colt ramas in urma extractiei

15-03-2008
covenina
Nu este medic/terapeut
covenina
acum doua zile mi-am scos maseaua de minte care s-a rupt si in un colt a ramas acolo. deocamdata ma simt bine, iau antibiotic si antiinflamator (extractia a cauzat deschiderea sinusului). Problema mea e ca a ramas acolo un coltiosr si mi-e teama sa nu am probleme...dentistul a zis ca e posibil, dar in acelasi timp e posibil sa nu ai nici o problema. E adevarat? a mai patit cineva asa si nu au urmat complicatii??
4 comentarii
0
22-03-2008, ora 00:00
Dr.Vigh
Identitate neconfirmată
Dr.Vigh
O simpla radiografie dentara va poate lamuri. Daca una din radacini sau doar o parte a ramas e indicata extractia, e tot atat de probabil ca ceea ce simtiti sa fie osul.
Raspunsul fara echivoc il da radiografia.
0
25-03-2008, ora 00:00
carmen.u
Nu este medic/terapeut
carmen.u
Daca acolo a ramas ceva, este necesar sa scoateti.Intrebarea mea este de unde stiti ca a ramas? Daca a fost efectuata o radiodrafie postextractional si se observa existenta unui coltisor acesta trebuie indepartat, desi trebuia indepartat i8n momentul in care s-a efectuat extractia. Daca banuiti d-voastra ca a ramas ceva acolo, v-ati putea insela. Corect este sa efectuati o radiografie, ca sa nu existe nelamuriri, sau complicatii ulterioare care mai mult ca sigur nu vor ezita sa apara.
0
26-03-2008, ora 00:00
covenina
Nu este medic/terapeut
covenina
s-a vazut la radiografie...dupa ce m-a cusut...este mic, cam 4-5 mm
0
26-03-2008, ora 00:00
carmen.u
Nu este medic/terapeut
carmen.u
Indicatie este sa scoateti ce a ramas.Nu ar fi trebuit sa ramana un rest radicular.4-5 mm la dimensiunea unei molar sau a unui dinte este destul de mare.Medicul ar fi trebuit sa observe in momentul in care s-a extras radacina ca nu este completa, sau in momentul in care s-a chiuretat alveola.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •