Consumul de coca cola, nes si aspirina

11-05-2008
adryenutza29
Nu este medic/terapeut
adryenutza29
am o intrebare
am un prieten care e sofer pe tir pe curse lungi si mi/a spus ca de un an de zile pentru a nu adormi la volan bea coca cola cu ness si aspirina toate amestecate.
imi dau seama ca e dstul de grav insa as vrea o parere de la cineva de specialitate pentru ca e nu crede si nu vrea sa vorbeasca cu nimeni despre asta chiar daca eu ii spun ca e destul de grav.
va rog as dori o parere de la cineva in domeniu.
va multumesc
7 comentarii
0
12-05-2008, ora 00:00
vinuesa
Nu este medic/terapeut
vinuesa
Si eu sunt sofer pe TIR.problema este ca ar trebui prietenul tau sa respecte regulamentul de 9 respectiv 11ore de pauza.Tot ce poti sa faci pt. el e sa te rogi la Dumnezeu sa primeasca o amenda mare de vreo 10000euro si probabil va renunta. Ii sugerez sa-si caute alta firma care sa-l plateasca cu salar fix si nu la km.Asa il va stimula sa-si respecte programul de lucru. VIATA ARE PRIORITATE!!!!!!
0
12-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
sa nu mai adauge aspirina aceea, coca cola cu aspirina. nu e normal deloc...in primul rand Coca Cola nu e deloc buna, intr-adevar ca te tine mai treaz dar nu e sanatoasa deloc cofeina aceea, si aspirina sa nu o mai adauge ca poate avea efecte secundare!
0
12-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
el ia pastile degeaba...
0
20-05-2008, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Nu prea inteleg la ce se asteapta de la aspirina? Sa-l tina treaz?

Aspirina luata cronic distruge stomacul (mai ales in asociatie cu coca cola, ness, oboseala, stres) si intestinele, in timp poate duce la hepatita toxica, determina tulburari coagulare.

In principiu, nu exista un medicament/reteta/drog care sa inlocuiasca somnul pe termen lung. Oboseala se trateaza prin somn!
Are dreptate d-nul "vinuesa" si vorbeste din experienta.
Nu se merita sa te imbolnavesti pentru bani.
0
06-04-2009, ora 18:30
dan781
Nu este medic/terapeut
dan781
SA IA COCA sa vezi ca se si duce se si intoarce:)))) (nu stiu cum se mai intoarce dar,...se "intoarce")
0
23-05-2009, ora 02:56
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
da aspirina in combinatie cu cofeina da o doza mai mare de rezistenta la oboseala.In schimb stomakul lui in scurt timp va fi varza. Nu e constient ce face isi distruge sanatatea lui.Bagai mintile in cap mai bine bani mai putin si sanatos decit bani mai multi acun iar in citiva ani sa stea cu stomacul perforat si rinichii varza facuti Bafta adriana
0
27-05-2009, ora 11:37
roxana_2008
Nu este medic/terapeut
roxana_2008
as avea si eu ceva de obiectat...sunt sigura ca prietenul doamnei stie ca nu este bine sa bea ce bea si sotul meu incepuse cu energizante si ajunse sa bea 1 litru pe zi plus cafea.stia ca nu face bine dar din pacate asta il tinea treaz iar cum firmele de transport din pacate nu circula la program asta neoficial ca astfel ar falimenta, soferii stiu ca nu pot comenta iar din cauza crizei nu isi pot gasi un alt loc de munca care sa satisfaca necesitatile financiare ale familiei, asadar sunt obligati sa conduca non-stop si fara diagrame daca se poate pentru ca mai nou nu se mai deconteaza nici amenzile(cel putin in cazul nostru)asa ca ceea ce vreu sa zic este ca il inteleg pe prietenul doamnei care sa se mentina treaz face si el ce stie, chit ca greseste.sfatul neu este sa se odihneasca foarte bine acasa si in pauzele pe care le face atunci cand sunt inchise vamile iar cand se trezeste sa isi faca o cafea tare si muzica sa mearga tot drumul.si sa nu uite ca nu traieste doar pentru el, ca cineva ii asteapta acasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •