concediu de risc maternal

28-05-2010
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de sapt. si acum aproape o sapt. am avut contractii foarte dureroase si dese (la un moment dat cred ca din2 in 2 minute). La inceput am crezut ca sunt balonata, dar cand durerea a inceput sa apara din ce in ce mai des si am vazut ca burtica se facea tare ca piatra am mers la medic. Mi-a dat sa iau gynipral si no-spa pe langa ce luam eu, duphaston si utrogestan, si mi-a dat si concediu medical sa stau in pat. Problema este ca de la serviciu cand au aflat de concediul medical ma suna intruna si ma preseaza ca sa nu mai vin la serviciu, sa intru in concediu medical de tot, ca ii incurc daca ma intorc si mi se face si altadata rau. Nu stiu ce sa fac. Eu am o sarcina cu risc (inainte de sarcina asta am avut un avort spontan), in plus ca la serviciu lucrez doar in picioare, trebuie sa ma urc intr-una pe scara sa dau jos manechini de pe raft - lucrez la un magazin de haine, etc., dar am intrebat-o azi pe asistenta doctorului meu ginecolog despre concediu si mi-a spus ca nu poate sa-mi dea multe zile, decat vreo 2 sapt. si sa merg la medicul de familie, insa acesta mi-a dat de inteles acum vreo luna ca nu da concediu decat cel prenatal. Pana la concediul prenatal mai am 2 luni.Daca stie cineva cum as putea sau cum ar trebui sa procedez va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
30-05-2010, ora 11:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Organismul care face presiuni asupra medicilor ca sa elibereze cat mai putine concedii medicale si numai in conditiile in care omul cade la pat si documentele sunt "beton" se numeste Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Medicii sunt siliti sa tina cont de cerintele Casei de Asigurari: Casa ii plateste. Mai mult, Casa poate face controale, pe cand medicii (ca si pacientii) nu pot controla Casa. In sfarsit, problema "cate concedii medicale ati dat si din ce cauza atat de multe" este prima care se pune in caz de control. Acestea sunt adevaratele motive pentru care sunteti trimisa de la Ana la Caiafa si fiecare medic ar vrea, daca se poate, sa nu fie el acela care da concediul.

Deci, identificati numarul de telefon de la Casa de Asigurari (teoretic ar trebui sa fie un numar gratuit, de tip 0-800- si intrebati ce trebuie facut in acest caz. Retineti numele persoanei cu care ati vorbit de la Casa de Asigurari, ar putea sa va foloseasca mai tarziu.
0
30-05-2010, ora 18:16
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. sa vad ce se poate face, avand in vedere ca la serviciu nu vor sa ma mai intorc pe motiv ca nu pot face toata treaba. Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul