Coaxil?...ce stiti despre acest medicament

148 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
14-04-2011, ora 11:01
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
tot citind prin urma am vazut ca si tu Master la un moment dat trebuia sa iei zoloft care am inteles ca e acelasi lucru cu sertralina.ai luat???ca ce am citit m a dat peste cap.

Pulbere de stele.cam care ar tb sa fie doza de sertralina optima???nu s mult 2 coaxil +1 sertralina???
0
14-04-2011, ora 12:02
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
gabriela
gandeste-te ca iei pastile sa te faci bine, nu ca iei multe pastile!!!
0
14-04-2011, ora 12:43
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
adrian.daca as putea sa fiu mai deatasata si sa nu mi mai fac atatea procese de constiinta ca iau pastile(ma termina gandul asta) poate ca m as face bine mai repede
0
14-04-2011, ora 12:57
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
pai incearca sa nu mai bagi in seama reactiile adverse care v-or trece in cateva saptamani, si gandeste un pic mai optimist :) !!si nu trebe sa-ti faci procese de constiinta ca iei pastile, un pr de-al meu a avut probleme la plamani si baga cel putin 10 pastile pe zi...a luat asa timp de cateva luni si s-a vindecat !!!
0
14-04-2011, ora 13:37
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
adrian asa e.ma consum aiurea, azi nopate n am dormit cu gandul ca am citit prospectul medicamentului si de acolo insomnie, ganduri...scenarii...horor ce sa mai..
0
14-04-2011, ora 13:52
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Gabriela,
50 de mg de sertralina nu-i mult, eu am luat, intr-un moment dificil, direct 200 de mg...Poti sa citesti prospectul dar sa stii ca el este scris ca nu cumva companiile farmaceutice sa se trezeasca cu un proces, sunt multe lucruri care fac ca pe un propsect sa fie trecute multe reactii adverse, care de cele mai multe ori, nu apar, sau apar la inceput si apoi se regleaza totul.Poti lua Serlift, nu-i nici o problema, eu am luat Stimuloton, preparatul unguresc.Zoloftul e preparatul original, dar nu-i bai daca iei Serlift.Doua antidepresive de acest tip pot fi utile si foarte utile, eu iau un tratament specific depresiei rezistente la tratament, mult mai complex si mult, foarte mult..Dar functionez asa si n-am mai avut recaderi!Asta-i important...Cu bine!
0
14-04-2011, ora 14:38
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
pulberedestele...hai ca m am mai linistit...sa fi facut dr miscarea asta pt ca i am spus ca am dureri la ceafa si tremur al corpului sau s a gandit ca mi tb ceva mai puternic??ca inteleg ca i tot AD
0
14-04-2011, ora 15:56
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Da, probabil vrea eliminarea simptomelor astora si consolidarea rezultatului...Nu va alarmati, ca nu-i cazul!
0
14-04-2011, ora 16:00
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Gabriela eu de ieri dupamiaza sunt ceva mai binisor, nu stiu ce s-a intamplat ca Marti dupamiaza a aparut Depresie, dar am corectat-o ieri repede.
Eu nu am luat Zoloft asa cum mi s-a spus intrucat la mine Depresia suna ca ar fi un efect secundar dat de anxioliticul Rivotril, de altfel si scrie ca luat mai mult timp da depresie, medicul ce imi daduse Zoloft nu a dorit sa ia in seama acest amanunt, deci la mine era altceva.
Zoloft este un AD bun dupa cat am auzit, Serlift e acelas lucru.
Cine luase Zoloft se plangea doar de diminuarea libidoului, in rest nu prea.

Chiar asa, tu iti faci f multe probleme, doar aceste ganduri si-ti infraneaza vindecarea ! Si daca te intrebi de ce doctora a facut schimbarea oricum nu ai sa afli, am mai spus si ieri, probabil ca a gandit cum ca de acolo ar fi durerile, desi spui ca le avea dinainte.
Ia mai departe Serlift si sa ai speranta ca te vei simti din ce in ce mai bine, cum actioneaza si pe fond Anxios, treptat trebuie sa te simti bine, daca stai sa-ti faci asa ganduri, sigur bine nu-ti va fi.
Si ce ai citit pe prospectul ala de te-a terminat asa ?
De fapt pe fond Anxios iti faci tu gandurile astea, insa incet incet dupa ce-si face medicamentul efectul si fondul Anxios scade, vor scade si gandurile astea.
0
19-04-2011, ora 09:10
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
salutare...din lipsa de net n am mai trecut pe aici

starea mea...cam tot asa e...parca mai agitat (sa fie de la pastile??)...THEMASTER.,...stiu ca pe fond Anxios imi fac gandurile astea(care ma cam sperie) dar asta mi e constructia.ce am citit pe prospect???numai de rau

tu cum esti??
0
20-04-2011, ora 03:09
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Deci tot cam agitata, mda, pe fond Anxios apar gandurile urate si e normal sa te sperie cu toate ca stii ca-s false, insa te sperie pentru ca false sunt ele, insa te afecteaza cat se poate de real ! Iti umbreste bunadispozitie de nu se poate. Nu sunt niste ganduri asa doar "domne sunt ele, stiu ca-s aiurea, nu le bag in seama", te baga ele pe tine.
Cred ca ai citit numai de rau pe prospectul ala, nici nu e de mirare.

Eu sunt asa si asa, mi-am tras vreo 100 pagini despre Psihanaliza la imprimanta, pe ce citesc acolo cu atat inteleg mai bine ce s-a intamplat cu mine si de unde a venit Anxietatea atunci, incep sa inteleg de fapt cauzele problemelor astora, raman tablou cand citesc, pe bune, stii cum coincide ?! De nu ai treaba. Adica treburile se leaga fff bine.
De exemplu am citit despre parintii care nebucurandu-se la randul lor in viata, interzice dreptul la bucurie copilului lor, pe faze de genul la mod Constient "nu iti trebuie tie jucaria asta, nu ai nevoie de ea, nu-ti foloseste, nu manca mult ca nu e bine, nu dori aia ca nu e necesar", la mod Inconstient ei gandesc asa "noi NU ne-am bucurat in viata, asa ca nici tu nu ai voie sa te bucuri, nu-ti trebuie jucaria aia si aia si ailalta pentru ca de fapt nu ne trebuie noua pentru ca nu tu contezi ci doar noi, nu manca ce vrei si cat vrei pentru ca asta inseamna ca te bucuri si nu ai voie".
Exact asa s-au purtat si parintii mei, deci am raams uluit sa vad cum coincide exact sablonul.
Deci copil neiubit de parinti e concluzia. Iar pe baza acestor lucruri incep problemele fara sa ne dam noi seama mai tarziu.
0
20-04-2011, ora 09:53
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
THEMASTER.stiu ca asa sta treaba cu familia...de asta nici nu vreau sa citesc ca mai rau imi fac...

se pare ca efectele urate de la serlift se vad ca parca agitatia e mai amre, ma dor si mainile si picioarele de zici ca am tras de fiare plus ca am o senzatie de voma de nu ti spun...asta pe partea fizica ca pe partea psihica e mai ok.musai s o sun pe dr
0
20-04-2011, ora 16:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
S-ar putea sa fi aparut un fenomen, numit tulburare de conversie, o somatizare intensa, care poate trece prin cateva sedinte de psihoterapie.Tineti minte ca subconstientul nostru are foarte multe lucruri depozitate acolo, si cand nu sunt acceptate in planul real, al constientului, se somatizeaza si apar durerei, care, cu adevarat, sunt reale.Intelegerea problemelor cu care va confruntati poate insemna sfarsitul durerilor(tratamentul se continua, nu se opreste la disparitia lor).Dupa pararea mea, ce v-am spus ar fi suficient pentru a va reveni, desi nu am mari pretentii de psiholog sau altceva de la mine, nu sunt asa ceva.Sper sa va fie bine.Mergeti la medic, dumnealui stie cel mai bine!
0
20-04-2011, ora 16:29
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
pulberedestele.ce am inteles...sa merg la un psiholog pentru sedinte de psihoterapie...intentionam s o fac dupa sarbatori...sa stii ac durerile mele sunt reale cel putin eu asa le simt, de exemplu ca azi n am fost de foarte mult imp...n am fost in stare sa fac nimic, nimic ci doar sa stau la pc..maine daca s tot asa musai sa sun dr, pt ca sigur serliftul asta nu i in regula la mine
0
20-04-2011, ora 20:51
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
In sfarsit PulberedeStele ajunge partial la aceias concluzie ca mine si anume vorbeste de cauzele ce a dus la problema.

Gabriela

"de asta nici nu vreau sa citesc ca mai rau imi fac", pai fara constientizarea a ce se intampla in spate, nici o sansa de revenire sa stii, sau cel putin nici o eventuala posibilitate de revenire.
Cauza e psihologica, aia e focarul starii care a aparut la socul ala pe care nu-l faceai in alte conditii.
Merg ceva sedinte la psihoterapeut, insa mai mult de 2-3.
Durerile ce le ai, normal ca le simti ca fiind reale, dar asa cum zice si Pulberedestele pot fi manifestarea unui psihic suferind, sau daca e cum spui tu, e de la medicamente, greata e clar de acolo.
Cu medicamentul vezi bine, ai problema ba acolo ba dincolo, macar sa-ti fie mai bine psihic, insa cu durerile alea nu are cum sa-ti fie pana la urma bine psihic, astea va genera alt dinsconfort psihic pana la urma.
Apropo, pe mine cand trag de fiare nu ma dor mainile asa cum descrii tu, adica...vreau sa spun ca nici trasul de fiare nu face asa rau cum face medicamentul ala tie.
Singura ta sansa este sa gasesti un medicament care sa faca sa-ti revii complet si gata, altfel ce faci ? Te tot tarai cu aia cu ailalta care face tampenii pe alte parti si tot nu esti in regula, de ce nu discuti serios cu doctora ? Nu stiu de ce am impresia ca voi nu aveti tupeu sa vorbiti deschis !
Eu i-as zice "PANA cand o duc asa doamna ? Ce inseamna asta ? Ce se intampla de nu imi revin odata ? Am si eu o viata, o familie, de n luni ma tot chinui, ori im dati ceva care sa ma faca bine, sau..ne jucam ?! Sau mai bine spuneti ca nu ma mai fac bine ca sa stiu o socoteala".
Eu am fost dur cu medicii unde am fost, de aia am fost la particular pe banul meu spun ce am de spus fara rusine sau teama, i-am luat la trei de nu s-au vazut.
0
20-04-2011, ora 20:56
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
excelent The Master, ai pus punctul pe i!bravos, sincer iti spun!!degeaba incerci sa ascunzi "rahatu" sub pres, ca mirosu e tot acolo!!!
0
20-04-2011, ora 21:19
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
Themaster...eu am facut ceva psihoterapie...ti am mai zis si sincer??nu m a ajutat..sau n am gasit persoana potrivita care sa ma ajute pe mine.oricum am sa incep dupa sarbatori.sa stii ca si eu tot la privat am mers iar dr m a asigurat ca va f bine dar trebuie un pic de rabdare...
ADRIAN...eu nu vreau sa ascund absolut nik sub pres ca nu am de ce, ,...sunt f multumita de viata mea actuala si nu s asa un copil incat sa nu mi dau seama ca de undeva vine problema mea...iar eu cred ca e vorba de un stres f mare pe un timp indelungat +un soc (parerea mea)
Pulberedestele am sa tin cont de sfatul tau...
0
20-04-2011, ora 21:38
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
pai in legatura cu ce era stresul tau?ai rezolat problema?despre ce soc este vorba?stiu ca eu greu cu bolile astea, eu am toc dar ma mentin pe linia de plutire
0
21-04-2011, ora 00:50
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Daca medicul a spus sa ai rabdare, fie cum spune el, sa vedem, vreau sa aud ca iti e bine cel putin o luna stabil si fara efecte secundare.
Pai ce psihoterapie ai facut tu nu se pune, oricum nu ai facut Analiza Tranzactionala si Psihanaliza, astea nu le face orice psiholog sa stii, mai ales la noi, noi nici nu avem specialisti in asa ceva cu adevarat, era unul care a plecat din tara din pacate, se numea Schnapp, ala facea asa ceva, dureaza cam 1-2 ani, nu e asa usor.
Ai dreptate cu stresul insa ala a sensibilizat terenul, in absenta stresului prelungit NU faceai socul la aceias intamplare, socul nu a fost cauza ci doar picatura care a umplut paharul.
In legatura cu viata si trecutul, esti tu asa de sigura ca esti constienta de mecanismele din Inconstient fixate in copilarie pana la 7 ani ?! Noi nu suntem constienti nici ca parintii nostri nu au fost Okey (in caz ca n-au fost, majoritatea nu sunt).
Chestia e ca eu incerc sa fiu terapeutul meu, asa ca incet dar sigur in mare parte devin constient de ce s-a intamplat si de ce am avut o latura Anxioasa.
Uite un exemplu, Tatal spune copilului "Fii puternica".
Aparent e okey si spui ca nu e nimic rau da ? E foarte rau ! Asta inseamna "de fapt eu consider ca esti slaba", la nivel Inconstient tu interpretezi real mesajul adica traducerea corecta, iar asta te va urmari toata viata si te va face sa te autoubestimezi, insa habar n-ai de ce simti asta. Corect sa spuna "Esti puternica".
Sau parintii tai se cearta...tu poti interpreta in Inconstient "aaa, din cauza mea se cearta, daca eu nu mai eram, ei nu s-ar mai fi certat", din asta poate rezulta "ia sa vad cum fac ca sa nu mai exist", asta inseamna ca apare in viata la un moment dat o Depresie de zic toti ca asa a fost sa fie, din care poate rezulta tentativa de sinucidere.
Si cate si cate exemple de cauze ale problemelor aparute la maturitate aparent asa aiurea, nu-s deloc aiurea.
Odata ce constientizezi radacinile, exista sanse sa scapi.
0
21-04-2011, ora 08:45
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
Adrian...stresul meu a fost legat de munca, facultate..sesiune, licenta.plus o intamplare care, zic eu ca a umplut paharul
THEMASTER...daca tin cont ca pana la varsta asta am fost ok dpdv al sanatatii vreau sa cred ca va trece si perioada asta si voi fi bine...adevarat ce zici tu despre familie si despre intamplarile din copilarie...dar cati oameni n au avut o copilarie nefericita cu intamplari tragice, cu abuzuri fizice si pishice si si oameni cat se poate de normali.???

eu sper sa fiu mai bine mult mai repede decat 1 luna...am vb cu dr ieri si mi a zis ca se astepta ca anxietatea sa se amplifice si sa dea reactiile astea dar vor trece cat mai repede, de asta a si modificat tratamnetul.eu nu stiu cum m ar ajuta pe mine psihoterapia la durerile astea fizice...???nu zic nu dar.
0
21-04-2011, ora 14:36
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nu sunt dureri fizice, sunt dureri psihice, dar resimtite puternic ca dureri psihice.O mai spun odata si puteti sa va informati citind DSM IV sau citind pe internet, ceea ce simtiti dvs se numeste tulburare de conversie, n-ati facut comentarii legate de asta, e o tulburare care exista si a fost descrisa de psihiatrii americani si nu numai.Mecanismul e cel descris mai sus, nu-i descoperirea mea, eu doar va spun ce cred eu ca este.Daca pacientul e inteligent si nu ma indoiesc in acest caz ca este, bala va trece mai repede si psihoterapia va da roade.Probabil ca n-ati fost atenta la ce v-am scris sau ati luat-o ca pe o joaca de-ale mele cu cuvintele.Totul e real, in plan fizic dureros...Si nu incetati sa luati medicamentele, chiar daca nu veti intelege ce se petrece.Parerea mea este ca suferiti si de tulburare de conversie, un medic priceput va poate schimba asta in ceva bun, dar trebuie colaborarea dumneavoastra.Punct.
0
21-04-2011, ora 14:37
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Erata: "dar resimtite puternic ca dureri fizice"Scuze!
0
21-04-2011, ora 16:39
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
pulberedestele ok am inteles cum sta treaba...probabil si de asta dr a facut aceasta schimbare de pastile.azi de exemplu am fost altfel decat ieri...nu mai sunt dureri decat putin si nici agitatie nu mai e.in schimb doar o mare, , lene, , (datorata tot tratamentului)..alterneaza starile intr un mare fel
0
21-04-2011, ora 18:59
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Aia care au fost nefericiti in familie poate nu au ce ai tu, insa sanatosi Nu sunt, care mai de care frustrati, comportamente ciudate, razbunari chiar pe copiii lor, etc, deci tot in regula nu erau.
Ce ai tu mai e cum mai este, insa sa vezi altii care par sanatosi ce apuacturi au, iti sta mintea in loc.

Daca medicul a spus ca va trece simptomele, inseamna ca asa o fi, nu contest, sa vad !
Vreau sa-mi spui ca te simti bine si stabil.
Cu durerile ti-am explicat si eu su Pulberedestele, insa simt ca tu nu prea pricepi mare lucru din ce vorbim noi aici, corect ?
0
22-04-2011, ora 08:32
gabriela12
Nu este medic/terapeut
gabriela12
Themaster...am scris si mai sus ca am priceput..dupa Paste o sa si aplic ce mi ati sugerat voi, multam de sfat


cat despre ce a spus dr vom vedea.si eu astept cu mareee nerabdare


tu cum esti?
0
22-04-2011, ora 16:59
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Ma bucur ca ai inteles, si eu astept sa imi spui ca te simti bine.
Eu sunt asa si asa, m-am mai stabilizat, ma stabilizez din ce in ce, culmea, de cand am lasat medicamentul, lucrurile incep sa se indrepte incet dar sigur.
Dar am si luptat cu dintii in ciclul sport intens-mancare de rasfat, altfel nu aveam sanse.
Iti dai seama ca dupa ce am lasat medicamentul starea era ba asa ba asa, aparea Anxietate cu agitatie, uneori nu dormeam, alteori ma duceam si manacam pana la potoleam si aia era, apoi a doua zi BUM sport ca sa compensez abuzul, prefer asa decat sa iau medicamente, iar incet incet cand se stabilizeaza treaba, se mai stabilizeaza si urcusurile-coborasurile astea.
Si chiar daca mai ramane ceva Anxietate, ii dau in cap cu mancare buna si gataaa, iar apoi la sala, macar e ecologica, gustoasa, naturala, nu se compara cu chimicale-le astea care oricum nu m-ar face bine niciodata si nici gust bun macar n-au, sportul e si el sanatos, deci macar folosesc metode naturale. Desigur si cu 1-2 zile de post cu salate intre zilele de rasfat.
Asta e, sunt mai ambitios, nu vreau sa fiu dependent de medicamente chiar daca nu am dormit noptile si nu-mi era bine deloc, si oricum mi-am spus "si fie ce o fi, mai bine mort decat cu alea", deci oricum nu mai as fi luat, drum de intoarcere nu aveam, pe mine ma intereseaza calitatea vietii, nu sa traiesc oricum.
Insa repet, asa gandesc eu pentru mine, asa am ales, ceilalti aleg drumul pe care-l considera ei mai bun pentru ei.
0
30-08-2018, ora 15:35
Maria just me
Nu este medic/terapeut
Maria just me
@the master:mai esti pe aici? Cum te mai simti?
Catre toata lumea: a luat cineva cu anxietate coaxil? Ce reactii adverse ati intampinat, si pentru cat timp?
0
18-03-2024, ora 09:19
Florinshajsj
Nu este medic/terapeut
Florinshajsj
Salut, am si eu o intrebare, se poate combina coaxil cu zoloft ?
Adaugă un comentariu / răspuns
148 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul