colon iritabil la varsta frageda

18-06-2010
mamica dariei
Nu este medic/terapeut
mamica dariei
am o fetita de 4 ani si jumatate si am de furca cu mai multe pb ale puiului meu. Pur si simplu nu stiu ce sa tratez mai intai, nu-mi dau seama care ar fi afectiunea de baza care odata tratata ar duce la eliminarea/minimizarea celorlalte. Totul a debutat in momentul in care a mers la gradinita si s-a acumulat pe parcurs. Mai intai inapetenta, dureri de burtica, scaune rare si si extrem de tari (parca ar fi "gloante"), raceli repetate. Limitandu-ma la pb digestive, as avea nevoie de un sfat, o indrumare sa ies din negura asta.
Daca la inceput am pus inapetenta pe seama racelilor, pe parcurs au aparut dureri repetate de burtica. Ea nu prea poate sa descrie cum stau lucrurile, dar pare sa-i fie si greata. Intr- o seara am fost nevoita sa chem salvarea pentru ca imediat dupa ce a adormit s-a trezit si a facut un fel de atac de panica fiindca o durea burtica, iar medicii au zis ca ar putea fi de la giardia. Am facut analize specifice din fecale si rezultatele au fost negative. Dupa ce am refacut analizele coproparazitologice la un alt laborator am gasit chisturi de giardia. I-am dat un tratament impotriva giardiei, o vreme a parut sa fie mai bine dar a aparut din nou disconfortul. I-am facut apoi o ecografie si am vazut ca avea stomacul plin de gaze, colonul avea pb fiind iritabil, vezica si ficatul pline de cisturi. Am folosit enterolactis, laxativ lassy baby, pilule homeopate sambucus nigra si nux vomica. Am obtinut rezultate minime. Saptamana aceasta a facut operatie de polipi la nas si a facut treaba mare tot gloante si nu stiu daca de la anestezie sau nu. As vrea sa stiu daca se intalnesc frecvent astfel de pb la copii. Cum sa tratez aceasta constipatie urata si durerea de burta cu gaze si probabil stare de greata? Ar putea fi ceva pe fond nervos sau datorita giardiei pe care nu reusim s-o doboram?
1 comentarii
0
19-06-2010, ora 14:51
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Parerea mea este ca este f putin probabil ca fetita d-voastra sa sufere de sindr de intestin iritabil. Faptul ca siptomatologia a inceput in momentul intrarii ei in colectivitate, si faptul ca a fost depistata cu giardia, ma face sa cred ca infestarea cu giardia este motivul simptomalogiei.
Intrebarile mele pt d-voastra sunt:
1. ati refacut examenul coproparazitologic(examele caci ar trebuie facute 3 consecutiv ) dupa reaparitia simptomatologiei?
2. d-voastra si membrii familiei(locatorii apartamentului sau casei) ati facut tratament impotriva giardiei?
3. din descrirea ecografica ceva ma intriga " vezica si ficatul pline de cisturi" ati scris dupa descrierea ecografica sau din memorie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici