colon iritabil sau probleme psihice?

27-09-2014
castanilor
Nu este medic/terapeut
castanilor
Buna! Ma confrunt cu probleme de sanatate de 2 luni, probleme ce imi afecteaza activitatea zilnica, atat cea casnica cat si pe cea de serviciu. Am in permanenta o stare de rau generala, cu o greata accentuata pe tot parcursul zilei. Sunt balonata, am senzatie de greu in stomac, cu bolboroseli multe, uneori crampe severe si scaune moi, diareice in special in prima parte a zilei. Scaunele nu sunt urat mirositoare, nu sunt cu sange, contin parca niste bobite de mac. Uneori am si senzatia ca imi vine in permanenta la toaleta motiv pentru care evit zonele publice, iesirile, intalniri, orice ma indeparteaza de zona mea de confort..este cumplit.
Am facut o serie de analize, de sange, coprocultura, coproparazitologic, eco.totul a iesit bine. Medicul gastro mi-a dat diagnosticul de colon iritabil, cu regim alimentar si Normix, debridat Si Espumisan. A
m terminat tratamentul si m-am simtit la fel. Am mers la medicul de fam cu toate datele si mi-a recomandat Motilium si Calmogen, a zis ca e pe fond de stres/nervi si oboseala.
Recunosc ca am un program ultra aglomerat si un serviciu foarte stresant, unde nu am timp uneori nici sa manc sandwichul.
Oricum am epuizat si al doilea tratament si ma simt la fel. Diareea, balonarea, greata, nu dispar..nu am pofta de mancare, am slabit 8kg in cele 2 luni.
De 1 sapt am inceput tratament homeopat, am primit Drenor renal, digestiv si ceva de calmare, mi s-a spus sa am rabdare.problema este ca nu mai pot, si nu mai am pentru ca 99%din timpul cat sunt treaza ma gandesc la starea mea de rau. Simt ca ma lasa puterile si nu sunt in stare sa fac nimic. Nimic nu imi mai face placere, totul este intors pe dos in viata mea.
As vrea sa stiu daca a trecut cineva prin astfel de probleme, ce este aceasta stare si cum trece pana la urma?
Va multumesc si sanatate multa tuturor@
34 comentarii 12 Înainte ›
0
04-11-2014, ora 00:01
fishingmaster
Nu este medic/terapeut
fishingmaster
Aceleaşi stării de rău le am si eu cu palpitaţii bolboroseli in stomac şi intestin am fost internat la spitalul cantacuzino echografiii endoscopie EKG copro sânge toate analizele bune dar eu ma simt la fel de rău si mai ales noaptea când ma pun in part au zis ca am reflux gastro dar eu cred ca este de la altceva si nu au găsit ei răspuns mau îndopat de pastile si nici un efect mai nou am fost si pe la un psihiatru ca miau zis ca este pe fond psihic nu stiu ce sa mai fac mai ţinem legatura
0
16-11-2014, ora 19:48
alin darius
Nu este medic/terapeut
alin darius
Stai liniştită sunt in aceeasi situatie ca si tine, roagate la Dumnezeu doar el ne poate vindeca, am încercat si eu tot felu de medicamente nici un rezultat, credinta ne poate vindeca😊...salutari si mai scrie cum mai esti😉
0
13-12-2014, ora 21:21
bogdanworld
Nu este medic/terapeut
bogdanworld
Eu am avut diaree timp de 6 luni, am cumparat medicamente prescrise de medici de zeci de milioane, analize la fel de zeci de milioane. si nimic.pana mi-am dat singur seama ca de fapt aveam intolerante alimentare grave si anume la paine si produsele ce contineau grau, la uleiul de floarea soarelui si la lactate. am renuntat la ele si imediat mi-am revenit. dupa ce am facut un test destul de scump YORK TEST s-a dovedit ca ceea ce am zis eu exact aia aveam. medicii in ziua de azi sunt platiti sa ne OMOARE!
1
11-07-2015, ora 10:49
castanilor
Nu este medic/terapeut
castanilor
A trecut aproape un an, nu imi vine sa cred. Am facut tratamente si investigatii de toate genurile. Situatia s-a mai imbunatatit dar nu e roz. Fac tratament cu xanax 1mg pe zi, ibutin si probiotice. Am scaune neregulate preponderent moi si balonare. Uneori ameteala si stari de rau general. Am facut si colonoscopie, nu am nici o problema in acest sens. Partea cea mai deranjanta este ca tot programul imi este dat peste cap de aceata "boala" cu care ma cullc si ma trezesc in cap. Mereu simt ca nu mi-e bine si automat am dezvoltat si un soi de depresie. Mersul la wc imi guverneaza viata si teama de a mi se face rau ma impiedica sa ies din casa si sa duc o viata normala. Cum pot scapa de aceste ganduri obsrsive, de teama si de stresul continuu? Mentionez ca am dezvoltat si soi de ipohondrie, imi este teama ca ma vor lovi diverse alte boli din moment ce mie nu imi este bine 90% din timp. 😢
0
24-07-2015, ora 21:11
lilianastan21
Nu este medic/terapeut
lilianastan21
Bună..acelaşi lucru mi se întâmplă şi mie de doua luni de zile de când am luat antibiotice pentru o infecţie jos... Am limba alba, am citit pe internet despre dieta pentru candida..Am început s ao fac şi de atunci toate scaunele mele sunt de culoare verde, de doua trei ori pe zi...crampe abdominale..Simt nevoia sa ies mereu la toaleta, am devenit depresiva nu ştiu ce sa mă mai fac îmi este frica sa nu slăbesc pentru ca eu oricum sunt o fire slăbuta... Mă simt slăbită, ai mei zic ca totul este baza de psihic, dar nu cred ca ăsta deoarece eu mă simt rau tot timpul... analizele de sânge şi urina lea făcut acum 2 luni şi mia ieşit bune..:(
1
26-07-2015, ora 07:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am avut si eu aceasta boala. Am luat probiotice, Linex a fost bun dar daca nu luam reaparea. M-am rugat si am fost la sfinte moaste. Dupa un an mi-a trecut.
Incercati sa rezolvati problema prin credinta daca nici un doctor nu va poate ajuta. Va veti face bine.
0
05-10-2018, ora 11:21
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Castanilor, inteleg foarte bine prin ce treci. De 5 luni ma confrunt practic cu aceleasi simptome si trairi ca si tine. Mi-a intors viata pe dos de pe o zi pe alta. Cred ca factorul declansator a fost stresul de la servici. M-am inchis foarte mult in mine, stau mult in casa, sunt depresiva din cauza simptomelor pe care le am. Am facut nenumarate analize, ecogragie abdominala, teste parazitologice, helycobacyer, endoscopie, hemocult, calprotectin si toate au iesit bune. Am urmat tratamente cu ibutin, spasmomen, normix, probiotice, meteospasmyl, zirfos, toate pastilele anti balonare. Si nimic nu pare sa functioneze, meteospasmyl ma ajuta sa elimin cat de cat gazele dar abdomenul meu e umflat in permanenta si simt o durere pe care nu stiu cu ce sa o aseman. Urmeaza sa fac colonoscopie peste 2 saptamani. Acest diagnostic de colon iritabil cu care am fost diagnosticata si eu mi-a dat viata peste cap. Au trecut ceva ani de cand ai postat tu, cum te mai simti? S-au ameliorat macar simptomele? Eu nu stiu cum sa trec mai departe cu aceste dureri balonari si stari de rau.
0
05-10-2018, ora 12:07
castanilor
Nu este medic/terapeut
castanilor
Buna C19, imi pare rau ca treci prin toate cele de mai sus. La mine au trecut ceva ani si privesc altfel lucrurile. Daca vrei sa imi lasi o modalitate de contact, putem vorbi in privat.
0
05-10-2018, ora 14:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ castanilor

Scrie pe topic modalitatea prin care te-ai vindecat ca sa citeasca si alte persoane aceasta postare. Sunt multi care intra pe forum cu colon iritabil si nu stiu ce sa faca.
Multumim!
0
05-10-2018, ora 15:10
C19
Nu este medic/terapeut
C19
O buna perioada de timp am crezut ca sunt singura cu asemenea simptome. Sunt trista sa aflu cat de multi sunt in aceeasi situatie :(. M-as dori un tratament minune.
0
07-10-2018, ora 05:32
VCT
Nu este medic/terapeut
VCT
Salut, probleme asemanatoare am si eu. Am avut in trecut unele probleme gastrice, cu episoade de diaree, disconfort abdominal si borborisme si de atunci pot sa spun ca am prins un fel de, , fobie'' legata de chestia asta. Am fost la gastroenterolog si mi-a iesit dischinezie biliara si gastrita ( mi-a spus ca am aciditate foarte mare si ca peretele inferior al stomacului este ingrosat ). Ideea este ca atunci cand ies din casa imi zboara gandul la chestia asta si instant mi se declanseaza un disconfort abdominal si niste crampe si imi e frica sa ma indepartez de casa ca sa nu apara diareea ( de foarte multe ori a si aparut si am fost nevoit sa ma intorc repede acasa ).

Faptul care m-a facut sa cred ca e si problema de ordin psihic a fost faptul ca atunci cand stau in casa sau in zona mea de confort nu patesc nimic de genul asta. De cele mai multe ori, dupa acel scaun diareic nu mai am nici o problema in ziua respectiva, crampele dispar instant si apare o stare de bine si comoditate. De multe ori cand aveam un examen sau trebuia sa ajung neaparat undeva, cu o seara inainte beam foarte mult ceai de menta si luam Imodium, pe langa faptul ca, , ma baricadam'' practic, ajuta si d.p.d.v. psihologic, pentru ca stiai in sub-constient ca ai facut destule lucruri pentru a evita problema respectiva, insa problema e ca nu poti trai toata viata din Imodium si ceai de menta. Mai am si momente in care evit sa mananc doar din cauza acestei frici ( sa nu aiba loc digestia mai repede decat e cazul si sa am probleme pe strada sau prin alte locuri ).
0
07-10-2018, ora 10:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru colon iritabil, incercati o cana cu lapte de capra pe zi.
0
20-10-2018, ora 16:11
Andreeamiron
Nu este medic/terapeut
Andreeamiron
Bună ziua, și eu am aceleași probleme.. La mine totul a început acum vreun an când am mâncat pe stomacul gollll carnee de porc care este foooarte grea la stomac și greu de digerat.. Din acea zi, fiecare zi a fost un chin, borboroseli, gaze, stare de rău, greata, ma trezeam pe la 4 dimineața cu o stare de rău, tremuram, dureri de burta și trebuia sa merg repede la baie, și apoi îmi trecea. Toată viata mea s a schimbat, m am îndepărtat de toți, am încheiat o relație, îmi era foarte rău la școală și trebuia sa plec acasă, sau borboroselile mele zgomotoase se auzeau în clasa când era liniște și ma simțeam groaznic.. Îmi venea doar sa plâng și sa stau tot timpul în casa. Am făcut analize, totul OK.
Am fost la urgente la spital, doctorul mi a dat un sirop și niște pastile, bineînțeles fără niciun efect, doctorul de familie tot pastile, niciun efect. Pana când am fost la o farmacie unde farmacista mi a recomandat un ceai de la Fares, ceaiul se numește "colon sănătos" costa în jur de 8 lei.. Am început sa beau în fiecare zi și ma simțeam mult mai bine, borboroselile au trecut, am băut acel ceai o perioada lunga și m am simțit mult mai bine, însă uneori mai am momente când ma simt rău, boala nu a trecut, însă o remediez cu acest ceai astfel încât am reușit sa termin școală și sa încerc sa merg mai departe deși de atunci nu prea am mai ieșit cu prieteni, nu am mai avut nicio relație..
0
20-11-2018, ora 12:29
Munteanu92
Nu este medic/terapeut
Munteanu92
Buna ziua.. de 3 ani de zile caut rezolvare la problemele de mai sus.balonarile, bolboroseala, durerile abdominale, mersul des la wc dupa orice fel de mancare mi.au distrus viata, m.a indepartat de prieteni si m.a inchis in casa.. urata boala, trist!!
0
20-11-2018, ora 20:48
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Eu am ajuns la tratament psihiatric. Medicul m-a incurajat ca voi fi bine. Momentan urmez tratamentul psihiatric (mentionez ca eu am suferit anumite traume in trecut si din cauza acestora s-a instalat depresia accentuata si mai tare de simptomele colonului iritabil asa cum am fost diagnosticata de doctorii gastroenterologi) si iau in continuare Meteospasmyl care ma ajuta sa elimin gazele intestinale, capsule Fares -Colon sanatos, Motillium, multe probiotice, un probiotic recomandat pe care inca nu l-am incercat- Ekbiotica care e destul de scump-aprox 80 lei cutia 30 capsule. Mananc regulat portii medii de peste, oua fierte, avocado, kefir, piure de cartofi, legume si fructe precum gutui, ananas, rodii sau banane desi mi s-a spus ca ar trebui sa evit fructele eu mananc o portie de fructe inainte cu 1-2 ore de masa de pranz. Evit mancaruri grele tocanite, carne tocata, prajeli, ceapa usturoi, mancaruri grase. Evit sa mananc seara inainte de culcare. Ultima masa o iau in jur de ora 6 jum-7. Mi s-a mai recomandat si am incercat Stomachon, Debridat, Motilium, probiotice. Este foarte posibil ca medicamentele pe care le-am incercat eu sa nu dea rezultate prea bune sau deloc altor persoane. Cred ca tratamentul psihiatric ma va ajuta in lupta cu depresia si stresul care se rasfrang intr-un mod negativ asupra sistemului digestiv, simptomele colonui iritabil se vor ameliora sau poate vor disparea cu totul. Am ajuns la concluzia ca a trebuit sa incerc tot ce e cu putinta asa incat sa gasesc acele medicamente care ma fac sa ma simt mai bine. Sanatate tuturor!
0
01-03-2019, ora 16:47
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Buna, C 19 cum te m.simti? Tratam psih mi s a recom si mie...din cauza durerilor cumplite de colon.voiam sa stiu daca ai ameliorari
0
01-03-2019, ora 16:57
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Pentru toti cei care ati scris aici...cum.va m simtiti...eu simt ca o sa mor din cauza durerilor de colon stanga sub coasta. De un an sint n chinuri groaznice si mii de analize facute. Toate bune. De asem am.incercat cam toate medic ce apar n postarile voastre. Mi a m ramas tratam psihiatric sau moartea. Niciun om nu poate trai cu asa dureri oribile. Ca de cancer. Am.un an de chin. Nu m pot suporta.
0
02-03-2019, ora 16:37
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Loralya, tratamentul pe care il iau nu ma ajuta prea mult. In schimb, am renuntat sa iau pastile pt stomac. Problemele nu s-au rezolvat dar nici nu s-au agravat, si pt asta ma bucur enorm. Am inceput sa fac investigatii la Bucuresti, la Sanador. Am facut teste la sange, endoscopii. Si luam fiecare ipoteza prin excludere. Este foarte important sa faci o endoscopie, colonoscopie, sa te asiguri ca nu este vorba despre ulcer la stomac sau cancer la colon doamne fereste. Trebuie sa faci investigații in asa fel incat sa excluzi bolile cele mai grave care ar putea fi. Trebuie mers din aproape in aproape. Si alimentatia conteaza foarte mult, si starea psihica. Eu am trecut prin multe stari de panica si de frica, de aceea am ales sa fac toate investigatiile care sunt necesare ca sa vad ce este in neregula. La fel te sfatuiesc si pe tine, sa mergi la un doctor bun. Sa ii explici simptomele sa iti faca un plan si-ti dea sa faci analizele si procedurile necesare.
0
02-03-2019, ora 17:12
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Buna, eu deja le am facut in anul ce a trecut 2 endoscopii + 1 la Viena (care au exclus orice afect a stomac si h pylori absent) doar reflux. Apoi colonosc la fel nu a evidentiat abs nmk. Analiz de sange toate bune la fel si cele de fecale. Ecografii la fel. Mi a iesit la o clinica din Buc prezenta unui parazit si o bact usor crescuta dar care zic dr, nu ar cauza asa mari probl. In schimb observandu ma ff atent am constatat ca am hiperacidit...de cate ori simt arsura aceea la stomac incep si probl cu colonul gazele dureroase. De asem am si o malformat a stomacului si a a colonului si poate s ar rezolva prin operat. Oricum.sint facuta praf si psihic si fizic. Nu as lua antidepres ptr ca nu vad clar legat dintre hiper acid si colon iritab si chimia creierului. Imi dau seama ca un factor de stress a declansat t astea dar parca nu m.as baga la antidepres. Daca nu ma doare nimic...sint vesela sociab vreau sa ies sa calats etc...dar cum ma doare n fiec zi...iti dai seama. Cu mancarea f precar nu pot fructe legume crude de niciun fel...nu lactate nu oua.deci orez cu gratar si supe..biscuiti si covrigei.de un an. Pedeapsa crunta boala asta...
0
02-03-2019, ora 19:49
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Aceleasi simptome le am si eu. Aciditate la stomac, orice mananc simt aciditate, reflux, dureri in cosul pieptului, balonare. Nici mie nu mi-a iesit h pylori, a iesit negativ. La endoscopie nu a iesit nimic suspect. Astept rezultatul pentru boala celiaca, intoleranta la gluten. Eu mananc fructe si legume in fiecare zi pentru ca altfel m-as constipa, si nici asa nu e bine. Fructele si legumele contin multe fibre si ajuta la formarea bolului alimentar si a scaunului si impiedica constipatia, cel putin la mine. Si eu sunt foarte demoralizata si doctorii imi spun ca nu am nimic si sa ma tratez psihic pt ca toate aceste simptome au aparut pe fond de stres, oboseala, nemancat, si intre stomac si creier este o legatura foarte stransa. Se spune ca stomacul e un "al doilea creier". Daca legatura e defectuoasa, cum e in cazul meu, clar nu are cum sa functioneze nimic bine. Si apare depresia, izolarea, aceste stari de rau inhiba, mie mi-au schimbat total felul de a fi, si ma afecteaza zi de zi :(
0
03-03-2019, ora 17:35
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Asa si eu...plus dureri ca de cancer de la gazele care nu se elimina si se nfunda stanga sus...scrie mi pe lauraraluca@yahoo.com si ne dam si nr de wp.si m.vorbim.acolo in timp real. Daca doresti si tu, bineinteles. A propos de psihic..m.a facut franjuri boala asta sau ce naibii o fi.mi se pare ca f repede dr te trimit la psihiatru cnd mie mi se pare organica cauza...doar ca nu o descop ei nu au mijlc nu stiu...poate e o parazitoza...o supracrestere bacteriana *sibo...de ex n alte tari au teste ptr asta...la noi nici nu s a auzit de sb asta. Ce ghinion sa ma fi nascut si m ales imbolnavit n tara asta! Astept sa ma contactezi pe mail si apoi sa vb. Ne ar prinde bine sa ne incurajam.reciproc. Eu sint mamica am 40 ani si o fam care sufera f tare vazandu mi.chinul de un an.
0
24-07-2019, ora 15:26
catac40
Nu este medic/terapeut
catac40
Merita studiate detalii despre sindromul 'leaky gut'. La fel, dupa ce am urmat medicamentatia standard fara rezultate semnificative, am incercat, dupa un 'research' detaliat, un produs naturist numit 'IntestiNew' comandat din US. In doua zile s-au vazut deja rezultate, la o saptamana au disparut orice manifestari IBS. Am facut pauza dupa prima cutie si simptomele nu au revenit.
0
30-07-2019, ora 13:43
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
In medicina, diagnosticul de se pune "pe ghicite", nu poti sa te tratezi pe baza unei supozitii de diagnostic, vezi ca nu merge, incerci alteceva si tot asa. Daca se intampla ceva cu masina nu cred ca icnerci sa schimbi o piesa, apoi alta, apoi alta, si asa mai derparte, mergi la mecanic. Cel mai normal lucru este sa faceti asa cum procedati cand aveti o problema cu masina
Cu stima
0
06-01-2020, ora 01:09
emil_m
Nu este medic/terapeut
emil_m
M-am confruntat cu candida si alte probleme intestinale (colon iritabil cu diaree, inflamatie etc) de mai multi ani de zile. Am fost la zeci de consultatii, analize, am incercat zeci de tratamente. Ajunsesem la un moment dat sa nu mai mananc decat orez fiert cu pui
In prezent este ameliorata masiv partea de colon iritabil, diaree, inflamatia intestinala. Cu candida sunt cumva pe linia de plutire cu:
-suplimentul SF722 (acid undecylenic) comandat de pe Amazon
-capsule de usturoi garlic caps (parapharm) luate de la plafar
-evit pe cat pot fainoasele si alimentele cu gluten

Garlic caps si SF722 ar trebui incepute incet pentru a vedea cum sunt tolerate de stomac, eventual dupa masa (mai ales garlic caps) pentru a nu provoca iritatii sau ulcer pe mucoasa intestinala. Eu le tolerez relativ bine, SF722 le pot lua si inainte de masa

Daca este vorba de copii nu as incerca aceste suplimente fara supervizarea unui medic. Stiu ca exista si in bucuresti un laborator numit Synlab care face niste investigatii specifice pentru flora bacteriana intestinala (cat la suta procentual sunt lactobacilli versus cat este normal etc), si stiu ca dau tratament si pentru copii mici. Pretul analizelor din ce am auzit este mare

Pentru colon iritabil si diaree la mine se formase inclusiv pe baza de stress, imi era foarte rau ceea ce ma stresa si mai tare.. se formase un cerc vicios.

Pentru partea de inflamatie colon a functionat Salofalk capsule 500 mg

Pentru partea de diaree a functionat partial Chitosan dar mai ales Colestiramina. Aceasta este o rasina care se amesteca cu acizii biliari eliminandu-i astfel din organism inainte sa apuce sa irite colonul. La mine cred ca se generau in exces acesti acizi (de exemplu datorita stresului) si iritau si inflamau colonul. Acest medicament nu se gaseste in Romania; eu l-am luat in doua randuri de pe olx de la persoane diferite, am avut un semn de intrebare ca poate e fals/contrafacut dar in acele doua randuri a fost ok.
Din cate stiu Colestiramine se mai prescrie si la pacientii operati de bila/fiere/colecist. Colecistul este ca un saculet care colecteaza acizii biliari creati de ficat, si ii elibereaza treptat pe masura ce este nevoie de ei. La pacientii care nu mai au fiere, acizii respectivi se varsa direct (fara temporizare) in stomac ulterior colon pe care il irita si inflameaza

Un alt lucru care m-a ajutat in special pentru diaree a fost probioticul Reflor Forte Copii pliculete (dintre zecile de alte probiotice pe care le-am incercat, in general fara nici un efect)
Tot dintre probiotice, pentru cazuri mai usoare de Candida intestinala este util Enterol

O sa mai scriu acest mesaj si pe alte forumuri in caz ca ajuta pe cineva
0
11-01-2020, ora 17:06
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Poti incerca COAXIL sau TIANEPTINA, este un antidepresiv, creste pofta de mâncare, trateaza sindromul colonului iritabil.
0
23-02-2020, ora 17:56
Catee
Nu este medic/terapeut
Catee
Buna tuturor! In opinia mea, nu exista sindromul de colon iritabil si daca exista trebuie sa ma ascultati pana la capat.Povestea mea este una ce poate ii va ajuta pe multi dintre dvs.De doi ani de zile m-am confruntat cu simptome precum scaune cu forme variate, senzatie de scaun incomplet, senzatie de a merge mereu la baie, scaune dese si putin ca si cantitate, borborisme, dureri abdominale in partea dreapta (fosa iliaca dreapta), senzatie de disconfort, rusine, stanjeneala si va inteleg pe fiecare dintre dvs.Am 20 de ani.Am facut nenumarate analize, toti medicii mi-au spus ca sunt sanatoasa, dar prea stresata si ca am colon iritabil, dispepsie sau ca pur si simplu nu am nimic, este de la cap..Starea mea a inceput sa persiste, zi de zi.Am renuntat la foarte multe lucruri, la viata sociala, mi-a fost greu.Am luat spasmomen, duspatalin, nexium, meteospasmyl, pepsane, enzime digestive, calmante (sedatif PC, valeriana, stresclin) si multe altele.Toate acestea pana am dat de un medic care nu credea in acest diagnostic, pus de medici care vor sa termine mai repede cu tine, ori nu iti dau de cap..Acest medic mi-a facut investigatii amanuntite, asa cum trebuie si, in final, mi-a zis :, , Facem colonoscopia, fiindca eu nu cred in acest sindrom, mereu este o cauza organica certa, l-am pus doar de doua ori in viata".Desi ma confruntasem cu premise de felul, , nu face colonoscopie, esti prea tanara, nu ai cum sa ai ceva, e de la stres", l-am ascultat si am facut-o.Vreau sa va zic ca mi s-a gasit un polip diametru 1 cm care imi acoperea jumatate din valva ileocecala( trecerea dintre intestinul gros-colon-si intestinul subtire).Era situat in orificiu si obstructiona trecerea fecalelor.Locul incepuse sa se intareasca in timp si sa para incordat, toti medicii anteriori mi-au zis ca e de la spasme.Nu este asa..acest polip, situat tocmai in valva, este un caz foarte rar, iar daca colonoscopia nu era facuta complet pana la ultimul cm care se putea observa plecam acasa cu ideea, , esti sanatoasa, nu ai nimic" si ajungeam la depresie(din cauza ca nu eram inteleasa, ca mi se zicea practic ca sunt nebuna si ca nu imi pot continua activitatile de zi cu zi), ocluzie intestinala si cine stie unde..Sfatul meu din tot sufletul este sa va faceti aceasta colonoscopie daca aveti simptome asemanatoare, sa va controlati la ginecolog( ecografie transvaginala, examenul clinic amanuntit) in cazul in care sunteti femei, pentru a exclude endometrioza sau alte afectiuni ginecologice ce dau astfel de simptome, sa va faceti un CT/RMN de pelvis si abdomen, sa nu va lasati pe o ureche si sa va controlati pana la capat.Daca e cazul, ajungeti la o operatie laparoscopica pentru a se studia zona.Mergeti in orase mari, dezvoltate, in clinici bune, la medici buni, nu renuntati sa descoperiti ce este cu adevarat.Am scris acest mesaj din suflet si sper sa ajunga la dvs, la fieacare dintre voi.Luptati pentru sanatatea voastra, nu va lasati pe mana oricarui medic.Intotdeauna corpul va va spune ce se intampla cu el, ascultati-l si luptati-va.Nu sunteti nebuni, sunteti doar suferinzi fara diagnostic.Trebuie sa gasiti cauza certa a afectiunii dvs.Multa sanatate tuturor! Sa va faceti bine, va sunt la dispozitie pentru orice nelamurire si din tot sufletul meu va incurajez, fiindca stiu ce inseamna suferinta.Nu conteaza varsta, sexul sau orice alta de incadrare, e orice posibil la orice varsta.Cautati-va!Sanatate multa!Putere sa aveti!
1
24-02-2020, ora 11:38
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Buna Catee.
Dupa ce ai descoperit prin colonoscopie acel polip, ai urmat un tratament? Sau ai fost operată pt s indeparta polipul? Mai ai acele simptome?
Sanatate!
0
25-02-2020, ora 18:16
Catee
Nu este medic/terapeut
Catee
Bună! Polipul mi a fost extirpat in timpul colonoscopiei, iar colonoscopia am facut o acum cateva zile.Simt o ameliorare semnificativă.Nu mai am borborisme, imi simt abdomenul mai usor si mi se pare ca lucrurile încep să se îndrepte.Fireste ca nu orice polip iti poate da colonul peste cap.In cazul meu, el se afla in valva si ocupa jumătate din ea si de aceea imi bloca digestia si mi producea aceste simptome.Ca tratament, iau ulei de parafina, prescris pentru 2 săptămâni de administrare pentru a nu răni locul cauterizat.O sa merg peste 3 săptămâni la control si o sa va tin la curent.CEEA CE EU AM VRUT SA SUBLINIEZ e ca eu cred ca sindromul de colon iritabil, dispepsia sau alte afecțiuni care se pun, , pe ghicite" AU o cauză certa, organică Si trebuie găsită, dupa cum spunea si medicul meu care a pus acest diagnostic(de colon iritabil) doar de 2 ori in intreaga sa carieră, atunci cand a epuizat toate metodele si chiar nu a avut încotro.Eu chiar cred ca aceste tulburări sunt declanșate de ceva cert, în organism.. Intr adevăr, sunt o fire mai emotivă si mereu am crezut ca de la stres am aceste probleme, însă stresul contribuie, nu cauzează.Asta este opinia mea! O sa ma întorc aici cu mare drag sa va povestesc evoluția. Va doresc sanatate multa si vouă si daca aveti nevoie de vreo îndrumare, sunt aici, fiindcă mie mi a dat viata peste cap aceasta problema si va înțeleg si vreau sa ajut cat mai multi oameni, pentru ca e oribil, cazi psihic din cauza acestor simptome..te izolezi si ai impresia ca nimic nu iti mai merge si nu are rezolvare.De aceea sunt aici cu orice fel de nevoie aveti, intrebare..
0
25-02-2020, ora 18:31
Catee
Nu este medic/terapeut
Catee
Apropo, înainte de acest ultim medic, am consultat alti 5.Contează si cine va face colonoscopia, sa o faca pana la capat, pana la ultimul cm si cu mare atenție.Eu am mai avut o, , i ncercare" de colonoscopie, dar am cazut pe mâinile unui medic incompetent, care mi a văzut doar prima parte a colonului si mi a facut o fara anestezie, pe viu cum s ar zice si m a trimis acasa cu, , colon iritabil".Alt medic avea ecograf 4 D si mi a zis ca am dispepsie..analize de sânge bune, cele de scaun la fel..foarte ciudat, va spun.Am descoperit doar niste carente de vitamine recent..astept rezultatul biopsie..
0
26-02-2020, ora 07:16
C19
Nu este medic/terapeut
C19
Catee, ma bucur tare mult pt tine ca ai descoperit un doctor competent. Sa dea Dumnezeu ca tratamentul sa fie unul bun si sa te recuperezi 100% si sa ti traiesti viata fiindca esti foarte tânără. Tot ceea ce ai descris ca si simptime si acea listă lungă de medicamente am luat-o si eu plus altele fara rezultat. Eu am facut 3 endoscopii una pe viu care m-a traumatizat, dar nicio colonoscopie. Urmeaza in luna martie sa fac o colonoscopie si abia aștept sa vad ce se va vedea. Eu am mai facut si computer tomograf, si multe teste de helicobacter, si m-am ales mereu cu diagnosticul de colon iritabil si am consultat si eu cativa medici nu doar unul, m-au trimis acasă zicandu-mi ca ei nu stiu ce am. Am mers si la psihiatru si am luat tratament sperand ca poate ma va ajuta, si pe de o parte m-a ajutat puțin acest tratament, dar toate simptomele acestea nu sunt in imaginatia mea. Dintr-un om sanatos ce eram am devenit cu totul alta persoana cu un diagnostic de colon iritabilin care nu cred nici eu. Ne poti spune numele ultimului doctor la care ai facut colonoscopia si in ce oras este? Multumesc si iti doresc sanatate si sa te refaci complet!
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •