colecistita cronica microlitiazica

04-03-2009
dori_pn
Nu este medic/terapeut
dori_pn
am fost diagnosticata cu colecistita cronica microlitiazica. Ce inseamna acest lucru, ce urmari poate avea si ce tratament pot urma?
1 comentarii
0
05-03-2009, ora 09:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Acesta nu e un subiect de urologie, fiindca se refera la vezicula biliara, aceea care depoziteaza fierea, nu la vezica urinara, care depoziteaza urina.

Deci, colecistita cronica microlitizica inseamna o suferinta mai veche a veziculei biliare, care contine pietricele mici, dar mai multe.

Se poate sa nu apara urmari toata viata, dar la fel de bine se poate sa apara urmari, una din cele mai neplacute fiind angiocolita si colica biliara. Astea apar pe nepusa masa, frecvent vinerea sau sambata sau chiar in ajun de Craciun si de Pasti, cand doctorul de familie e plecat, salvarea vine dupa 6 ore, iar in serviciul de garda la spital au ramas fraierii clinicii, cei mai ageri au gasit o metoda sa nu vina de sarbatori. In sfarsit, operatia "la cald" intr-o angiocolita poate fi mai dificila decat operatia "la rece" in stadiul de acum, de aceea e recomandabil sa luati in considerare varianta unei interventii chirurgicale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul