coloana vertebrala - dureri

27-02-2009
sweetish
Nu este medic/terapeut
sweetish
Salutare.A probleme cu coloana vertebrala.Adica, uneori cand ma scol dimineata simt duri ale ei.Uneori sunt chiar mari.Puteti sa ma ajutati?va rog, ms
10 comentarii
0
27-02-2009, ora 18:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna seara!

Puteti folosi Kosmodisk, este foarte bun, sau, va rog sa mergeti la niste sedinte de fizioterapie. In rest, puteti bea un ceai de coaja de salcie, contine acid salicilic, o substanta antalgica naturala!

-*

Numai Bine si multa sanatate!


(*modificat de admin)
0
27-02-2009, ora 19:56
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Iti pot lasa nr. de telefon al unui domn care face terapie pentru coloana. Te poti consulta cu dansul sa vezi cum e mai bine sa rezolvi. Eu, una, spun din experienta, nu din auzite. E vorba de dl. Gabriel Nemeti - 0729.67.39.37 (poti spune ca suni din partea mea - Dora-). Sanatate deplina!
0
28-02-2009, ora 11:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna Teosophia!
Si mai bine, iti multumesc pentru interventie. Sfatul tau este si mai bun, va rog sa tineti cont de el...
Numai Bine si multa sanatate :)
0
04-08-2011, ora 23:52
MARIN_PPSC
Nu este medic/terapeut
MARIN_PPSC
Buna ziua,

De cateva zile am constatat ca degetul mare de la piciorul drept este insensibil. As vrea sa stiu ce poate fii si carui specialist ma pot adresa pentru a avea un diagnostic si un tratament.

Multumesc,
Elena.
0
05-08-2011, ora 10:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate nu am inteles singurele elemente esentiale: vartsa, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, metabolice, neurochirurgicale, vasculare si de alta natura etc.
Asa dupa cum descrieti (extrem de incomplet) suferinta, poate fi vorba despre un sindrom compresiv de origine lombara (hernie de disc, stenoza canalului lombar), dar poate fi si o problema vasculara, metabolica (diabet, guta) etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-08-2011, ora 04:48
MARIN_PPSC
Nu este medic/terapeut
MARIN_PPSC
Buna ziua,

Am 58 ani, 1, 60 m si 60 kg. Sunt inginer. Nu am practicat sporturi dar imi placea mult sa merg, faceam plimbari de 10 km aproape zilnic pana la inceputul anului acesta. Prin septembrie 2010 m-am lovit rau in zona coapsei stangi de coltul mesei fiind intuneric in casa.. Dupa vindecarea vanataii am fost la doctor pentru ca simteam ca muschii din acel loc nu erau netezi ca muschii soldului de la piciorul drept. Medicul de la urgenta mi-a spus ca am o bursita si mi-a recomandat apa rece sau gheata si repaos. Am pus o punga cu gheata (Formedica) pentru cateva zile si ma mai lasase durerea, credeam ca m-am vindecat.

Bursita a revenit de mai multe ori in anul 08.2010 - 08.2011 iar eu am folosit mereu acelasi procedeu: aplicare punga cu gheata in zona femurului, 1-2 aspirine pe zi sau Artrotec sau Diclofenac si repaos.

Locuiesc in Quebec, aici e greu sa fii tratat. Nu prea se fac analize, se asteapta si 10 luni sau un an pentru a avea o radiografie. Deci, in iunie anul acesta am cerut medicului sa fac o scintigrama osoasa pentru ca ma durea mereu articulatia femurului piciorului stang si ganglionii crurali.

Un alt doctor de la o clinica de urgenta a vazut ca am tendinopatie cauzata de o bursita cronica calcificata si mi-a dat la cererea mea recomandare pentru o injectie cu Volon (corticoide). Doctorita care mi-a facut infiltratia cu Volon 40 g mi-a spus ca a simtit ca tesutul este dur si a auzit zgomotul acului care trecea prin acest tesut calcificat.

M-am simtit bine 2 zile, apoi durerea a revenit. Scintigrama osoasa indica unele depuneri dar nimic special pentru femurul stang. Totusi ma doare continuu articulatia respectiva, de jur imprejur.

De vreo 10-12 luni, ma doare un ganglion sau mai multi (care se misca) in zona crurala (la baza fesei) si cred ca o parte din testul din aceasta zona este dur si ma doare rau la fiecare pas.

M-am decis sa vin in Romania ca sa ma consult si sa ma tratez la o clinica privata. In Quebec medicul de utgenta imi spusese acum un an ca ultrasunetele ar putea rezolva (vindeca) bursita mea. In Romania voi face analize si ecografie, toate analizele necesare pentru un diagnostic cu privire la articulatia in cauza.

De cateva zile am constatat insensibilitatea despre care am scris, de fapt nu mai simt varful degetului mare. Oare trebuie sa ma adresez unui doctor ortoped, neurolog sau de alta specialitate.

Ce sfaturi imi puteti da ?

Va multumesc,
Elena.
0
06-08-2011, ora 13:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este, evident, vorba despre un sindrom compresiv, adica nervul sciatic este comprimat: fie la nivel lombar (hernie de disc), fie la nivel fesier (compresiune locala).
In ambele situatii trebuie sa adresati unui neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-08-2011, ora 18:08
MARIN_PPSC
Nu este medic/terapeut
MARIN_PPSC
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Va rog frumos sa raspundeti la intrebarile mele de mai jos pentru a ma ghida atunci cand voi ajunge la o clinica privata din Bucuresti:

1) carui medic (un generalist?) ma pot adresa pentru o consultatie generala in care sa fac otrecere in revista a problemelor mele de sanatate pentru a imi prescrie analiza, radigrafii, tratament sau pentru a-mi da trimiteri la medici specialisti?

2) diagnosticul de bursita a fost pus fara ecografie, as dori sa fac o ecografie pentru a se vedea daca bursita este calcificata si o eventuala punctie, cui ma pot adresa ?

3) pot oare sa ma programez pentru ultrasunete direct, fara a avea o trimitere ? Doctorul din Quebec mi-a spus ca
se recomanda ultrasunete in cazul bursitei mele. As putea incepe sedintele mai repede daca nu ar trebui sa astept rezultatul vreunei radigrafii, se vede ca e bursita troncateriana.

a) Am citit ca exista aparate cu ultrasunete foarte puternica care pot fragmenta calciul care apoi se va resorbi cu timpul. Cunosteti d-voastra o clinica privata sau spital unde axista astfel de aparate peternice de ultrasunete ?


Va multumesc foarte mult,
Elena.
0
11-08-2011, ora 21:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum v-am precizat in mod repetat, problema D-voastra consta intr-un sindrom compresiv, si trebuie gestionata de catre NEUROCHIRURG.
Nu se pune nici problema analizelor, nici a echografiei, nici a radiografiei, nici a punctiei, nici a ultrasunetelor.
Aveti nevoie doar de un consult clinic la NEUROCHIRURG, care sa deceleze originea suferintei D-voastre: lombara sau fesiera.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-08-2011, ora 18:11
MARIN_PPSC
Nu este medic/terapeut
MARIN_PPSC
Buna ziua,

Imi pare rau, cred ca explicatiile mele nu au foat clare. A o bursita tronhateriana la piciorului stang care ma face sa sufar de mai bine de un an. Diagnosticul a fost pus de 3 medici: unul de urgenta, un ortoped si o doctorita care mi-a facut o infiltratie cu Volon 40 g si care mi-a spus ca a simtit ca tesutul din zona este dur.

Insensibilitatea de la degetul mare de la piciorul DREPT nu are nici o legatura cu bursita de la piciorul STANG.

E clar ca e o compresie, asa cum ati mentionat.

Va multumesc pentru raspuns,
Elena.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.