Condiloame genitale in sarcina

25-10-2012
andreea_dk
Nu este medic/terapeut
andreea_dk
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 32 de saptamani si am fost diagnosticata cu condiloame genitale. La inceputul sarcinii aveam doar unul, dar parea ca facand parte din labie, arata doar ceva mai diferit. Mai tarziu a mai aparut unul, cu o forma ca a unei alunite, dar avand aceeasi culoare ca si pielea. Am fost la doi medici din Danemarca, unde ma si aflu momentan. Dar mi s-au parut a fi foarte superficiali. Stiu ca se numesc condiloame pentru ca am insistat la unul dintre ei sa arunce o privire deoarece imi era teama ca ar putea fi cancer. Si mi s-a spus ca sunt condiloame, dar ca nu am de ce sa imi fac griji ca nu exista riscul sa fac cancer si nici sa fie afectat copilul. Am fost sfatuita sa le las in pace pana nasc. Apoi am fost la un al doilea medic, care nu a fost curios sa le analizeze. I-am explicat ca un alt medic mi-a spus ca le am, si efectiv a scos o carte de medicina, s-a uitat in ea si apoi mi-a spus sec ca nu pot fi tratate nici in timpul sarciniii nici pe perioada alaptarii. Sunt destul de ingrijorata pentru ca aici medicii ginecologi pot fi vizitati de 2 ori in timpul sarcinii, in rest mergi la medicul de familie, care din experienta mea de-a lungul timpului nu este tocmai specialist si trateaza totul de la suprafata. Cei doi medici de care am povestit sunt medici de familie si nu am incredere in ei, mai ales cand am vazut cu ochii mei ca au deschis efectiv o carte sa imi dea raspunsul la intrebarea mea si nu mi s-a parut ca m-ar fi luat cineva in serios, de vreme ce nici macar nu au avut bunavointa sa se uite sa vada despre ce e vorba. M-am ales si cu o candida din timpul sarcinii si pe oriunde ma duc imi spun ca e bine sa nu o tratez pana nasc, mi s-a dat de la farmacie canesten ptr uz extern si cam atat. As vrea sa stiu daca aceste condiloame pot fi tratate in timpul alaptarii macar si care ar fi tratamentul indicat in asa fel incat sa nu afecteze bebelusul...si daca exista riscul de aparitie al cancerului..din ce am citit eu apar datorita hpv-ului si nu sunt tocmai de neglijat.
9 comentarii
0
25-10-2012, ora 17:53
bianca_anidora
Nu este medic/terapeut
bianca_anidora
hmm din cate stiu eu..cel mai bine ar fi sa faci o cezariana la nastere..pentru a nu fi afectat si copilul..dak nasti normal..automat si copilul ia acest virus
0
25-10-2012, ora 17:58
andreea_dk
Nu este medic/terapeut
andreea_dk
Mi s-a spus ca nu exista niciun pericol pentru copil, plus ca aici nu se face cezariana decat in caz extrem, doar daca viata unuia din noi ar fi in pericol, cezariana nu e o optiune a ta, se hotaraste de un conbsiliu al medicilor doar in caz extrem cum am scris mai sus..
0
25-10-2012, ora 18:00
bianca_anidora
Nu este medic/terapeut
bianca_anidora
hmm nu stiu...mie mi s'a spus de catre doctorul ginecolog..k o sa fiu nevoita sa nasc prin cezariana..din cauza care ti'am spus'o mai devreme..
0
25-10-2012, ora 19:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
Andreea draga,
ai pus punctul pe "I?!?

MA BUCUR nespus de mult ca printre randuri
am citit...faptul ca ACOLO, o femeie insarcinata
e "vazuta"de ginecolog de 2 ori DOAR,
ca cezariana nu e optionala pt tine...ci pt ei,
ca la cele 2 vizite medicale nici NU prea s-au uitat la tine,
acel dr. a luat sa citeasca o carte pt. a-ti da UN raspuns..
cat de cat!!!

DE CE??? ma bucur,
ma bucur ca ne-ai adus la cunostinta CARE sunt conditiile in "alte tari de soare pline"
iar noi in RO,
ne "vaitam"-de multe ori
ca MEDICII NOSTRI desi F. BINE PREGATITI
chiar ff. buni DIAGNOSTICIENI
cu experienta in domeniu.,
NU-I apreciem suficient
Nu DOAR printr-un salariu atractiv,
ci si
prin sm-uri, vb de multumiri si urari de BINE pt ei TOTI
si familiile lor.

Iti doresc sa ai o sarcina si nastere usoara!
sanatate maxima!
0
25-10-2012, ora 21:28
andreea_dk
Nu este medic/terapeut
andreea_dk
Asa e, au medici mult prea slab pregatiti pentru aparatura pe care o au..principala lor metoda de tratament e paracetamolul, cu orice te-ai duce iti dau 2 paracetamol si te trimit acasa. Sunt de acord ca la noi in tara medicii sunt mult mai bine pregatiti, pacat totusi ca e atat de scump sa te poti trata in Romania...acasa mergi la medic doar daca ai banutii pregatiti, aici mori cu banii in buzunar..sunt insarcinata in 32 de saptamani, dar pana acum singurele lucruri pe care le-am platit au fost vitaminele, in rest totul e gratuit, inclusiv nasterea, iar conditiile sunt impecabile, au si ei partile lor bune...dar deviem de la subiect, aveti cumva idee de vreo clinica in Germania unde as putea merge ptr aceasta problema? As alege Germania ptr ca mi-ar fi mult mult mai aproape decat Romania, si as putea merge dupa ce nasc sa vad ce rezolv cu ele..Multumesc!
0
25-10-2012, ora 21:32
andreea_dk
Nu este medic/terapeut
andreea_dk
Multumesc de raspuns Bianca, nu stiu ce sa zic de asta, la mine sunt situate undeva mai sus pe labie si nu m-ar incomoda la nastere cred..plus ca din ce am cititi eu pe un site de cercetare al cancerului, doar existenta condiloamelor nu e un motiv suficient de puternic ptr cezariana...ti s-a spus ceva legat de partenereul tau? ce metode de tratament ar fi pentru el? sau macar daca a facut ceva analize sa verifice daca si el e infectat? mie nu mi s-a spus nimic de asta si stiind ca sunt transmisibile, ma gandesc ca ar fi trebuit sa urmeze si el un tratament ceva..tie ti s-a recomandat un tratament in perioada sarcinii? sau dupa ce nasti? Multumesc
0
26-10-2012, ora 10:34
triteandorin
Nu este medic/terapeut
triteandorin
Nu e cazul sa iti faci griji. sunt multe alte probleme care se pot ivi iar asta e cea mai mica dintre ele. important e sa nasti sanatos, pe cale vaginala daca nu exista alte contraindicatii iar dupa un medic dermatolog se poate ocupa de ele prin ardere sau extirpare chirurgicala.
0
27-10-2012, ora 11:44
bianca_anidora
Nu este medic/terapeut
bianca_anidora
legat de partenerul meu..nu a zis nimic referitor..eventual dak ii apar si lui..sa mergem la control atata tot..da este transmisibil si sigur el are acest virus.mie mi s'a dat o solutie condilyne sa le tratez...este un acid care le arde..si au disparut.mi s'a mai spus k virusu ramane permanent in corp..si este posibil ca acei negei sa mai apara peste un an..2..3...totul depinde de imunitate.si cum eu am imunitatea scazuta..am inceput sa beau ceai de echinacee si sa iau capsule de echinacee pentru cresterea imunitatii si un mod de viata cat m'ai sanatos.iar legat de sarcina ti'am zis ce mi s'a spus...sa fac cezariana neaparat..dak nu fac o sa'i transmit si copilului aces virus..
0
27-10-2012, ora 13:24
andreea_dk
Nu este medic/terapeut
andreea_dk
Buna, nu vreau sa te ingrijorez, dar ai incercat sa auzi si o a doua opinie legata de condiloame? din ce am citit eu chiar in prospect, condylome nu e recomandat in sarcina sau alaptare si cum am spus si mai sus, existenta condiloamelor nu e suficienta pentru o nastere prin cezariana..nu sunt medic si nu incerc sa il contrazic pe medicul tau, dar ma gandesc ca ar trebui sa iei o decizie informata legata de cum vei naste...e doar un sfat...ti-a recomandaty cumva si ceva ptr intarirea sistemului imunitar?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  •