CONJUNCTIVITA

25-02-2012
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Buna seara, as avea nevoie de niste pareri suplimentare...sfaturi! Acum o sapt am contactat conjunctivita de la prietenul meu, miercuri am fost la oftalmolog si m-a diagnosticat cu conj, virala ochi stang, mi-a dat tobradex si a inceput sa se amelioreze, in schimb de 2 zile mi se face si la ochiul drept desi am respectat cu strictete regulile de igiena, am fost la farmacie si mi-a recomandat sa iau floxal concomitent cu tobradex, in ochiul stang sa continui cu tobradex si in cel drept pentru ca contrar administrarii cu tobradex tot am contactat, sa pun floxal! mi-a disparut roseata puternica dar in colturile interioare ale ochilor inca este inflamat si rosu, plus ca cel stang inca secreta! Va rog sa imi spuneti ce as mai putea sa iau, eventual si pe cale orala...am inteles de la medic ca dureaza si pana la 2 sapt aceasta infectie...dar acum intrebarea mea este daca incepe sa se vindece la ochiu stang si apare la cel drept, se mai poate reinfecta pe urma cel stang de la cel drept? Exista vreo alternativa chirurgicala de tratament/vindecare? eventual cu laser! Ce as mai putea sa iau, multumesc!
2 comentarii
0
26-02-2012, ora 09:07
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Bună dimineaţa! Ce pot eu să spun? Conjunctivita este o afecţiune bilaterală, nu întotdeauna simetrică, astfel că ambii ochi ar trebui trataţi. Frecvent se întâlneşte în cadrul unei IACRS ( infecţii acute a căilor respiratorii superioare). Pentru conjunctivita virală, ar trebui să administrăm un antiviral.
Din punctul meu de vedere, nu ar trebui administrat tobradex dacă nu avem infiltrate corneene, iar dacă avem infiltrate corneene, îl adiministrăm împreună cu un antiviral.
O conjunctivită virală se poate asocia cu o suprainfecţie bacteriană şi atunci avem o justificare pentru administrarea de Floxal în ambii ochi.
Altfel, îţi recomand o igienă locală riguroasă cu un şampon pentru bebeluşi, un antihistaminic (Claritine-1 tb pe zi, 10 zile).
Nu avem indicaţii pentru tratament chirurgical :).
Îţi mai pot recomanda preparate homeopate : Apis mellifica 9CH -5 granule de 3 ori pe zi, sublingual10 zile+ Allium cepa 9CH -5granule de 3 ori pe zi, sublingual, 10 zile + Oscillococcinum -1doză de 2 ori pe zi, sublingual, 3 zile; numai bine
0
29-03-2012, ora 10:46
Toth
Nu este medic/terapeut
Toth
Timp de o saptamina am facut tratament cu picaturi Tobradex pentru conjunctivita. Acum, simptomele par sa se fi ameliorat (initial aveam o mica scurgere din ochi pe care o observam numai dimineata) dar conjunctiva pare putin inflamata...pare ca e ceva mai multa :)...ca un pliu transparent dimineata.

Credeti ca trebuie sa continui tratamentul?
Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.