Colega sotului

24-08-2017
ramona08
Nu este medic/terapeut
ramona08
Buna ziua,
am nevoie de sfaturi din afara cuplului pentru a-mi putea face o idee cat mai obiectiva in problema mea.
Incep prin a spune ca sunt gravida in 8 luni, sotul s-a angata la o societate de 2 luni si pleaca in delegatii des, a fost deja plecat de 2 ori si mai urmeaza, aceste delegatii sunt impreuna cu o colega din alt oras, incet incet a inceput sa-mi vb despre ea, prima data in mod normal, apoi cand i-am atras atentia ca mi se pare cam multa vorbarie despre ea, mi-a spus ca n-am de ce sa-mi fac griji. Ce credeti ca a renu tat sa vb despre ea? nu, a inceput sa vb urat despre ea ca e proasta ca nu stie nimic. cand e cu ea in delegatii nu sunt singuri, dar despre restu nu spune nimic, ies la masa impreuna, vb pe telefon sub diverse pretexte, seara ii spune ceva doar sa-l bage in seama, dimineata la fel cere informatii care ar putea sa le ia de la colegi mai vechi decat el in firma. intr.o zi s.a intamplat sa ne intalnim eu cu el in timpul zilei, adica in timpul serviciului, intalnire programata, nu au trecut 5 min si l.a sunat ea, iar el cand a raspuns i.a spus pe nume ca a stiu eu cu cine vorbeste, am impresia ca a facut.o intebtionat ca sa scap eu vezi doamne de banuieli, a si tinut-o la telefon de vb el tragea de discutie tocmai ca sa vad eu ca nu e nimic intrei ei decat profesional, mi s-a parut exagerat. este adevarat ca increderea mea in mine a scazut dramatic de cand am ramas gravida si m-am ingrasat considerabil, dar mereu am fost cèrebrala si nu l-am mai acuzat pana acum de nimic, doar ca am parca simt ca se intampla ceva.daca nu e ceva din partea lui este din partea ei si el nu realizeaza sau ii face placere. cand ii spun de ea imi zice ca distrug relatia ca ce n-am de ce sa-mi fac griji ca e o terminata si o proasta. exagerez? multumesc
7 comentarii
0
24-08-2017, ora 12:08
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Pentru ce povestiti, sfaturile de pe unforum ar putea chiar dauna. Daca am inteles corect, doriti sa stiti daca realmente exista un flirt intre cei doi sau v-ati facut o impresie gresita. Nu stiu cum ar putea cineva sa se hazardeze sa va spuna care e adevarul. Atunci cand oamenii incep sa nu se mai placa (fizic in cazul dvs), ori devin mai sensibili la lipsa complimentelor, ori se tem sa nu fie inselati. Si, atunci, sunt mai atenti la tot ce ar dovedi ca asa stau lucrurile (ca exista un flirt din partea partenerului).
Daca incep sa reproseze, celalalt isi schimba comportamentul. Daca si-l schimba, dvs puteti sa interpretati schimbarile ca noi dovezi ca flirteaza cu colega. Si tot asa.
Asta nu inseamna ca nu ar putea exista ceva intre ei.
Cert e un singur lucru: daca este atat de important pentru relatie (mai ales ca veti fi parinti, ceea ce pune si mai mult stres pe relatie, de obicei), mergeti la consiliere de cuplu.
De pe un forum riscati sa primiti tot felul de raspunsuri care sa va confuzeze/sperie mai mult si sa va puna relatia in pericol.
0
24-08-2017, ora 12:57
ramona08
Nu este medic/terapeut
ramona08
multumesc pentru sinceritate!
0
24-08-2017, ora 13:28
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Va doresc nastere usoara si armonie in familie!
1
24-08-2017, ora 15:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua !
Un bărbat care are tot ce-i trebuie acasă nu înșală. Cicăleala și acuzele nu fac decât să strice relația. Un bărbat căruia îi place să înșele nu-i trebuie neapărat să plece într-o delegație, că el înșală oricum. Încercați și nu-i mai reproșați tot timpul lucruri de care nu sunteți sigură că le face. Acordați-i prezumția de nevinovăție și încercați să-l primiți cu căldură, făceți-l să se simtă bine acasă și ori de câte ori e în deplasare să-și dorească să vină cât mai repede. Încercați să centrați discuțiile pe cât de fericiți veți fi când veți fi părinți și încercați să citiți cărți de educație parentală astfel încât să aveți informațiile necesare pentru a-l primi cum se cuvine pe cel mic. Mai aveți foarte puțin până nașteți și ar fi păcat ca bucuria venirii pe lume a celui mic să fie umbrită de anumite temeri. Faptul că stați în tensiune nu vă face bine nici dumneavoastră, nici celui mic. Dacă sunteți neliniștită în continuare, mergeți la un psiholog care să vă învețe exerciții de relaxare și cum să vă stopați gândurile negative. Încercați și comunicați cu soțul calm și spuneți-i clar ce vă doriți și ce așteptări aveți de la relație. Încercați să aveți mai multă încredere în dumneavoastră și nu uitați că sarcina înfrumusețează și o împlinește pe femeie, iar kg. luate în plus le veți da jos după naștere dacă veți avea grijă. Dacă totuși simțiți că sunt anumite probleme(dar dovezi certe, nu simple bănuieli), mergeți la terapie de cuplu să vă ajute să ieșiți din impas.
0
24-08-2017, ora 15:33
ramona08
Nu este medic/terapeut
ramona08
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, aceleasi vorbe le-am auzit si de la el, ca nu doreste sa ma insele, ca are ce vrea acasa, ca vrea sa vina cu drag. Sunt constienta ca o contributie mare o are si faptul ca stau acasa in concediu, eu avand job activ si unde ma simteam importanta si dintr-o data sa ma vad casnica atarna greu.Acum si dupa raspunsul dumneavoastra sunt mai convinsa ca exagerez si ca nu fac altceva decat sa fac tensiune si incordare. Sper sa-mi depasesc aceste temeri, sa nu raman cu gandul la asta si sa-mi canalizez atentia pe el si pe copilul din burtica. Va multumesc inca o data.
2
24-08-2017, ora 21:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Incearcă să-nțelegi că statutul de mamă e mai important decât orice job și că dacă ai grijă de tine mica făptură care se va naște îți va lumina viața.
Încearcă să citești pentru a-ți umple timpul și a face așteptarea mai ușoară. Îți recomand pentru început, trei cărți pe care le poți găsi și pe internet în format electronic.
ROBERT NEEDLMAN DR. SPOCK - ESENŢIAL PENTRU BEBELUŞUL TĂU
Aletha Solter- Bebelușul meu înțelege tot.
DR. ROSS CAMPBELL - Educaţia prin IUBIRE
Iar dacă îți mai rămâne timp, îți recomand Gary Chapman- Cele cinci limbaje ale iubirii.Cum să-ți exprimi față de partener implicarea trup și suflet.
Așteptăm să ne dai vești bune.
1
25-08-2017, ora 08:16
ramona08
Nu este medic/terapeut
ramona08
Multumesc inca o data doamna Psiholog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul