ciroza hepatica decompensata cu eliminare lichid

29-12-2008
scoco
Nu este medic/terapeut
scoco
in urma unei operatii in 2006, de stomac, cu taierea acestuia...mama mea a fost depistata ca ar avea ciroza, in timpul operatiei efectuate in Grecia, primind sange TRANSFUZIE. Acum vine in stare grava UMFLATA, CU PICIOARELE GRELE SI UMflatE, FARA DURERI SI GALBENA LA FATA SI OCHII GALBENI! Dupa un ecograf s-a primit diagnosticul de ciroza hepatica decompensata, si bineinteles internarea de urgenta in spital, de unde sub tratament i s-a facut punctie de doua ori cate 4, 5 litri de lichid abdominal si in plus cu recomandare de gasit donatori pentru asimilare de albumina umana pentru continuarea tratamentului!
Intrebarea mea este, ce sanse sunt sa isi mai revina, in conditiile in care dupa analize exista o insuficienta hepatica severa si nivelul bilirubinei e de 6, 78.Adica ce simptome sunt, cat o mai ajuta ficatul si daca ciroza de acest gen mai da inapoi! Lichidul recidiveaza?Si ce inseamna acest lichid eliminat din stomac?
multumesc anticipat LA MULTI ANI TUTUROR!!!
1 comentarii
0
01-01-2009, ora 11:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Lichidul acumulat nu e in stomac ci in peritoneu.El se acumuleaza datorita faptului ca ciroza mamei este avansata, complicata deja la nivel vascular printr-o alterare ireversibila a functiei ficatului.Lichidul trebuie scos, se simte mai bine dupa evacuarea lui.Ciroza hepatica nu se vindeca, dar boala poate fi incetinita.Trebuie mare atentie la ce mananca si, mai ales, la ce bea.Nu are voie absolut deloc sa bea alcool.Lichidul va putea fi controlat cat de cat cu ajutorul diureticelor.Deci lichidul in abdomen se va mai acumula, dar, daca se tine un regim strict si se vor lua medicamentele recomandate, el va fi in cantitate mai mica si va fi nevoie mai rar de punctie evacuatoare.Numai bine!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK