ca ale oricarei boli cronice hepatice. In urma necrozei hepatocitare se produce inflamatie cronica si fibroza- iar momentul cand apare fibroza determina trecerea spre stadiul de ciroza hepatica.
Tratamentul are la baza imunosupresoarele si corticoterapia- iar transplantul este o varianta terapeutica in stadiile avansate, cu rezultate f bune.
Tratamentul in afara celui patogenic(imunosupresie-corticoterapie) cuprinde anti-fibrotice(colchicina), diuretice- in special anti-aldosteronice- respectiv spironolactona(daca este sindrom ascito-edematos), lactuloza(in special daca sunt elemente de encefalopatie hepatica). Hepatoprotectoarele au si ele un rol adjuvant(Liv-52, Essentiale, Silimarina, aspatofort). Tratamentul trebuie individualizat -condus de specialistul gastroenterolog.
Trebuie exclusa prezenta virusurilor hepatice, inclusiv a CMV(citomegalovirus), EBV(virus Ebstein Baar), a toxicelor hepatice, a obstructiilor biliare secundare(ciroza biliara secundara). Testul specific pt diagnostic este determinarea anticorpilor antimitocondriali.
0
12-06-2009, ora 18:31
mihai georgeta
Nu este medic/terapeut
mihai georgeta
SUNT O MAMICA DE 35 ANI DIAGNOSTICATA CU COLANGITA AUTOIMUNA, VA ROG SPUNETI-MI MAI MULTE DESPRE ACEASTA BOALA. IN PREZENT MEDICATIA ESTE:BUDENOFALK-9mg, URSOFALK-1g, SILIMARINA -1g.
0
23-06-2009, ora 01:05
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
Eu am o boala dermatologica autoimuna ( lichen plan ) rebela care nu trecea deloc. Mi s-a recomandat sa caut daca nu am vre-un virus hepatic si n-am dar nu trecea cu imunosupresoare ( corticoizi) prednison. Ba mai rau. De 2 saptamani nu mananc decat vegetale crude si apiterapie ( miere+ polen ) si a disparut complet. Sunt hotarat sa mai continui 2 luni. Se pare ca dezintoxicarea ficatului in general este indicata pentru boli autoimune.
0
14-10-2010, ora 08:46
valutza
Nu este medic/terapeut
valutza
am ciroza biliara primitiva, iar acum sunt racita, ce tratament pot sa iau pentru raciala??nu fac febra, doar imi curge nasul, tusesc, nu tare si ma doare capul.va rog un raspuns.multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Ciroza biliara primitiva

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: