Consumul de ness la cardiaci

31-12-2012
Someboddy
Nu este medic/terapeut
Someboddy
Am si eu o intrebare.E posibil ca virgula, consumul de ness intr-o perioada de vara caniculara, corelat cu un colesterol in sange foarte mare, tensiunea arteriala sistolica 19 si varsta inaintata a pacientului cardiac(64 de ani), sa provoace un infarct?
5 comentarii
0
31-12-2012, ora 00:18
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
DA...
0
31-12-2012, ora 00:39
Someboddy
Nu este medic/terapeut
Someboddy
Sunteti medic?Sa va explic de ce va intreb.Mama, Dumnezeu sa o ierte, a murit pe douazeci august.A murit departe de casa, mai exact la soacra mea acasa.Era acolo, deoarece am rugat-o eu sa mearga pentru un timp, pentru a sta cu mama sotului meu, aceasta avand o depresie foarte puternica.Eu si sotul eram plecati din tara, la vremea aceea.Mama a tot avut probleme cu colesterolul in ultimii ani.L-a avut chiar si 433.Doctorita a avertizat-o ca ar putea-o ucide, daca nu tine regim.In ultimii ani am avut cu ea niste discutii foarte puternice, legate de unele chestiuni familiare, dar si de faptul ca nu respecta intocmai regimul alimentar.Manca gras(am gasit sunca si untura de pasare in frigider, pe care le folosea la mancare), prajeli si uneori consuma ness, se ingrasase si nu mai avea nici un pic de activitate fizica.Ajunsesem la disperare.Iii spuneam de-a dreptul ca va muri de un infarct, ma certam cu ea.Insa nu ma lua in serios.Am reusit intr-o perioada, cat a locuit cu noi(cateva luni), sa o fac sa manance ceea ce i-am pregatit eu.Toate alimentele fierte sau cel mult fripte foarte putin, in nici un caz, prajite, carne f slaba, lactate degresate total, fructe, legume si fara nici un pic de dulciuri, sare etc.I-au iesit in acea perioada analizele PERFECTE.Cum a ramas singura, cum i-a crescut colesterolul iar la treisute si ceva, aproape patrusute.Pana la urma, inevitabilul s-a produs.A venit un infarct foarte puternic, intr-o dimineata de vara caniculara, dupa ce mancase cartofi prajiti si oua ochiuri(toate prajite in ulei) si dupa ce bause un ness.Acuma...o sora a mamei mele ma acuza ca eu sunt cea vinovata de moartea ei.Ca m-am certat cu ea in ultimii ani si am suparat-o si ca am pus-o pe drum pe vremea aceea canicuara.Faptul ca am rugat-o sa mearga la soacra mea a fost o inconstienta din partea mea, e adevarat.Dar am rugat-o cu gandul ca va respecta regimul, ca se va feri de caldura, ca nu va bea cafea, etc asa cum am rugat-o de atatea ori.De unde sa stiu ce va face ea?De aceea e atat de important pentru mine faptul daca sunteti medic.
0
31-12-2012, ora 07:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Stii foarte bine ca putea face, in conditiile expuse de catre tine, un infarct...Chiar medicul ei v-a spus acest lucru Era o persoana foarte buna daca te-a ascultat si, asa bolnava cum era- probabil nici trament nu avea sau urma un tratament incorect- a mers sa stea cu o persoana cu probleme psihice. Ness-ul, inaintea cafelei, cauzeaza la multa lume probleme cardiace ; daca mai luam in calcul si o HTA, un colesterol in exces, inexistenta unui tratament, stresul, obezitatea, lipsa miscarii, singuratatea, temperaturile caniculare etc., infarcul e la usa.
0
31-12-2012, ora 10:45
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna dimineata,
NU ai precizat daca, soacra ta era in aceeasi localitate cu mama-Dumnezeu s-o ierte.
Situatie similara s-a intamplat cu mama mea,.si fara sa mearga la cineva: manca gras, NU avea tensiune mare dar in ultimele saptamani s-a tot suparat si cand avea- bea numai ness (pericol pt cardiaci) si era si cardiaca CU tratament.
NU am suparat-o eu, ...si totusi cam 3 ani mi-a luat sa pot intelege..totul...avea 64 ani...
Am vb apoi cu n medici si in fine am inteles cauza:..adica tot ce NU era ok sa faca.Mi-au mai precizat ca DA, supararile sunt cauza nr 1..in cazul mamei mele Dumnezeu s-o ierte.
revin la cauza pierderii mamei tale,
NU tu esti vina cum zice matusa ta,
ci toate cele enumerate de tine si care, am inteles ca..le stia mami tau- ca n-are voie.
Vine noul an
si
NU mai pune la suflet rautatile neamurilor,
faptu-i consumat si
vezi-ti de familia ta.
pomeneste-o de cate ori poti pe mami tau, cere-i iertare - a fost o MAMA
si lasa pe Bunul Dumnezeu sa ne decida soarta.
iti doresc Un An Nou cu bine si sanatate.
0
02-01-2013, ora 00:04
Someboddy
Nu este medic/terapeut
Someboddy
Soacra locuieste departe de noi.Nici mama nu a avut tensiune, decat in ultimul timp, insa eu nu am stiut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici