ciuperca inghinala

71 comentarii 1 2 3
0
30-01-2012, ora 00:01
sabina12345
Nu este medic/terapeut
sabina12345
multumesc frumos pt raspuns...pai inainte da isi dadea cu o crema data de medic si apoi a renuntat spunand ca i-a trecut...desi nu pare :)pot spune ca are o igiena impecabila, doar ca o lasa sa treaca de la sine si nu pare ca trece singura...da era o fosta prietena, care se pare ca i-o fi calcat stramb...mutumesc inca o data si o sa discut deschis sa mergem la un dermatolog.multa sanatate si tie.
0
01-02-2012, ora 21:38
diesel22
Nu este medic/terapeut
diesel22
salutare! si eu ma confrunt cu aceeasi problema de ceva timp.kiar de foarte mult timp.am avut noroc sa dau peste acest site si asa am avut okazia sa inteleg mai bine cu ce ma confrunt de fapt. nu prea am bagat in seama boala asta.o puneam pe seama unei iritatii produse din cauza faptului ka ma rad destul de des in zona respectiva (o data la 2-3zile, maxim). cred ca o sa incerc cu Triderm unguent sa vedem ce rezultate ofera.o sa va tin "in curent" cu evolutia tratamentului. sanatate la toti
0
06-02-2012, ora 06:39
Turbinca
Nu este medic/terapeut
Turbinca
1. Nu fi superficial, trateaza si cea mai mica problema cu seriozitate, pentru ca s-ar putea transforma intr-una mare.

2. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, e sa vizitezi un medic, fara sfiala. Daca nu esti satisfacut, viziteaza si un al doilea medic, daca nu si un al treilea, este vorba despre sanatatea ta.

3. Incearca sa ai o igiena stricta, zilnica. Foloseste sapun si produse de baie cat mai naturale. Hainele, mai ales lenjeria intima, trebuie spalate cu detergent natural si trecute printre inca un ciclu de clatire. Schimba-ti zilnic lenjeria intima.

4.Alimentatia conteaza mai mult decat iti imaginezi. Nu consuma in exces zahar, sare, alimente picante. Trebuie sa ai o alimentia balansata.

5. O ora de sport zilnic iti va intari corpul, care va deveni mult mai putin fragil la boli.

6. E bine sa folosesti doar ce-ti recomanda medicul. Unele creme poate sa-i faca bine altcuiva si tie sa-ti faca rau.

7.Incearca sa tii zona afectata cat mai uscata si aerisita. Evita statul mult pe scaun si poarte imbracaminte cat mai larga si doar din bumbac.

Sper sa ajute la cine citeste. Tine minte, poti sa te ajuti pe internet de sfaturi suplimentare, dar cel mai important e sa vizitezi MEDICUL!
0
19-02-2012, ora 20:50
diesel22
Nu este medic/terapeut
diesel22
am urmat tratamentul cu Triderm timp de 2 sapt si vreau sa spun ca se cunosc rezultatele. inca din prima zi nu am mai avut nici o senzatie de mancarime si nici acum.kestia e ka pielea a ramas mai alba in locul respectiv.ca un fel de pata.dar banuiesc ca nui nici o problema, atat timp cat nu mai am nici un fel de mancarime.sper sa nu recidiveze. sanatate!!!!
0
21-02-2012, ora 16:37
unbogdan
Nu este medic/terapeut
unbogdan
diesel22..continua sa aplici crema...pe zona cu probleme..si imprejurul ei pentru inca 1-2 saptamani!
Multa sanatate!
0
19-09-2012, ora 17:17
catalin09
Nu este medic/terapeut
catalin09
salut! am citit tot despre ceea ce s-a scris si o sa incerc probabil una dintre variante. Am fost si la medic si mi-a zis ca e tinea cruris...prima data mi-a recomandat nidoflor, mi-a trecut apoi a reaparut si tot asa. Am mers din nou, am primit tratament cu pastile si pimafucin crema, si la fel ca in primul caz...tot reapare, cand mi-e cald sau ma incomodeaza ceva apare imediat
0
14-10-2012, ora 12:01
catalin09
Nu este medic/terapeut
catalin09
salutare! Am revenit sa va spun ca am reusit sa scap de bubite...nu am folosit nici o crema ci doar produse naturiste. Incercati uleiul de arbore de ceai, se gaseste la plafar si se aplica direct in zona respectiva si in 5 zile ati scapat, cel putin la mine a mers
0
27-01-2013, ora 16:38
ovioan
Nu este medic/terapeut
ovioan
cred ca am avut aceeasi iritatie si am tratat-o cu Fluocinolon unguent de 2/zi, dupa spalare cu ceai de musetel si tamponare cu prosop;pe tot parcursul tratamentului am purtat lenjerie intima larga ;succes.
0
23-04-2013, ora 09:21
dailybreaker
Nu este medic/terapeut
dailybreaker
Am avut o astfel de ciuperca in zona inghinala si anala, dar acum am scapat de ea astfel:
Am citit undeva ca aceasta ciuperca poate fi aceeasi cu cea care apare pe picioare si produce acel miros neplacut.
Tot acolo scria ca ciuperca piciorului poate fi combatuta utilizand otetul.
Asa ca am incercat sa aplic metoda si la ciuperca din zona inghinala facand cateva zile la rand tamponari cu otet in zona respectiva. (se curata zona afectata cu vata imbibata in otet cateva zile la rand).
Dupa cateva zile a aparut rezultatul: ciuperca din zona inghinala a disparut.
Cand aplicati otet in zona respectiva, ustura putin timp de cateva secunde.
De asemenea, sa purtati lenjerie curata, larga, si zona inghinala sa o pastrati cat mai curata si uscata (spalare zilnica cu apa si eventual uscare cu feonul)
.
0
31-08-2013, ora 17:15
ciolanu
Nu este medic/terapeut
ciolanu
Buna ziua, am avut si eu problema de genul asta in partea inghinala, mi s-a facut ceva piele colorata ca si cum ar fii arsa.Am fost la farmacie si mia recomandat triderm lam utilizat vreo 4 saptamani insa a mai ramas o pata in zona aceea. Nus ce sa fac problema asta o am cam de 3 ani de zile vreau sa spun ca nu ma mai mananca insa parca ma deranjeaza pata. Ce medicament sau tratament naturist imi recomandati.
0
11-12-2016, ora 12:55
grig012
Nu este medic/terapeut
grig012
Des întâlnită în medicina modernă este lipsa corelării unor factori de mediu - chiar și de micro-mediu local - cu efectele care se urmăresc a fi atenuate. În cazul acestei iritații provocate de o ciupercă microscopică, principalul mijloc de protecție împotriva acesteia este dat de un micro-climat întreținut de către părul pubian, care, dacă există, variază atât caracteristici legate de capacitatea de răspândire a ciupercii dar furnizează și substanțe produse de glandele sebacee aflate la rădăcina firelor de păr, substanțe care contracarează răspândirea acestei specii de ciuperci și a multor altor specii de ciuperci, bacterii și chiar viruși.

Pasul I: combaterea prin spălarea consistentă a pielii afectate și a pielii aflate în proximitate cu apă și săpun (cel puțin o dată pe zi)
Pasul II: lăsarea părului pubian să crească cât mai des și cat mai stufos (poate dura săptămâni sau char luni)
Pasul III: diminuarea spălării consistente a zonei inghinale cu săpun (în mod special) și permiterea formării unui micro-mediu care va asigura protecția pielii mai departe în mod natural

De altfel micro-sporii acestor genuri de ciuperci se vor răspândi pe lenjeria de pat, pe lenjeria intimă, pe interiorul pantalonilor și a îmbrăcăminții, pe pielea și pe firele de păr aflate în proximitatea zonei inghinale, pe degete, etc. Fără o armată deasă de fire de păr și sebumul aferent prezent pe acestea, ciuperca își va continua ciclul de viață și bineînțeles, în timp, va căpăta rezistență la substanțe precum cele descrise mai sus în acest topic.
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.