colon iritabil + borborisme

12-10-2015
mirelagd
Nu este medic/terapeut
mirelagd
Buna ziua. Ma numesc Mirela si de circa 3 ani am probleme cu colonul. In urma unui consult de specialitate mi s-a spus ca am colon iritabil. Am urmat tratamentul recomandat dar de ceva timp simptomatologia a reaparut. Nu ma deranjeaza atat de mult faptul ca uneori apare constimatia ci, balonarea si zgomotele PUTERNICE ce se aud. Fiind studenta, este foarte jenant ca in timpul cursurilor sa se auda prin sala zgomotele intestinelor mele. Acum sunt aproape de sfarsitul tratamentului ( ibutin, duspatalin, meteosmasmyl, stresclin GI). Mi s-a spus ca e posibil sa fie din cauza faptului ca sunt slabuta (tin sa precizez ca mananc foarte mult), din cauza colonului iritabil sau sa fie pe fond nervos. Este posibil sa fie si alta cauza ? Am observat prezenta ' viermisorilor' in scaun( am inceput sa iau helmiflores) sau poate fi din cauza alimentatiei ? Nu mi s-a recomandat si nici nu am facut analize de sange sau vre-un test pentru o verificare mai amanuntita. Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema in special cea legata de chioraieli. Va multumesc !
10 comentarii
0
23-10-2015, ora 10:32
lachriss
lachriss
Pentru acei viermisori trebuie sa faceti un examen coproparazitologic. Luati si Ibutin si Duspatalin in acelasi timp? Un consult gastroenterologic ati facut?
0
23-10-2015, ora 10:55
mirelagd
Nu este medic/terapeut
mirelagd
Buna ziua. Examen gastroenterologic am facut si mi s-a dat medicamentatia din descriere. Da, am luat si ibutin si duspatalin in acelasi timp. In ceea ce priveste "viermisorii" am urmat un tratament naturist ( helmiflores - ptr giardia) recomandat de medicul de familie. Trebuie sa recunosc ca nu au disparut nici ei si nici zgomotele mele intestinale.Am fost si la un alt consult specializat, la un medic diferit si nici asa nu am rezolvat problema.
0
23-10-2015, ora 17:10
lachriss
lachriss
Nu prea mi se pare in regula sa luati simultan si Ibutin si Duspatalin. Trebuie facut si examen coproparazitologic, iar daca acesta iese pozitiv, trebuie sa urmati un tratament corespunzator pentru parazitoza respectiva (nu cu naturiste). Dupa ce faceti ex coproparazitologic, daca acesta iese negativ, v-as recomanda ca si tratament Normix 200 mg - 2 cp x 3 ori/zi (la 8 ore), 7 zile, dupa care continuati cu Zir-fos - 1 plic/zi, 12 zile. La acest tratament asociati si Kebene Plus - 2 cp x 2 ori/zi (pe care le luati la distanta de 2 ore de celelalte medicamente)
0
26-10-2015, ora 17:17
mirelagd
Nu este medic/terapeut
mirelagd
Buna seara. Astazi am realizat examenul coproparazitologic si in urma acestuia, rezultatul a fost negativ (christi lamblia- absent, oua paraziti- absent). Poate parea ciudat, dar nu imi explic de ce rezultatele sunt acestea intrucat in urma depunerii materiilor fecale in coprorecoltor, am observat prezenta unui mic "viermisor". Incercand sa ma documentez despre giardioza, am observat ca simptomatologia este asemanatoare: scaun spumos, cu bule de gaz, urat mirositor, mancarimi anale( simptome prezente la mine ). Nu stiu ce ar trebui sa fac. Sa fac alt test coproparazitologic ? Si unde sa il fac sa fiu sigura ca rezultatele sunt unele corecte. Va rog sa ma ajutati.
0
27-10-2015, ora 08:13
mirelagd
Nu este medic/terapeut
mirelagd
Cautand mai multe informatii pe internet, deja intru in panica. Poate fi vorba de cancer ? Pe langa toate cele enumerate mai sus, mai am si alte simptome: balonare permanenta, scaune dese ( 3-4/zi), senzatie de " plin" mereu. Va rog sa ma ajutati. Multumesc !
0
07-01-2017, ora 03:20
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru mirelagd

Buna, Mirela, spune-mi te rog, ai reusit sa rezolvi aceasta problema ?
0
15-12-2017, ora 19:24
Alex129
Nu este medic/terapeut
Alex129
Bună ziua! Am și eu o problema..De vreo 5 zile mi-a apărut un disconfort intestinal, mă balonez excesiv indiferent ce mănânc sau beau (nu consum alcool decât odata pe săptămână, maxim 2 beri), am început sa am bolboroseli în intestin, și o senzație foarte ciudata...contracție musculara în zona anala, un fel de tremurat ce tine 2sec. si umezeală.Simt și o ușoară aciditate la stomac...Dacă mă puteți ajuta? Va mulțumesc!
0
16-12-2017, ora 08:22
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Vermox pentru paraziti. Dietă cu semințe de dovleac o săptămână dacă ai ficatul sănătos. Schimbă restaurantul unde mănânci sau dacă mănânci acasă igienizează tot (schimbă inclusiv periuțele de dinți, spală toate rufele) iar dacă locuiești cu mai multe persoane roagă-le să-și facă analizele pentru paraziti (inclusiv iubitul / soțul tău).
0
19-12-2017, ora 16:13
Alex129
Nu este medic/terapeut
Alex129
Cum se ia Vermox?
0
29-12-2017, ora 15:22
bykk90
Nu este medic/terapeut
bykk90
Buna ziua, ma numesc Marius, am 27 de ani si de cateva luni am momente cand ma toare foarte tare in zona stomacului si a colonului, in partea inferioara a coastelor iar durerea se duce in spate. Am facut analizele de sange care au iesit ok, am facut radiografie pulmonara si a stomacului care au fost ok, am facut ecografie care a fost ok, am facut endoscopie de doua ori chiar, care a fost ok. Am fost insa depistat cu helicobacter pilory, am urmat tratamentul si totul a fost ok o perioada de timp dupa care mi a reaparut si am urmat din nou tratamentul pana acum o luna. A fost ok o perioada insa in ultimile doua sapt ma doar foarte tare in zona colonului si a stomacului, durerea ducandu se in spate. Oare e posibil sa am o problema la colon care nu poate fii diagnosticata prin analize la sange, radiografie sau ecografie?? Imi recomandati sa fac o colonoscopie??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce „ghiorăie mațele”? Ce se întâmplă acolo?
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •