COLPOSCOPIE

18-11-2007
adinaSOLOMON
Nu este medic/terapeut
adinaSOLOMON
acum un an si jumatate am efectuat un examen colposcopic iar pe scrisoare medicala scrie urmatoarele "leucoplazie periorificiala cu tendinta spre mozaic si s. paradox la ac. acetic. mentionez ca la aceeasi consultatie mi s-a recoltat si pentru un test papanicolau, care a iesit I, deci normal, spre mirarea medicului, care anterior vederii rezultatului la Pap (dar si ulterior) mi-a recomandat sa fac biopsie. mentionez ca am 25 de ani. acum 5 ani am avut o rana, exocervicita si a iesit PAP III D, iar dupa un tratament cu spalaturi, cerviron si antibiotice, la indicatia medicului, nu au mai fost probleme, nu a mai trebuit nici cauterizata rana pt ca a disparut, iar PAP, refacut dupa cele 3 luni de tratament, iar apoi anual, A FOST DE FIECARE DATA I, adica normal. mentionez ca mai avusesem inca 2 PAP, facute la 18, respectiv 19 ani, anterior celui care a iesit PAP III, care iesisera PAP I. M-am prezentat in vara pt un consult ginecologic si colposcopie, dar medicul a spus ca nu are de ce sa imi faca colposcopie, pt ca colul arata bine si nimic nu ii indica ca ar fi nevoie. ultimul PAP l-AM FACUT ACUM UN AN JUMATE, A IESIT BINE SI DE ATUNCI AM TOT AMANAT SA IL REPET. AS VREA SA STIU CAT LA SUTA POATE FI VORBA DE UN CANCER (desi stiu ca nu e tocmai cea mai potrivita intrebare), si cum as putea afla asta cu certitudine, dar fara sa fac biopsie (de care marturisesc ca imi e teama ca va afecta o ulterioara sarcina, eu neavand copii, si nefacand nici un avort). va multumesc anticipat pt rabdare si eventualul ajutor.
1 comentarii
0
20-11-2007, ora 00:00
fiby
Nu este medic/terapeut
fiby
daca esti din bucuresti fa-ti o programare la clinica mycomi la dr. badea mihaela...e cea mai buna in domeniu..si cu siguranta iti va raspunde la toate intrebarile tala
-
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK