cmv si epb

21-04-2011
jannete
Nu este medic/terapeut
jannete
buna ziua.in al 2-lea trimestru de sarcina, accidental, m-am intepat cu un ac, folosit la tratamentul, unui bebelus, ce suferea, de o infectie cu cmv si ep.barr.starea acestuia era destul de grava la un moment dat.intrebarea mea este pt ca nu am facut analize, in aceasta privinta, mi s-a spus ca nu prea mai are relevanta daca nu le-am facut pana atunci, daca bebelusul meu in varsta de un an acum, ar putea, totusi suferii, din aceasta cauza.si cum as putea sa imi dau seama?nu am avut probleme mari.doar rosu in gat de cateva ori, viroza.insa, desi s-a nascut cu aproape 4 kg, acum nu are mai mult de zece.nu mananca corespunzator varstei, medicul de familie, spune ca nu are semne de care sa se lege.ea nu stie de incident.stiu ca mai multe mamici, din grija pt bebe se panicheaza, cand acestia, nu mananca.si ca au perioade, ca ies dintii.etc.dar dureaza cam de mult, de pe la 7 luni.intrebarea mea este:ar putea fi o problema cu ea, din cauza acelui incident?multumesc anticipat
2 comentarii
0
21-04-2011, ora 22:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Perioada de incubaţie a expirat de mult. Dacă ar fi fost să facă boala, ar fi făcut-o de mult. Dacă nu sunt semne de boală, înseamnă că nu a făcut boala.

2. 10 kg la 1 an ? Şi spuneţi că e puţin ??? Există din abundenţă materiale documentare pe net privind dinamica greutăţii copilului. Nu insistaţi prea mult cu mâncarea, ca să nu creşteţi un copil obez. Obezitatea juvenilă, şi chiar infantilă, a crescut îngrijorător în ultimii ani şi este una dintre principalele probleme de sănătate publică.
0
22-04-2011, ora 10:29
jannete
Nu este medic/terapeut
jannete
are 1an si o luna si 9, 3kg.nu ma ingrijoreaza greutatea in mod deosebit, pt ca nu arata rau, si nu imi doresc un copil dolofan sau obez.ma ingrijoreaza ca nu mananca.s-a nascut cu 3, 860kg.si la MA CHINUI INTRADEVAR SA O HRANESC.POATE STA CINEVA LINISTIT CAND NU MANANCA COPILUL?mai ales ca nu am putut alapta, si suntem pe lapte praf de la 3 saptamani.dar nici laptele nu il bea mai mult 3 biberoane .. multumesc pt raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul