Complicatii? - Fractura echivalenta bimaleolara stg. tip B

07-06-2017
Gabi Hugeanu
Nu este medic/terapeut
Gabi Hugeanu
Buna ziua, sunt o pacienta de 45 ani, 165cm si 72kg, operata in data de 31 mai 2017 de fractura echiv. bimaleolara stg tip B practicandu-se reducere sangeranda si osteosinteza cu placa 1/3 tub (3+2 suruburi). Am fost externata pe 2 iunie cu atela gipsata pentru 45 zile. Nu am voie in acest timp sa pun piciorul in pamant, ma deplasez cu ajutorul cadrului. Firele imi vor fi scoase dupa 21 zile de la operatie. Acum fac zilnic Fraxiparina de 0.6ml, timp de 30 zile. Mentionez ca sunt diabetica (tip 2)-iau Siofor 1000mg/zi, glicemia are valori de 118-125, hipertensiva (iau nebivolol 10mg/zj).
Problema mea este urmatoarea: dupa 5 zile de la operatie, cand ma deplasam incercand sa urc o treapta cu carjele, m-am dezechilibrat in pic si m-am sprijinit doar un pic (2sec) pe ghips ( fiindca ma lovisem la piciorul sanatos). De atunci am observat ca, daca ma deplasez oricat de putin ( doar pana la baie), ma doare glezna foarte tare cat sunt in pozitie verticala, mi se umfla si se inrosesc-invinetesc degetele foarte tare. Aceste simptome dispar doar daca ma asez in pat, cu comprese cu gheata. E normal sau a fost afectat procesul de refacere? Credeti ca trebuie sa fac o radiografie, fiindca simt ca ma apasa ghipsul cumva foarte ciudat, pe os si genereaza durere. Locul e cam la 4-5cm deasupra operatiei. Ce ar trebui sa fac? Va multumesc.
2 comentarii
0
07-06-2017, ora 12:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cel mai "cuminte" este sa solicitati avizul ortopedului curant, care va interpreta radiografia recenta.
Daca a survenit o de-bricolare a montajului de osteosinteza, se poate re-interveni chirurgical acum (nu mai tarziu).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-06-2017, ora 13:24
Gabi Hugeanu
Nu este medic/terapeut
Gabi Hugeanu
Multumesc pentru promptitudine, deja am luat legatura cu el si voi merge maine dimineata la un control.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul