constipatie - tratament

07-01-2011
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Bunaziua! Am probleme cu scaunul. Nu ies 3-4 zile si dupa aceea ies numai cu laxative. Am incercat orice. Consum fibre, ceaiuri, iaurturi, am luat si o luna tratament si nimic. Va rog foarte mult sa-mi dati un sfat orice ca nu mai rezist asa. Va multumesc!
10 comentarii
0
09-01-2011, ora 00:11
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mai intai, trebuie sa va feriti ca de foc de laxative numite eufemistic "de contact", care actioneaza prin iritarea colonului. In afara de faptul ca pot fi cancerigene, motiv pentru care unele au fost si oprite de la fabricare (cum e celebrul Ciocolax), ele sunt adevarate droguri, dand dependenta si toleranta. Culmea e ca din aceasta nenorocita clasa fac parte unele laxative pozitionate ca "naturale", iar pe altele mai si scrie "laxativ usor".
Procedati astfel:
-inlocuiti painea alba cu paine neagra, secara sau graham
-consumati in fiecare dimineata cel putin 2 linguri (nu lingurite) de cereale integrale, spre exemplu Mussli cu fructe, pe care le gasiti la orice magazin alimentar. Se mananca cu lapte, iaurt, chefir sau miere de albine.
-consumati minimul de 2 l de lichide pe zi (mai mult in anotimp cald)
-fructele care se pot manca cu coaja, mancati-le cu coaja (mere, pere, etc).

Daca masurile de mai sus nu sunt eficiente dupa o luna de la aplicarea lor, sau daca deja sunteti dependent de "laxativele de contact" (iritante), treceti la laxativele osmotice. Spre exemplu la FORLAX (plicuri cu pulbere) in doza de 2 plicuri pe zi (fiecare plic intr-o cana PLINA cu apa (adica in minim 200 ml de apa) pana la obtinerea scaunului zilnic (se incepe cu 3 plicuri pe zi in caz de dependenta). Dupa obtinerea scaunului zilnic, continuati timp de 2 luni cu un plic pe zi la aceeasi ora.

Succes !
0
09-01-2011, ora 12:14
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Multumesc mult de raspus! Imi este de mare ajutor si da, vreau sa scap de laxative. Mi-am dat seama ca agraveaza starea mea in loc sa o amelioreze. O sa urmez sfaturile. Cu respect Nectaria!
0
20-01-2011, ora 10:49
pufulina
Nu este medic/terapeut
pufulina
buna ziua! am 32 de ani si dintotdeauna am avut probleme cu constipatia. in ultimii ani chiar alternau perioadele cu scaune moi si dese, cu cele de constipatie. in ultimul an insa lucrurile s-au agravat, in sensul ca ma constip foarte rau si nu reusesc sa merg la toaleta decat cu laxative. am incercat cu iaurt (activia), seminte de in, degeaba. au avut un efect cat de cat la inceput, dar cred ca m-am obisnuit cu ele si nu-si mai fac efectul. am incercat sa evit laxativele pt ca stiu ca dau dependenta, dar totusi am ajuns ca o data pe saptamana sa apelez la sennax. am incercat herbalax, dar nu are efect. problema cea mai mare e ca sunt balonata tot timpul, parca sunt un balon, ma dor intestinele, am o stare de nervozitate si agitatie. am si o gastro-duodenita si o diskinezie biliara destul de vechi, iar antiacidele pe care le folosesc din cand in cand parca ma constipa si mai tare. adevarul e ca oricat m-as stradui nu reusesc sa beau mai mult de maxim jumatate de litru de lichid pe zi. mi-e teama sa nu am ceva intestinal, vreo tumora sau ceva de genul asta. ma gandesc cu groaza ce o sa fac cand voi fi insarcinata pentru ca imi doresc foarte mult un copil si stiu ca femeile insarcinate nu au voie sa ia laxative.
0
22-02-2011, ora 13:39
markk
Nu este medic/terapeut
markk
buna!Sunt si eu cu aceleasi probleme ca multi dintre voi, iar ampotriva constipatiei folosesc o cana de ceai seara din plante medicinale SVELTAFLOR M98, se gaseste peste tot, pret an jur de 3, 60lei, o lingurita de plante(nu mai mult) la o cana de apa, si veti vedea ca nu veti mai avea durerile "nasteri"la toaleta.apoi dupa o spalare exemplara va ungeti cu unguient cu extract de galbenele.Eu an felul acesta ma simt destul de bine, multan fain.Ancercati si nu veti regreta.Numai bine!
0
20-01-2012, ora 18:49
ina64
Nu este medic/terapeut
ina64
Buna seara, am o gastrita hiperacida cu BRGE, din aceasta cauza am un regim foarte strict : supa de morcov, brocoli si dovlecei, mere coapte, orez fiert, branza de vaci facuta in casa si cam atat ; din aceasta cauza ma constip, ma balonez si nu pot iesi afara decat cu supozitoare cu glicerina. Astazi am cumparat Colon suport de la Alevia, dar nu stiu daca psyllium nu imi irita mucoasa. Sant disperata, ma simt mereu balonata si am arsuri pe gat desi mananc doar trei mese pe zi in cantitate foarte mica ( de fapt am slabit 18 kg in 5 luni ). Va multumesc.
0
22-01-2012, ora 13:17
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Eu am avut gastrita...helicobacter etc... Imi era rau si de la apa. S-a rezolvat totul cu argila. Am facut tratament 3 sapt. Poate va ajuta adresa aceasta: http://www.alba-medical.info/argila-algo-mircea-bocan/.
0
22-01-2012, ora 16:29
ina64
Nu este medic/terapeut
ina64
Multumesc frumos pentru raspuns, am sa incerc sa iau argila, va doresc sanatate si numai bine.
0
25-01-2012, ora 15:45
tudort
Nu este medic/terapeut
tudort
Buna ziua,

Sufar de 2 ani de hernie hiatala prin alunecare (4 cm), gastrita, rinita vasomotorie(asociata cu sinuzita frontala) si constipatie cronica. Toate le-am dobandit dupa o infectie virala in 2009, tratata aiurea cu n medicamente, antibiotice, siropuri de tuse etc.

Vreau sa va intreb daca toate aceste boli au un punct comun. Toate incerc sa le tin sub control cu o alimentatie corecta insa ma mai supara unele lucruri. Consum zilnic ceaiuri calmante, apa, fibre, iaurturi, etc.

Cel mai enervant simptom este scaunul care iese foarte greu desi este zilnic., indiferent daca e moale sau tare

La fel de enervanta este senzatia de respiratie incompleta. Trag aer in plamani si nu-mi ajunge. Poate sa aiba legatura cu colonul care apasa pe diafragm sau cu hernia hiatala? Uneori este un pic umflat imediat in stanga sub coaste si cred ca acolo este cotul colonului care apasa plamanul.

Poate cineva sa-mi dea niste explicatii va rog?

Multumesc.
0
20-03-2012, ora 13:33
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
buna ziua,

va recomand pt constipatie si probleme digestive sa incepeti sa consumati suc de aloe natural, este ca un balsam pt stomac si nu numai.

sanatate
0
02-08-2012, ora 02:24
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Am incercat aloe vera..Beau chiar prea mult de aproximativ o luna.Nu merge deloc.Nu e bun nici ulei de crusin, nici activia.nici colonhelp, nici daca consum numai supe timp de 30 de luni.Paine nu consum.beau suficient.Fara sennalax sunt ca si moarta dupa 10 ani de cand ma lupt cu constipatia.Caut ceva sanatos si eficient
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •