comportament normal sau anormal? | Forumul Medical ROmedic

comportament normal sau anormal?

25-07-2011
Plikindel
Nu este medic/terapeut
Plikindel
Are 5 ani si un penis de aprox 8 cm, la nastere ia fost rupta ata, iar de atunci se masturbeaza sigur [se ascunde sa nu il vada nimeni] punandu-si patura pe el sau perna in zona genitala iar apoi freacandu-si penisul cu ajurotul picioarelor gemand, dupa aceasta penisul este in erectie avand aspectul unui penis trecut de varsta pubertatii, daca nu este lasat sa faca asta, dupa amiaza nu poate doarmi, el spunand ca "il ia cu calduri" inainte sa isi frece picioarele de penis. As dori sa stiu daca este normal acest comportament la un copil, inca de la o varsta foarte frageda, ce sar putea face, care sunt urmarile ? As dori un raspuns cat mai urgent.

Va multumesc !
2 comentarii
0
25-07-2011, ora 17:29
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Buna ziua.
Desi poate va socheaza acest lucru, la copiii intre 2-5 ani este foarte normala masturbarea, frecvent intalnita, aproape nu exista copil care sa nu faca acest lucru. Ei nu stiu ca este legat de sexualitatte, singurul lucru stiut este ca ii face sa se simta bine.
Ce nu trebuie facut: copil nu trebuie certat, pentru ca cearta in aceasta privinta poate avea mari consecinte mai tarziu: el poate creste rusinat de organele sale sexuale, de propria sexualitate si mai tarziu s-ar putea sa ii fie frica si sa aiba probleme de erectie, ejaculare etc.
Fenomenul scade in frecventa (sau nu mai este intalnit deloc) spre varsta de 5 ani.
Ce trebuie sa faceti? Nimic. Puteti sa vorbiti cu mai multe mamici sau psihologi ca sa va linistiti, dar este ceva perfect natural si intalnit si la fetite si baieti. Puteti sa incercati sa ii oferiti mai multe activitati care sa il oboseasca: alergat, jucat, practicatul unui sport, eventual care sa ii ia gandul de la asta si sa il oboseasca. Dar tineti minte, nu il certati!

Un lucru sa tineti cont, copii nu fac diferenta dintre spatii publice si acasa, si nu ar trebui sa il lasati sa faca acest lucru in spatiul public.

Sa nu confundati atinsul zonelor intime de placere cu atingerea din diverse jjene sau scopuri- sa nu aiba local o infectie sau jena.

Atentie medicala nu este nevoie de niciun fel, decat daca se depaseste o anumita frecventa a fenomenului- de prea multe ori pe zi, copilul face doar asta, nu tine cont de faptul ca i s-a atras atentia ca este in spatiu public etc

Deci nu va ingrijorati, totul tine de propria curiozitate a copilului fata de propriul corp si este un fenomen perfect natural, instinctual care va trece cu timpul
0
25-07-2011, ora 17:50
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
In general. comportamentul intra in normalitate. Importanta este reactia dumneavoastra ca parinte, modul in care gestionati situatia si cum ii explicati limitele sociale ale acestui comportament.
In unele situatii, poate sugera stres sau abuz al copilului.
Cat despre medicatia homeopata, personal nu cred in ea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Dirijarea impulsivității la începutul adolescenÈ›ei ar putea preveni tulburările de comportament ulterioare
  • Tulburările de comportament la preÈ™colari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  • Expunerea prenatală la nicotină creÈ™te riscul tulburărilor de comportament la nou-născut
  •