Cocaina.ajutor!

19-05-2016
Turc talida
Nu este medic/terapeut
Turc talida
Buna...as vrea sa m-a sfătuiți, am o prietena pe care o cunosc de foarte mulți ani care este si sora iubitului meu...eu lucrez ca si dansatoare si ea lucrează cu mine in același club...de vreo 3 luni de zile mi se pare foarte ciudata, schimbată, fata de mine...si sunt sigura ca, consuma cocaina cu o fata care este si ea dependentă la rândul ei.si cu are a încercat o data de curiozitate...eu m am certat cu ea si am plâns si i am spus ca sunt împotriva drogurilor dar ea nu vrea sa recunoască ca o face..dar eu sunt sigura datorită comportamentului ciudat pe care i-l are fata de mine...ce ar trebuii sa fac???ea are si ea familia ei dar cred ca iubitul ei știe..ea nu recunoaște dar eu tot acolo m-a gândesc Si îmi vine sa plâng zilnic.ea era o fata foarte de treaba si ne iubeam ca 2 surori si mi se rupe sufletul...va rog
4 comentarii
0
19-05-2016, ora 23:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca sunteti din Bucuresti incercati sa mergeti cu ea in Crangasi, la Spitalul Sfantul Stelian, sa primeasca tratament sa se lase.
Se moare in agonie ore intregi daca se iau astfel de droguri mult timp. Fac ravagii.
0
19-05-2016, ora 23:38
Turc talida
Nu este medic/terapeut
Turc talida
Sunt plecată in Malta...problema e ca nu recunoaște.se ascunde de mine...si ea are familia ei.e căsătorită si are si un copil...si tind sa cred ca el e deacord.cred ca ii este frica de reacția mea...de aceea...aseară m am convins când am văzut o ca făcea cu gura si cu limba in toate direcțiile dar după vreo ora nu mai avea nimic...
0
21-05-2016, ora 21:42
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Talida: un consumator, rareori va recunoaste ca o face! Mai ales daca vorbim de a spune asta in fata unor rude sau prietene bune! Pt ca acel consum e privit ca pe singura modalitate de a-si rezolva problemele (o falsa idee, desigur!) si cata vreme si-au obisnuit deja creierul cu endorfinele descarcate artificial, vor mai dori mereu si mereu!
Asa cum ti-am recomandat si in privat, ocupa-te mai mult de tine pt ca esti singura persoana pe care o poti ajuta sa nu ajunga in aceeasi situatie cu a prietenei tale! Mai ales pt ca domeniul in care lucrati este unul de mare risc din mai multe puncte de vedere. Prietenei (dar si tu te poti gandi la asta pt tine) poti sa-i amintesti de persoanele dragi pt care ar putea sa isi doreasca sa traiasca si sa duca o viata sanatoasa: copilul, eventual parintii - pt ca iubitul/sotul, inteleg ca stie de consumul de substante si probabil ca e si cel care o sustine in aceasta directie - se intampla de foarte multe ori asa, din pacate! Insa nu e o regula. Nefiind in tara, unde probabil se afla parintii sau fratii, nimeni in afara de sot nu o poate interna fara voia ei la o clinica de specialitate, pt a se recupera (nu stiu cum sunt regulile in alte tari, dar in Romania asa e). Mai ales daca ea nu constientizeaza ca are o problema, nimeni din afara ei nu o va putea convinge ca are!
0
24-05-2016, ora 18:09
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
asa este: in primul rand e important ca ea sa constientizeze ca are o problema iar mai apoi e important ca tu Talida sa incerci sa nu te supraimplici emotional (nu o ajuta nici pe ea si nici pe tine). Poti insa sa o sprijini si fara sa fii supraimplicata: -incearca sa o intelegi mai bine: de ce face ceea ce face? isi da seama de schimbarile ce se petrec? - spune-i direct ca esti ingrijorata (fara sa plangi) si intreaba cum ai putea sa o ajuti.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.