Conjuctivita asociata cu candida

05-03-2010
doa
Nu este medic/terapeut
doa
Buna ziua!
De 2 zile am fost diagnosticata cu o conjuctivita virala la ochiul stang care se pare ca mi a afectat si ochiul drept. Mentionez ca am luat o de la partenerul meu care a avut de asemenea kerato conjunctivita virala si a fost foarte grav: ia trecut in 3 saptamani. Problema mea este legata de faptul ca mi s-a declansat si candida si nu inteleg de ce.
1. Care este legatura intre conjunctivita si candida, in afara imunitatii scazute (mi se declanseaza frecvent atunci cand am imunitatea scazuta). Si partenerul meu se pare ca are simptome. De obicei folosesc clotrimazol si cervugid.
2. Ma pot trata tot cu cervugid si clotrimazol pentru amandoi?
3. Este intr-adevar conjunctivita virala sau alt gen de conjunctivita?
4. Este necesar antibiotic ?(mi a fost recomandat) din a 2 a zi dupa picaturi pentru a vedea daca isi fac efectul picaturile. De-obicei candida imi aparea si dupa ce luam antibiotic. Poate agrava situatia?
Va multumesc.
1 comentarii
0
06-03-2010, ora 11:32
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cred ca da, este vorba despre o conjunctivita virala sau ar putea fi data de Chlamydia ( putem face un examen de evidentiere a Ag chlamydial; nu avem teste care sa evidentieze alte virusuri cu exceptia Ac antiVHS) pe care ai luat-o prin contaminare de la prietenul tau; de asta s-a prescris si antibiotic; de asemenea, antibioticul previne si o suprainfectie bacteriana; tratamentul candidozei iti va fi prescris de catre ginecolog ; si tratamentul de mai sus este coret;candidoza vaginala este destul de frecventa la femeile active sexual si aparitia ei este legata de scaderea imunitatii, de un dezechilibru al mediului vaginal ( pH, flora microbiana; pentru mai multe amanunte, intrebi medicul ginecolog);daca si partnerul are simptome, luati amandoi tratament; nu uita sa folosesti pentru igiena intima, un gel intim, zinic; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.