ciuperca microsporum-canis

24-10-2005
nicoleta.ramona
Nu este medic/terapeut
nicoleta.ramona
In urma unui examen micologic, a rezultat ca fetita mea, in varsta de 6, 5 ani are aceasta ciuperca, M-canis.Tratamentul recomandat de medic este Lamisil comprimate si unguentul Pimafucin. In prospectul Lamisil-ului, am citit ca nu se recomanda copiilor. Deja facem tratamentul de trei saptamani si nu stiu daca e bine sa mai continui. Exista si un alt tratament? La recomandarea medicului va trebui sa facem urmatoarele analize: GOT, GPT, HLG, COL, TG...sa inteleg ca-i afecteaza foarte tare ficatul!? Problema mare este ca ciuperca este in par (deasupra fruntii). Este necesar sa o tund?.
Va multumesc
1 comentarii
0
07-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Tratamentul care v-a fost recomandat este bun pt. ce are fetita dv., dar aveti dreptate - nu exista experienta cu Lamisilul oral la copii si prin urmare nu se recomanda; in unele cazuri poate afecta functia hepatica sau renala - bine-nteles si in functie de durata tratamentului. Mergeti din nou la medicul dermatolog si rugati-l sa va prescrie un tratament adecvat copiilor.
Este bine sa o tundeti in zona afectata, dar "zero" ca sa fie eficient (aceasta ciuperca se aseaza pe firul de par si determina ruperea lui la cativa mm de pielea capului).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.