Coloana cervicala

26-09-2017
Parme
Nu este medic/terapeut
Parme
Buna ziua!

Ma confrunt cu o problema de ceva timp. Inainte de toate, tin sa mentionez ca am 23 ani, sunt sedentara, prestez munca de birou, stand pe scaun in fata calculatorului 8h/zi, dupa care ajung acasa si marea majoritate a timpului mi-o petrec stand in pat pe telefon. In urma cu 6 luni de zile am efectuat un rx la cervicala si medicul radiolog mi-a spus ca am nevoie de sport, altfel as putea ajunge la hernie de disc. Bineinteles ca am amanat inceperea exercitiilor fizice pentru ca nu simteam nicio durere semnificativa.
Acum 3 zile am acuzat niste dureri pentru prima data: stateam in pat si dintr-o data am inceput sa simt niste dureri puternice de cap in partea stanga. Aceste dureri erau ca niste fulgerari, simteam durere pana in centrul cutiei craniene, cu o durata de cateva secunde si o frecventa de 2-3 astfel de fulgerari pe minut. Aveau ca punct de plecare, fie zona urechii stangi, fie zona tamplei ori baza stanga a cefei. Durerea era asa de puternica incat ma blocam, nu puteam sa vorbesc sau sa ma misc in cele cateva secunde in care se resimtea. Aveam senzatia ca voi lesina la finalul durerii, insa nu s-a intamplat acest lucru.Totodata, simteam durere si in bratul stang ca si cand as fi avut o vanataie dar fara niciun fel de semn pe brat. De asemenea, simteam cum imi arde pielea de la bratul stang si din jumatatea stanga a fetei, la atingere; la fel, fara nicio modificare vizibila ochiului. Senzatia de arsura mi-a trecut dupa 24h, insa intepaturile in cap nu. Singura modalitate prin care le-am putut face sa inceteze a fost cu nurofen forte. Am incercat sa fac ceva exercitii pentru coloana cervicala. Nu au reaparut durerile de cap si nici senzatia de arsura, insa simt o durere(jena) in zona omoplatului stang.

Care ar putea fi cauza? Care este gravitatea situtatiei? Ce am de facut?

Multumesc!
5 comentarii
3
26-09-2017, ora 13:29
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Nu pot sa va raspund la intrebari, pot doar sa va spun ca eu am discopatie cervicala diagnosticata de la 18 ani si ca de doua ori in viata, timp de cateva zile m-am confruntat cu dureri puternice si scurte, ca niste fulgerari, timp de cateva secunde. De mai multe ori pe zi, timp de cateva zile-saptamani. Prima data am fost la doctor, speriata, mi-am ales un prof univ de neurologie la policlinica cu plata si era sa-l bat, ca pe banii mei el ma chestiona doar despre familie, serviciu si fericire, desi i-am repetat ca n-am nimic psihic si la final l-am injurat de statistica (statistic, alea ca mine erau depresive, hahaha). Pai vedeti ca aveti ceva psihic, ca sunteti agresiva?! hahaha, acum rad, dar cand am lasat 150 lei pe prostiile lui nu mi-a venit sa rad. A trecut durerea de la sine dupa cateva saptamani, am ramas cu o banuiala ce ar fi putut fi. Dupa mai multi ani, cand s-a repetat figura cu fulgerarile, am stiut sigur: de fiecare data am stat incomod in pat mai mult timp, rezemata cu gatul pe o dunga ascutita -mai taioasa de la capul patului. Deci probabil ceva atingere, deranjare de nerv pe acolo pe la coloana vertebrala. N-am avut insa dureri prin mana sau arsuri, doar fulgerari puternice de cateva secunde prin cap. Pe cand sa strig de durere, treceau, erau scurte.
0
02-10-2017, ora 16:25
markmark
Nu este medic/terapeut
markmark
Buna ziua. Scriu si eu aici problema mea in speranta ca ma poate ajuta cineva cu un sfat.
Am probleme cu cervicala, am facut Rmn, un inceput de hernie cervicala. De la inceputul anului a inceput sa ma chinuie, am luat Vimovo, Midocalm, la recomandarea medicului, kinetoterapie( fac anumite exerciti invatate, aproape in fiecare seara) masaj medical, Bowen, dar pana acum nu s a ameliorat.Am avut dureri de cap urmate pe partea stanga a fetei cu amorteli. Disparea subit si reveneau. Acum de vreo luna, mi a trecut cu amorteala in partea stanga si a aparut durere in spate, intre omoplatii, durere in maxilar si imi pocneste cand misc maxilarul. Sunt episoade cand ma doare dupa care dispare si reapare. Cand stau rezemat pe spate probabil se preseaza un nerv ca imi da o stare de greata insotita de un tremur interior. Am facut fel de fel de analize: inima, ct, analize sange, dar singurul lucru gasit e cervicala...Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau.
0
03-10-2017, ora 08:13
Parme
Nu este medic/terapeut
Parme
Problema cu maxilarul cred ca poate fi rezolvata la maxilo-faciala sau la stomatolog...am patit si eu asta si problema era de la articulatia temporo-mandibulara. Acum nu stiu ce sa spun in cazul dvs; sa nu fie din cauza problemelor de la coloana. Ati consultat un medic neurolog? Kinetoterapia ati invatat-o de la kinetoterapeut sau de pe internet? In lipsa supravegherii specialistului parerea mea este ca putem gresi exercitiile, sau le facem incorect fara sa ne dam seama.
0
03-10-2017, ora 15:46
markmark
Nu este medic/terapeut
markmark
Buna ziua.Am facut cateva sedinte de kineto si acolo m a invatat ce sa fac.Cum sa rezolvat cu durerea la maxilar?
0
21-10-2017, ora 00:36
Sesum
Nu este medic/terapeut
Sesum
Salut.Din păcate şi eu am fost diagnosticat cu polidiscopatie cervicală la doar 23 de ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: