Colagenoza nespecifica. Polimiozita

150 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
23-10-2009, ora 14:31
pacurarcris
Nu este medic/terapeut
pacurarcris
Pt Danaa21: La mine boala a debutat la inceputul lui 2006, imediat am 4 ani. La inceput si eu am fost tot la neurologi, pt ca a durat foarte mult pana am primit un diagnostic, si din pacate fiecare medic la care am fost s-a grabit sa puna un diagnostic in loc sa spuna, , nu stiu, hai sa mai cerem o parere". Acum merg la dl. dr. Blaj, chiar daca nu sunt din Bucuresti tot imi este usor sa ajung la dansul si este primul doctor dintre toti cei la care am fost care insista sa il sun de cate ori am o problema si care are totdeauna rabdare sa imi explice si sa imi vorbeasca frumos. Pentru mine conteaza f mult. Deci cum iti spuneam eu am fost la neurologie internata tot timpul, la Mures tot la neurologie am fost dar dupa ce am primit rezultatul de la biopsie neurologul a mers sa se consulte cu reumatologul. De atunci merg la reumatolog.
Perioade de bine mai sunt, nu ma simt intotdeuna rau, depinde de ce fac. Dupa un timp ajungi sa te cunosti si sa iti dai seama cum sa te protejezi. Eu din pacate nu ma pot tempera f bine, daca am o zi mai buna imi vine sa le fac pe toate, iar a doua zi ma simt rau. Oricum ma descurc.Si psihicul conteaza f mult. Nu trebuie sa te gandesti la ce va fi, pt ca nu ai de unde sa stii ce va fi peste 10 ani. Boala se poate manifesta diferit de la o persoana la alta, si nici un om sanatos nu poate stii ce il asteapta peste cativa ani. Perioada asta in care umblii de la un doctor la altul, care iti pun tot felul de diagnostice, care iti dau tot felul de tratamente si care te trateaza de multe ori ca pe o persoana care nu are ce face acasa si care vrea cu tot dinadinsul sa stea prin spitale, este cea mai grea perioada. Dar parerea mea e sa nu te lasi si sa mergi la cati doctori este nevoie pt a primi un raspuns.
Dar daca esti din Bucuresti poate e bine sa iti faci o programare sa vezi ce iti spune dl. doctor.
0
23-10-2009, ora 14:42
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Multumesc mult pentru raspuns, mi-am facut o programare pentru maine la domnul doctor, o sa iti urmez sfaturile referitoare la psihic, o sa incerc sa imi cunosc noul corp si sa ma gandesc mai putin la ce va fi peste 10 ani. Inca o data multumesc si iti dorect multa sanatate.
0
23-10-2009, ora 14:46
pacurarcris
Nu este medic/terapeut
pacurarcris
Cu multa placere.
Pt georgeiosif: La Colentina eu am fost trimisa de cineva, asa ca nu stiu cum se procedeaza. Dar daca vrei sa mergi la un anumit medic cu siguranta ca trebuie sa vorbesti dinainte. Poate ar trebui sa incerci sa suni la Colentina la reumatologie si sa ceri amanunte. Eu cred ca te-ar lamuri (teoretic asa ar trebui).
0
23-11-2009, ora 22:11
Marrilena
Nu este medic/terapeut
Marrilena
Miine am sa ajung si eu la doctorul Blaj. Sper sa gaseasca o solutie in cazul meu.
Din pacate in cazul meu, zilele bune alterneaza cu zilele rele.
Durerile sint doar in zona picioarelor, simt ca muschii imi fierb, fac valuri, ca mai apoi sa simt o febra musculara f puternica si dureroasa.Indiferent de starea vremii, de efortul depus, durerile revin periodic si persista perioade mai lungi sau mai scurte de timp.
Dupa toate analizele facute nici un medic nu a constatat vreo dereglare.Toti se arata neputinciosi in a-mi stabili un diagnostic si un tratament adecvat.
Avind in vedere ca eu niciodata nu am luat vreun medicament nou, nu maninc lucruri decit din magazine, nu iau alte tratamente naturiste, ramin la pararea ca ceea ce am patit este rezultatul vaccinului antigripal.
In ultimii 6-7 ani m-am vaccinat anual.
Doctorii imi spun ca suspiciunea mea nu se adevereste pt ca durerile mele s-au ivit din senin, cu aproape o luna mai tirziu de la vaccinare.
Nu mai stiu ce sa cred si de multe ori cad in disperarea ca n-am sa ma mai fac bine.Apoi ridic capul si ma gindesc ca poate exista vreun doctor pe lumea asta care imi va gasi tratamentul potrivit.
Am sa revin miine cu noutati de la doctorul Blaj.
Sanatate ca-i mai buna decit toate.
0
24-11-2009, ora 08:57
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Buna Marrilena,

Nici eu nu am scapat de boala (tot am dureri musculare parca as avea febra, am intepaturi in muschi, mi se si zbat muschii, stari de oboseala) am observat ca in momemntele cand am acele stari de oboseala fac si febra cam 37.1. Eu am fost la doctorul Blaj, mi-am facut analize si rmn pentru spondilita anchilozanta dar nu a fost confirmata. Nici analizele nici rmn-ul nu arata ca as avea asa ceva. Doctorul Blaj mi-a dat un tratament dar nu l-am luat, si m-am dus la doamna doctor Balanescu. Mi-am facut analizele si astept rezultatele, eu am inceput si un tratament homeopat si cu el am mai scapat de intepaturi din muschi, crampele musculare sunt mai rare.

Pentru ca boala mea a inceput cu dureri mari de cap, dezechilibru si apoi durerile musculare eu am fost la neurolog la domunul profesor Onaca (tot in bio-medica il gasesti) si am avut diagnostic neuroviroza, adica un virus s-a aseza pe sistemul nervos central. E posibil ca si in cazul tau sa fi fost tot un virus, sau poate chiar de la vaccinul antogripal.

Bafta si sa ne facem bine repede

Dana
0
24-11-2009, ora 09:28
ALINTA
Nu este medic/terapeut
ALINTA
pentru danaa21 buna, si eu sunt cam in aceeasi situatie ca si voi, va urmaresc mereu, as vrea sa te intreb ce tratament a dat dr onaca ptr.ca si eu as vrea sa fac o programare la dansul, sau ce parere a avut pt situatia asta si pt diagnosticul dat, cum a abordat clinic boala; eu am avut tot felul de diagnostice si nici unul clar in 4 ani de zile de cand ma tarascasa fara nici un rezultat, astept raspuns multumesc, alinta
0
24-11-2009, ora 09:40
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Pentru Alinta

Buna

Domnul profesor a fost singur neurolog din 10 care a pus un diagnostic, mi-a ascultat povestea, m-am examinat foarte atent, si mi-a pus diagnostic, am fost de 4 ori pana acum la dansul, de fiecare data a sustinut ca e bun diagnosticul, ca e foarte sigur de diagnostic, ca eu uneori ii mai ziceam ca ma tem de boli autoimune, pentru ca eu am si o tiroidita autoimuna care cica ar veni in asociere cu alte boli autoimune, dar de fiecare data mi-a zis sa stau linistita ca e sigur ca sunt asa de la un virus. Am facut un tratament cu medrol (un fel de cortizon), neuromultivit (complexul vitaminelor B). Sub tratament am fost bine, dupa inreruperea tratamentului nu chiar bine. De fiecare data ma asigura ca e o ceva reversibil si ca o sa scap de boala asta, problema e ca nu se stie cand.

Eu, pentru ca mi-e frica de alte boli autoimune am mers si la doamna doctor Balanescu.

Parerea mea e ca merita sa vezi si parerea dansului.

Multa sanatate
0
24-11-2009, ora 11:14
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Am uitat sa spun ca in tratamentul domnului Onaca am avut si antiinflamator (ketonal, arcoxia). Dupa tratamentul cu medrol trebuie sa mai iau 10 zile pe luna movalis timp de 2 luni.
0
24-11-2009, ora 12:02
ALINTA
Nu este medic/terapeut
ALINTA
am avut o incercare cu medrol doza mica pe zi 2 sapt, fara rezult, antiinfl. la fel. movalisul 10 zile pe luna 2 luni?
0
24-11-2009, ora 12:06
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
10 zile pe luna sa iau movalis (2 luni, adica in noiembrie 10 zile, decembrie 10 zile) dupa care ma mai duc la consult, nici eu nu am avut rezultate prea mari cu medrol si nici antiinflamatoarele nu prea au efect, dar o mica amelioara am simtit.
0
24-11-2009, ora 13:36
ALINTA
Nu este medic/terapeut
ALINTA
vorbeai ceva de un trat homeopat acolo cum au pus diagnosticul? am inteles ca hom trateaza altfel organismul in mod holistic, in functie de simptome, iar trat e adecvat. ai f multumita?clasic deci am urm si cu antiinfl., si cu cortiz., si milgamma(complex de b-uri)degeaba.am facut reflexoterap.acupunctura, degeaba. de 4 ani nici nu mor nici nu traiesc;cam ultimul dintre renumitii prof dr a ramas onaca la care nu am fost in rest am batut bucurestiul in zadar
0
24-11-2009, ora 13:44
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Am inceput tratamentul homeopat acum 10 zile, am primit acea dilutie tot dupa povestea mea, nu mi-a pus un diagnostic, oricum medicul homeopat mi-a zis ca nu a mai avut un caz ca al meu, ca incercam si vedem, dar de cand am luat dilutia aceea muschii nu mai sunt asa contactati si nu mai am intepaturi nici in cap nici in muschi.

Acum nu stiu daca o fi de la acea dilutie (nu am curaj inca sa inrerup tratamentul homeopat, ba din contra de ieri am crescut doza) sau poate de la tratamentul cu medrol care s-a terminat chiar in ziua in care am inceput tratamentul homeopat.
0
19-12-2009, ora 18:26
Marrilena
Nu este medic/terapeut
Marrilena
Va sint datoare cu un raspuns.Am fost la doctorul Blaj. Este un mare specialist din cite am auzit si am citit despre el. In cazul meu mi-a dat o veste buna ce ce s-a uitat la tot teancul de analize facute in decursul anului acesta.
Deoarece sint cu glicemia la limita superioara mi-a indicat sa fac la el la cabinet o glicemie provocata, deoarece neuropatia diabetica poate da asemenea simptome.
Apoi mi-a recomandat sa imi pun holter, tot la el la cabinet. Cum eu sint supraponderala mi-a spus ca ar trebui sa urmez un tratament de tensiune.Eu ii tot spuneam ca chiar daca sint grasa sint hipotensiva.dar in fine.el mi-a gasit tensiunea 16 cu 8.
N-am ajuns inca sa-mi fac aceste analize pt ca acum sint sarbatorile..si n-am avut chef.Cit priveste un diagnostic al bolii mele nu mi-a dat.Nu stie ce as putea avea. Mi-a dat sa iau neuromultivit si arcoxia..atit.si.degeaba...iau de 3 saptamini si degeaba.
Nu mai stiu ce sa fac si unde sa ma duc.
Am sa ma duc totusi sa-mi pun holterul dar tot nu vad legatura intre inima si boala mea de dureri de muschi la picioare.
Sanatate tuturor!!!
0
19-12-2009, ora 18:28
Marrilena
Nu este medic/terapeut
Marrilena
Apropo, analizele recomandate de el trebuie sa le fac numai la clinica lui si sint cu plata.din pacate pt multi cei care suferim.nu sint gratuite...UFFFF !!!
0
20-12-2009, ora 15:40
paula92
Nu este medic/terapeut
paula92
buna !nici nu va puteti inchipui ce marcata sunt de citi oameni sufera fara sa stie ce au mai exact Eu de 3 ani ma confrunt cu un cortegiu de soptom care nu i ajuta p medici sa ma poata diagnostica Simptomele mele sunt:ameteli sau mai bn zis stare de betie permanenta, dureri de cap incepind de la ceafa pina la ochii, dureri de picioare, sau mai exact dureri de oase si la mainui si la picioare de parca ar fi fracturate mai ales noaptea ma scol si pling de dureri si mai mult de atit urinez de 40 50 de ori pe zi.Am facut RMN la cap care e ok anticorpi ana, antinuleari, endocrinologice de singe de toate am facut si rezultatele sunt ok nu stiu ce sa mai fac sunt f obosita, ametita e cum[plit.cit o sa mai dureze o boala de colagenoza citi ani dureaza oare ?vreau sa se termine totul.VOUA va doresc sa aveti rabdare, vointa sa va faceti bine
0
21-12-2009, ora 09:07
mamaiuliu
Nu este medic/terapeut
mamaiuliu
Buna tuturor!
Incercati un diagnostic si tratament cu biorezonanta, plus regimul alimentar indicat de medicul la care veti face biorezonanta, plus clisme macar la doua zile(clismele cu cafea sunt foarte bune, cu conditia sa nu aveti tensiunea mare). Este obligatorie o curatire a organismului, un regim alimentar care sa excluda anumite alimente care intretin boala, o viata ordonata cu mese la ore fixe, cu odihna suficienta, un pic de miscare, chiar daca totul doare cumplit la inceput. Va spun toate astea din proprie experienta si va pot spune ca ma simt incomparabil mai bine decat eram inainte de a-mi schimba stilul de viata.
Sufar de o colagenoza si stiu ce inseamna durerile, si ametelile, si oboseala, si greata si toate celelalte suferinte care te aduc la disperare. Am luptat si lupt cu boala, desi am avut un an foarte greu, poate cel mai greu din viata mea si foarte trist, dar am luptat cu mine ca si cum psihicul ar fi vrut ceva, iar corpul altceva. Incerc mereu sa le unesc, sa mearga amanduoa in aceeasi directie.
Cu multa rabdare si perseverenta se poate imbunatati mult starea asta foarte proasta. Trebuie curaj, dorinta de a ne face bine, de a trai fiecare zi cat mai frumos, pana la capat.
Sanatate multa, curaj, putere de a lupta cu boala (diagnosticata ori nu) si sarbatori fericite!
0
27-01-2010, ora 01:19
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
apa alcalina ionizata spala toate toxinele -rezidurile din tesuturi si va salvati, eu am fost la fel
0
27-01-2010, ora 01:42
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
acidul lactic vi se aduna in muschi de la toxine-treb detoxifierecu apa alcalina(26mil aionizator sau cu apa plata cu ph 8(Calipso 1/2 l pe stomac gol cu 45min inainte de masa)gargara cu ulei de masl adevarat care nu se gas in Romania, ulei de catina, Ca-cartlaj de rechin, magneziu-pt crampe, si in 3 ani dispare de la sine.Eu am avut toate acestea darnu pot scrie atatea pagini(o carte), medicii iresponsabili ma contraziceau ca ar fi adev ce spun(reminiscente comuniste) desi vad ca v au avut si pe voi de clienti-sunt f nepasatori
sidezinteresati, criminal de sfidatori-nici unul nu stie nimic-ascund ca stiu de multe astfel de cazuri. -*

(*modificat de administrator)
0
27-01-2010, ora 01:52
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
de 4 ani am o afectiune de imbatranire brusca si accelerata(40ani intr un an), cu dureri ca de radiatie nucleara-medicii nu si dau interesul, la analize nu iese nimic!Pe langa articulatii, imi sapa concavitati in 3 zile, iar tesuturile moi mi le rupe marindu le de 4 ori;am devenit un morman de carne dezorganizata(42 ani, 1, 57, 58kg, );dorm continuu de atata lupta a organism cu boala(e ca ostare de raceala, epuizarea;ma doare carnea, )Afectiune sistemica ce avanseaza de sus in jos[a inceput cu usturimea ochilor(senzatie de spini in ochi) si a reg suborbitale, apoi obrajii, nas(a stat 8 luni la fata si pe unde durea ca o ardeiere forte, distrugea totul in urma colagenul, si apareau concavitati, riduri), a coborat apoi la gat durerea si distrugerea cnjunctiv-colagen cu subtiera gatului si zbarcirea lui (1 an de zile), apoi a coborat la trunchi(8 luni durere-cuncavitati-riduri ma usuc de tot cu dureri), apoi la fund a rupt muschii-carnea, a cazut de tot fundul rapid si la brate(1 an), apoi la picioare(7luni), si n palme m a durut cu uscare-ridara accentuata], si de la ext la interio[ subcutanat(carne), muschi, tendoane, ligamente, vase de sange, capetele oaselor]Tesutul conjunctiv, elastic se rupea si usca, si se consuma pe langa articulatii.A avansat ca si programata, doar ca a lasat la urma craniu, creierul-ma usuc-sfarogesc de vie.Ca si cum celula nu ar putea gestiona schimbul de substante nu ies toxinele si reziduurile sau ies partial si f greu(de aceea cred ca simt ardeiere-usturime-durere-hipoxie-asfixie insuportabile)si nu intra oxigen si nutrienti.As avea inca 5 ore de descris pt a fi completa o eventuala anamneza-daca cineva ar putea sti ceva despre asemenea curiozitate de boala din care s ar putea descoperi unele mecanisme noi patogenice si de alta natura.Ar putea fi caz
0
27-01-2010, ora 01:55
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Ar putea fi caz singular, de nu se descurca medicii?Curios e ca nici nu i intereesaza, orice ai spune te lasa in chinuri fara nici o remuscare, unii afirmand sfidator la adresa pacientului tot felul de absurditati(corespunzator celor afirmate in volumele "Mafia medicala"de la libr Eminescurindu le de 4 ori;am devenit un morman de carne dezorganizata(42 ani, 1, 57, 58kg,
0
17-03-2010, ora 16:06
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Buna

As vrea sa merg la centrul medical dr. tiron sa imi fac analiza minerala tisulara, s-a tratat cineva la acest centru? orice informatie mi-ar fi de ajutor. Multumesc

Am gasit ceva informatii aici: http://www.romedic.ro/dr-tiron/articole/OZONOTERAPIE
0
23-03-2010, ora 13:54
Marrilena
Nu este medic/terapeut
Marrilena
Buna,
revin dupa o perioada de timp in care sanatatea mea nu s-a imbunatatit deloc.
Ultima criza a tinut 48 de ore si sint epuizata. Continui sa am aceleasi dureri cumplite la muschii de la picioare, dureri asociate cu spasme si cu circei sau dureri simple doar de muschi. Simt cum mi se umfla muschii de la picoare si ma dor cumplit.
Nu mai pot, nu mai rezist, nu mai stiu ce sa fac... Toate analizele sint bune, m-au consultat cei mai buni specialisti si degeaba, nimeni nu imi pune un diagnostic si nu imi un tratament.
N-am facut 2 lucruri: n-am facut biopsie musculara, pt ca nu nu mi-a recomandat-o nimeni si n-am renuntat la carne, asta in situatia in care ar fi necesar un regim de detoxifiere.Sint supraponderala dar nu stiu daca asta are vreo legatura cu durerile mele musculare, cu faptul ca simt si vad cu ochiul liber cum muschii fierb, fac valuri si apoi ma pot astept la 5-6-7 circei mari si durerosi. Altadata ma dor numai muschii dar fara a mi se pune circei. NU MAI POT. Sint zile in care ma simt bine, nu am nimic si sint zile cind nici in pat nu pot sta pt ca urlu de durere. Durerile cumplite alterneaza cu perioade bune. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, am cam 2 zile pe saptamina in care ma simt bine si alte 3 zile in care ma tavalesc de durere. Uffff.

Sanatate tuturor!!!
0
23-03-2010, ora 20:30
violetabv
Nu este medic/terapeut
violetabv
buna marilena
eu sunt de multi ani pe un regim de detoxifiere dar nu am renuntat de tot la carne.Am voie carne de vita si de pui fiarta si aruncata prima apa.La pui trebuie aruncata pielita si grasimile. In schimb nu am voie cartofi sub nici o forma si nici lapte dulce. Ma rog sunt mult mai multe alimentele care nu am voie sa le mananc dar asta e m-am obisnuit.Eu cosider ca am o viata normala.Sunt un pic plinuta dar nu sunt supraponderala.Iti doresc si tie si tuturor sanatate si sa auzim numai de bine.
0
24-03-2010, ora 15:29
mamaiuliu
Nu este medic/terapeut
mamaiuliu
Buna tuturor!
Buna Vio! Nu esti plinuta, esti numai bine.si tare draguta.
Marilena, poate ar fi bine sa ti se faca o biopsie musculara. E adevarat, asta nu se face la cerere. Poti, cel mult, sa-ti intrebi medicul daca nu ar fi indicat asa ceva.
La Colentina ai fost? Nu am timp acum sa citesc postarile tale anterioare.
Eu, pentru carcei, pun ceva cald pe locul cu pricina. Se amelioreaza si dispare destul de repede. Sunt si alte remedii, chiar ceva comprimate (eficiente) in farmacii, dar nu sunt eu in masura sa-ti "prescriu" tratamente.
Sa stii, o detoxifiere a organismului e foarte binevenita, o sa vrezi ca te vei simti mult mai bine. E primavara, apar vedeturile. Salate si sucuri de legume cat mai multe, zilnic. Lasa un timp grasimile de orice fel. Nu vreau s-o contrazic pe Violeta, dimpotriva. Dar incearca macar un timp, sa nu mananci carne, nici oua, nici lactate grase. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine. Elimina total fainoasele, mai ales cele din faina alba. Exista cerealele integrale care sunt foarte bune. Iti spun toate astea din proprie experienta.
Bea ceaiuri multe, apa plata, macar 2 l pe zi(nu e doar o vorba goala). oricum, sunt multe de zis, multe de facut pentru imbunatatirea vietii. Ideea e ca, la fel ca Violeta, am tinut mai multe regimuri unele mai drastice, altele mai putin drastice si cum am lasat-o mai "moale" cu regimurile, am inceput sa nu ma mai simt prea bine. Ca regimurile sunt bune, eficiente, au dovedit-o analizele. Fac periodic internari, iar analizele sunt rezonabile.
Sanatate multa tuturor!
0
26-04-2010, ora 22:12
tabacu_constanta@clicknet.ro
Nu este medic/terapeut
tabacu_constanta@clicknet.ro
violeta, te rog, trimite-mi si mie informatii despre tratamentul pe care-l faci in Brasov. Iti multumesc.
0
27-04-2010, ora 08:01
violetabv
Nu este medic/terapeut
violetabv
buna
sunt foarte multe de spus in privinta asta.-.putem vorbi daca doresti prin mesaje sau direct pe messenger.sa stii ca nu e calea cea mai usoara dar pentru mine nu a contat.conteaza ca ma simt foarte bine ca un om sanatos.doar ca sunt mai atenta cu ce mananc si ce nu am voie nu fac.si bineinteles beau ceaiurile care mi le da domnul doctor naturist.mai vorbim.eu doresc la toata lumea multa sanatate si sa aveti grija de voi.
0
07-05-2010, ora 08:49
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
buna

Va intrebam de analiza firului de par, mi-am facut si aceasta analiza ca sa vad daca e o intocxicatie cu metale grele si sa vad daca e un dezechilibru electrolitic, am aflat ca e calciu mult, magneziu putin, sodiu mult, mi-au recomandat de acolo niste minerale pe care nu le-am luat si nici nu cred ca o sa le iau pentru ca contineau complexul viatminelo B si acid folic pintre altele iar eu in ianuarie mi-am scos toata tiroida si eara un carcinom malign acolo, acum fac terapie cu iod radioactiv.
In schimb nu iti spune cauza acestui dezechilibru, sau ma rog nu ceva concret, ca ar fi de acolo, sau poate de dincolo.

Acum mi se pare ca nu a merit banii aceasta analiza dar am facut-o si pe asta.

Starea sanatatii mele nu s-a ameliorat asa cum speram, am facut analize pentru polineuropatie care au iesit toate negative ceea ce m-a bucurat totusi. In continuare nu am un diagnostic, singura analiza ca imi iese pozitiva si cu recomandare de repetare este anticorpul pentru Borrelia (IgG imi iese pozitiv - la doua laboratoare am facut-o) desi Western-blot mi-a iesit negativ (si IgM si IgG). Posibil sa fie boala Lyme? boala data de muscatura de capusa?

Am inceput sa iau lyrica (75 mg seara si dimineata) pentru ca nu mai suportam durerile, ma simt aproape ca un om sanatos cu acest pastil, numai ca el este un simptomatic nu un tratament si nu stiu cat timp pot sa il iau. De fapt daca nu am un diagnostic nici nu stiu ce sa tratez.

Fac acupunctura si kinetoperapie, nu stiu daca ma ajuta pentru ca sub tratamentul asta cu lyrica oricum imi e bine.

Cu drag
Dana
0
02-06-2010, ora 08:42
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Buna dimineata

Pentru ca acest forum mi-a fost de ajutor la inceputul bolii ma simt datoare sa va mai povestesc ne am mai facut.
Am facut cateva analize pentru mai multe boli infectioase si am repetat si testul pentru Borrelia care iar mi-a iesit pozitiv si am inceput un tratament mai complex cu antibiotice pentru ca doamna doctor spune ca poate fi borrelioza. Am inceput numai de o saptamana nu pot trage concluzii, oricum daca e borrelioza e destul de greu de rezolvat eu nu am gasit pe nimeni care sa zica ca s-a vindecat.

Daca voi ati mai facut ceva analize daca ati ajung cat de cat la o ameliorare a bolii prin orice metoda, dieta, gimnastica poate ati mai cunoscut ceva medici mai scrieti aici.

Cu drag
Dana
0
28-06-2010, ora 22:59
Kasia
Nu este medic/terapeut
Kasia
Pentru tabi: eram curioasa in ce stare mai esti acum, dupa ce ti-au spus ca ai fibromialgie.
Si eu ma investighez de vreun an, analizele bune, si mi s-a spus ca este fibromialgie. Am inteles ca nu se stiu prea multe despre asta. Reumatologul mi-a dat Cymbalta.
Nu l-am luat pana acum, el la baza este antidepresiv, dar printre indicatii este si fibromialgia.
Nu am facut biopsie musculara. Cred ca o voi face si pe asta, ca sa-mi iasa din cap. Am facut si EMG, si RMN, toate analizele pt anticorpi, toti doctorii se uita la mine ciudat. Ma dor toti muschii si tendoanele.
Am luat 2 luni Lyrica, apoi 6 luni Seroxat (pentru ca intre timp, vazand ca nu se descopera nimic, am facut atacuri de panica). In fine, la vreo 2 luni de cand am renuntat la Seroxat, simptomele au revenit si mai accentuat. Nu stiu ce sa mai zic, ce sa mai cred.
0
29-06-2010, ora 09:06
danaa21
Nu este medic/terapeut
danaa21
Buna Kasia

Nu stiu ce simptome ai tu, dar diagnosticul de fibromialgie se pune greu, nici eu nu am avut un diagnostic timp de 10 luni, dupa ce am fost la 10 neurologi, 1 reumatolog, un internist si un psihiatru am ajuns la infectioase si mi-am descoperit ca am neuroborelioza, am facut o luna cu antibiotice si m-am simtit foarte bine, in acest timp am renuntat la Lyrica pe care o luam de 2 luni. Nici cu lyrica nu mi-a fost asa bine ca in perioada cu antibiotice. Boala asta borelioaza sau boala Lyme o mai gasesti pe net este data de o bacterie care vine de la o muscatura de capusa. Fibromialgia poate fi daca si de aceasta bacterie. Citeste pe net si daca nu ai excus borelioaza fa-o. Stiu ca iti e greu dar mai fa si analizelele astea, eu mi le-am facut la ecoparadiagnostic si sinevo. Eu aveam toate analizele de sange bune, am facut rmn la cap, la coloana, la zona sacroida, am facut EMG, nici nu mai stiu cate analize, de lupus, de hiv, sifilis, tot felul de markari ca sa imi vada mielina. Nu pot sa iti spun cate analize mi-am facut si toate erau in limite, pana a aparut IgG Borrelia pozitiv.

http://www.lyme.ro/ce_este_lyme.html - aici este un link cu simptomele pe care poate sa le dea aceasta boala.

Cu drag,
Dana
Adaugă un comentariu / răspuns
150 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.