colon iritabil de un an jumate.. Am tot cerut sa fac colonoscopie dar mi s-a spus ca nu este cazul.

20-12-2007
vilos
Nu este medic/terapeut
vilos
De 1 an jumatate sunt diagnosticata ca avind colon iritabil si in Romania si in USA. Am tot cerut sa fac colonoscopie dar mi s-a spus ca nu este cazul. Nu tin regim si nu am reusit sa depistez ce alimente imi fac rau. Ma doare undeva imediat sub coaste pe partea stinga. Uneori ma doare tot timpul. Nu stiu ce medicamente sa mai iau am incercat doua tratamente si...nimic.
5 comentarii
0
21-12-2007, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Eu cred ca diagnosticul de colon iritabil se stabileste prin excluderea altor diagnostice mai grave. Ar fi bine sa faceti si o colonoscopie, mai ales daca aveti peste 40 de ani.
0
13-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Durerea sub coasta sting apare in majoritatea afectiunilor colonului deoarece in acel punct e cea mai ascendenta zona a colonului si toate gazele din fermentatia intestinului(si cine o patologie a colonului balonarea si flatulenta sint principalele simptome)se acumuleaza in acel unghi splenic al colonului.Colonul iritabil e un sindrom care rareori e datorat strict numai colonului si atunci ridica un semn de intrbare si e necesara supravegerea periodica prin ccolonoscopie, dar in majoritatea cazurilor e o problema intretinuta fie de o aciditate mai pronuntata a stomacului fie de o afectiune hepatobiliara.Principala caracteristica a colonului iritabile alternanta scaunelor:cind constipatie, cind diaree-trecerea rapida de la o extrema la alta-insotita de balonare si crampe abdominale.Daca se adauga si alt simptom cum sint scaunele cu singe sau problemele sint mai vechi de 2-3 ani e impusa o colonoscopie pentru ca nu e numai un colon iritabil ci sindromul ascunde alta patologie mult mai grava a colonului.Daca e pus un diagnostic de colon iritabil de catre medicul specialist trebuie sa incercati sa va obisnuiti sa mincati mai mult fiert, la cuptor sau la gratar(nu prajit in ulei)fara cruditati si bauturi acidulate, macar pentru vreo sase luni tineti acest regim care sa dea posibilitatea colonului sa isi reia tranzitul normal.Apoi puteti adauga dupa fiecare masa un supliment de enzime digestive si 10 zile pe luna un extract de lactobacili.Combateti diareea cu saruri asemanatoare Smecta 1-2 plicuri pe zi.Daca vreti de talii despre produsele medicamentoase scrie-ti -*


(*modificat de administrator)
0
13-05-2008, ora 00:00
xw
Nu este medic/terapeut
xw
sal
am 28 de ani si de ceva vreme in jur de 2 ani ma chinui cu urmatoarele simptome.:, durere abdominala fosa ilica dreapta (dureri aproape permanente), stare de oboseala, stare de lesin uneori, balonari, greata uneori, dureri de cap in zona tamplelor, senzatia de temperatura si uneori stare subfebrila 37.3, dureri de spate uneori, si nu stiu daca are legatura dar ma mai doare-amorteste si piciorul drept( am fost de 2 ori la medicul chirurg si nu e apendicita).destul de multe simptome si fff enervante

mi-am facut o gramada de analize, endoscopie, colonoscopie, ecografir.mi sa pus diagnosticul de colon iritabil.

Daca ma puteti ajuta, daca suferiti de asa ceva...sa imi spuneti si mie daca toate aceste simptome sunt normale pt colon iritabil...sau sa mai fie si alceva...??
0
15-03-2009, ora 19:27
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
cind si unde ati facut colonoscopie?
eu zic sa mai repetati o data colonoscopia dar mergeti la sp de urgenta floreasca
acolo este un medic f bun gastroenterolog constantinescu
vedeti cind are program si mergeti la el ce spune dinsul dupa ce va face colonoscopia este sfint
pe urma sa-mi scrii si mie cum au decurs lucrurile
sanatate
0
17-03-2009, ora 13:03
taisia
Nu este medic/terapeut
taisia
Buna!
Si eu am colon iritabilsi reflux gasto-esofacian si un ulcer care in aceasta perioada imi face mari probleme.
O parte din simtome sunt de colon iritabil, dar durerea mea si disconfortul sunt pe partea sanga, iar colonul iritabil are pe langa balonari perioade de constipatie si diaree cu crampe puternice. De fapt nu este diaree, este un singur scaun, dar inainte sunt crampe si greturi. Cred ca ar trebui sa consulti un gastroenterolog cu un ecograf bun. Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Prevenirea cancerului colorectal: colonoscopia sau probele de fecale, care metodă este mai eficientă pentru prevenirea bolii?
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  • Sedarea mai profundă poate ajuta la detectarea polipilor în timpul colonoscopiei
  •