Colon iritabil sau ceva mai grav?

27-08-2017
Claudiu1996
Nu este medic/terapeut
Claudiu1996
Salutare oameni buni, nu am mai fost de ceva vreme pe forum, mai exact de un an dupa o anxietate urata. Acum de o luna si jumatate am probleme cu sistemul digestiv. Intr-o zi in timp ce eram la bunici, dupa masa am iesit de 3 ori la rand cu o criza de durere anala care a durat pana seara cand am revenit acasa si am ma iesit de 1-2 ori. De atunci ies cam de 3-4 or pe zi, scaunele sunt moi iar atunci cand ma curat observ ca, fecalele sunt apoase uneori cu mucus si cam nedigerate. Totodata cred ca am si o fisura anala sau hemorizii, avand 2-3 crize de durere dupa defacatie in aceasta perioada( durera dupa defcatie e accentuata si radiza spre parte inghinala avand urinari dese). Dureri am dar sunt slabe si nu mereu iar in timpul sacunului nu am nimic. Acesta se localizeaza in partea inferioara a abdomenului in stanga si dreapta. Pe langa durei am gaze(daca consum alcool mai accentuate) balonare si zgomote ale intestinelor dupa masa.
Acum 3 zile am avut o criza de durere anal dupa 3 defecatii abundente, 2 zile dupa am facut cu sange insa se observa ca e din zona anusului...rosu aprins proasoat si nu era in fecale. Am dat cu gel si am luat supozitoare si a trecut. De atunci fac cam greu mai putin si scaunul e subtire...Precizez ca practic sport: fitness( 4 sedinte pe saptamana) bicicleta, cardio intens etc...Am adoptat o dieta sanatoasa cu un numar fix de calorii in functie de ce imi propun( masa musculara, slabit, mentinere) Acum voiam sa mai pun masa musculara si consumam cam 2600 de calorii insa de la incidentul cu sangele dupa scaun am luat o pauza de la efort si nu mai consum atatea calorii...poate de aceea am si scaunul asa scazand cantiatea de mancare. A, am renuntat si de o saptamana la lactate (le consumam des fiind un stalp in alimentatia mea) si parca nu mai e asa moale scaunul. Tot cam de o luna a aparut si o durere inghinala ce s-a accenutat acum insa e suportabila...e sacaitoare. Poate o fi o hernie...de la efort insa, fac exercitiile cu greutati ce imi permit executarea lor corecta. Analizele le-am facut pe 9 august si a iesit decat heliobacter pyroli ( nu cred ca am scris bine:) )nimic la rinichi sau sange si trebuie sa mai efectuez o ecografie saptamana viitoare.
Anul trecut analizele au aratat prezenta giardiei, am tratato si am crezut ca, si acum e prezenta...unele simtomatologii pe care le am sunt asociate ei. Luni o sa ma duc cu trimitre la un gastrolog si sper sa ma timita la efectuare unei colonoscopii...anul trecut fara o ecografie a inimii nu am scapat de stres si atacuri de panica. Am dezvolta o ipohodrie urata si mi-e frirca de cancer.Asta e urat ca, CSI e cnfundabil cu diverse boli grave...exact ca atacul de panica...si sa le traiesti pe toate in mai putin de un an la 21 de ani...e cam frustrant. am avut si un final de facultate greu cu invatat mult si poate ca de acolo m-am dereglat... m-am enervat mult...toti stim ca la facultate nedreptatea e in floare si cred ca, m-am consumat prosteste.
Sper sa nu va plictisesc cu paragraful meu:) si scuze de eventualele greseli ortografice...autocorectorul de pe telefon e foarte nasol.
1 comentarii
0
27-08-2017, ora 18:05
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna sera.
Dupa cele prezentate, cred ca ar trebui sa faceti o colonoscopie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici