Condilomatoza - explicatii

15-06-2009
matei mc
Nu este medic/terapeut
matei mc
Incerc de ceva vreme sa sintetizez un set complet de informatii legate de condilomatoza dar informatiile gasite pe internet sunt de multe ori divergente. Intr-un tarziu am gasit acest forum unde persoanele care raspund la intrebari sunt medici.

Ceea ce cunosc:
- este o boala transmisibila sexual
- este generata de infectia cu virusul HPV
- pentru tratament este imperativa consultarea unui medic dermatolog/ginecolog.
- tratamentul condiloamelor + disparitia lor nu implica vindecarea infectiei cu virusul HPV, virusul ramanand in organism
- nu exista tratament impotriva infectiei virale
- un sistem imunitar intarit impiedica (re)aparitia condiloamelor

pe unele sit-uri (cu aspect oficial) se specifica ca infectia poate disparea dupa un anumit timp (unele specifica 8 luni altele pana la 2 ani)

Ceea ce as vrea sa aflu:
- daca dupa tratamentul condiloamelor si disparitia lor se poate detecta in vreun fel prezenta virusului si cum
- care este perioada in care persoana infectata cu HPV este contagioasa (cand este posibil un contact sexual fara a exista risc de transmitere)
- care sunt optiunile existente la aceasta ora pentru tratamentul condiloamelor
- ce complicatii pot aparea
- daca este necesara monitorizarea persoanei infectate cu HPV dupa disparitia condiloamelor si cum

Va intreb acest lucru deoarece in momentul de fata am o relatie cu o persoana infectata cu HPV pe care am cunoscut-o dupa diagnosticarea problemei. Din aceasta cauza am evitat contactul sexual. Medicul ei curant este destul de retinut in explicatii, spunandu-i ca dupa tratament va ramane purtatoare a virusului dar neexplicand ce implica aceasta.
3 comentarii
0
19-06-2009, ora 15:06
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Matei, iti recomand sa citesti si informatiile de pe site-ul Micomi:
http://micomi.ro/info%20pacinte/HPV/index%20infectia%20HPV.htm

E o clinica specializata in HPV si vad ca au o viziune optimista asupra virusului, in sensul ca spun ca se negativizeaza in 6-12 luni, eventual pana la 2 ani.

Ce inseamna asta in cazul prietenei tale? In primul rand, trebuie sa faca tratament pentru condiloame, ca sa dispara. In acelasi timp, trebuie sa creasca imunitatea, tot prin tratament (incercati chiar ceva naturist). In conditiile astea, in 6-12 luni se va negativiza virusul. Asta inseamna ca nu va mai iesi pozitiv la analiza. Nu stiu daca a facut deja genotiparea HPV - e cazul sa o faca. Va afla cu ce tulpini e infectata, unele au risc crescut cancerigen, alte risc mediu sau risc scazut. In general, condiloamele sunt date de tulpnile cu risc scazut, adica daca are condiloame, nu trebuie sa se sperie ca va face cancer. Pe de alta parte, tulpinile cu risc inalt cancerigen pot exista fara sa stie, pentru ca nu au simptome, de aceea e bine sa faca analiza si sa stie exact ce are.

Aceeasi analiza o poate repeta dupa acel interval de 6-12 luni si, daca sistemul ei imunitar a reusit sa se lupte cu virusul, conform celor spuse de cei de la Micomi, testul ar trebui sa iasa negativ, adica sa arate ca nu mai are virusul HPV. Atentie! asta nu inseamna ca a scapat definitiv de virus. E posibil sa reapara in cazul in care scade protectia sistemului imunitar, in diverse situatii. Un exemplu ar fi sarcina, cand imunitatea scade pentru ca organismul sa poata primi noul corp (copilul).

In legatura cu sansele de a te infecta tu, din cele citite de mine, am inteles ca poti sa iei de la ea doar in perioada cand are condiloame. Dupa ce vor fi tratate, nu ar trebui sa mai fie niciun pericol. Eu zic totusi sa folosesti tot timpul prezervativ, si nici acesta nu e foarte sigur din pacate. Oricum, si eu am o nelamurire in legatura cu modalitatea de transmitere, in sensul ca femeile iau virusul de la barbati care sunt purtatori sanatosi, adica nu le-a aparut nimic. In conditiile astea, ele de ce nu ar putea transmite chiar si cand nu au condiloame?

Pentru tine riscurile nu sunt chiar asa de mari, in cazul in care te vei infecta. Am auzit de foarte putini baieti carora sa le fi aparut condiloame si chiar daca iti apar, asta e tot ce ti se poate intampla (spre deosebire de femei, la care unele tulpine de HPV pot da cancer de col uterin, de aceea ele trebuie sa tina sub observatie o astfel de infectie). In legatura cu modalitatile de tratament, tot pe site-ul Micomi am citit ca aceste condiloame pot sa dispara de la sine dupa 1 an. Totusi, mai toata lumea solicita un tratament si atunci doctorii recomanda arderea condiloamelor cu o crema (condyline) sau cauterizarea cu laser. Alegerea se face in functie de felul cum se prezinta condiloamele.
http://micomi.ro/info%20pacinte/tratament/index.htm

Sper ca te-am mai lamurit putin. Daca mai vrei sa mai vorbim, poti lasa un mesaj.
0
12-10-2011, ora 18:46
adi1990
Nu este medic/terapeut
adi1990
imi pare bn ca am accesat si eu site'ul acesta deoarece cunosc pe cineva care sufera de aceasta afectiune si ashi dori sa flu anumite informatii, persoana respectiva a consultat medicul specialist iar acesta i'a recomandat condyline. dupa efectuarea tratamentului si disparitia condilomului, pentru ca avea doar unul singur, a reaparut in acelasi loc la interval de o luna. se poate sa fie din cauza imunitatii scazute...? ar trebuii sa faca un tratament pentru cresterea imunutatii in paralel cu cel pentru condilom?multumesc
0
31-07-2012, ora 11:46
onelflorin
Nu este medic/terapeut
onelflorin
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat chiar nu stiu ce sa mai fac. am fost prin februarie la doctor pt ca aveam in zona genitala mici pete albe, mi s-a spus ca am condiloame pe care le-am inmultit eu pentru ca m-am ras. am fost de 13 ori si m-a ars cu o solutie cutanata, si am luat si 2 saptamani isoprinosine 2 pe zi, apoi inca 2 saptamani tetraciclina, si tot felul de creme. vazand ca tot nu imi trece am fost la alt medic unde m-a ars cu bisturiul electric, si mi-a dat sa iau isoprinosine 15 zile pe luna, 3 luni cate 6 pastile pe zi. deja am terminat a 2 luna si in locul unde m-a ars cu bisturiul au aparut din nou si au aparut chiar si altele noi. acum am cautat pe net si am gasit solutia candyline m-am dat cu ea dispar dar reapar in 2 saptamani cel mult chiar nu stiu ce sa mai fac. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. baiat 19 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.