contact sexual neprotejat dupa escapelle

20-03-2016
alle2905
Nu este medic/terapeut
alle2905
Dupa administrarea unei pastile de a 2 a zi...am avut contacte sexuale neprotejate...aceasta pastila isi face efectul pt contactul ulterior?poate afecta o sarcina viitoare dupa administrarea pastilei...poate afecta copilul..?cat isi pastreaza efectul in organism? Incetineste ovulatia?sau o stopeaza in acest CM in care este folosita?
4 comentarii
0
20-03-2016, ora 21:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O pastila de a doua zi e ca o bomba cu hormoni. Nu credeti ca ar trebui sa va lasati o perioada organismul sa se detoxifice si apoi sa va doriti un copil ? Nu conteaza mai mult sanatatea copilului ?
In primul rand 40 % din continutul anticonceptionalelor nici macar nu iese din organism. Raman stocate in ficat ani intregi.
A face un copil nu e o competitie si nu e cand vrem noi. Ci cand doreste Cel de Sus.
Calmati-va. Luati ceva pentru detoxifierea ficatului, mancati sanatos, multe fructe si legume si apoi va ganditi sa faceti un copil, pentru binele lui si a sanatatii sale.
Mergeti la un ginecolog, spuneti-i ca doriti sa ramaneti insarcinata. Poate va prescrie niste vitamine, minerale etc.
0
20-03-2016, ora 23:07
alle2905
Nu este medic/terapeut
alle2905
Specialistii sustin ca nu exista niciun risc crescut pentru mama sau pentru fat dupa administrarea contraceptiei de urgenta pe baza de levonorgestrel.
 
In urma unor studii realizate pe mai multi bebelusi nascuti din mame care au folosit aceasta pastila ca metoda de contraceptie de urgenta nu s-au constatat riscuri sau probleme asociate administrarii acesteia.
 
Cercetatorii au studiat 36 de mame care au folosit acest tip de contraceptie si 80 care nu au apelat la ea. Diferentele dintre particularitatile bebelusilor la nastere, dar si din timpul sarcinii nu au fost foarte mari.
 
Rezultatele studiului au evidentiat urmatoarele aspecte:
 
nu au existat diferente de greutate si inaltime a bebelusilor intre cele doua tipuri de sarcini;
 
nu exista risc de malformatii la fat in urma acestei metode;
 
nu s-au sesizat complicatii prenatale cauzate de pastila de a 2-a zi in comparatie cu sarcinile care au survenit in mod normal;
 
nu exista riscul de nastere a unui copil decedat;
 
nu exista o legatura de cauzalitate intre avort spontan si pilula de a 2-a zi.
 
Aceste descoperiri sunt importante, spun specialistii, pentru ca majoritatea femeilor aleg sa avorteze atunci cand raman insarcinate peste pastila de a 2-a zi. Aceste noutati vin sa anuleze aceasta actiune inutila tot mai des intalnita in randul femeilor care trec prin aceasta experienta.
0
21-03-2016, ora 09:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunteti insarcinata ca sa va puneti aceasta problema ?
Am prietene care au luat anticonceptionale si au copii care au facut dupa nastere diferite probleme. Unii cu infectii repetate sau eruptii pe piele, unii cu timiditate sociala, unii cu hiperactivitate. Desi parintii si bunicii erau sanatosi clinic. Nu cred ca aceste substante au pericol zero pentru dezvoltarea ulterioara a copilului si nu cred ca trebuie avortat nici un fel de copil din lume.
0
21-03-2016, ora 13:21
alle2905
Nu este medic/terapeut
alle2905
Eu nu am luat anticonceptionale...ci doar aceasta pastila de a doua zi...am vb si cu ginecologul meu si i.am relatat cele intamplate...eu stiam ca anticonceptionalele luate termen indelungat pot provoca probleme...si femei care nu u luat nici anticonceptionale si nici pastile de a doua zi au dat nastere la copii cu probleme cum va explicati acele probleme?..deci nu cred ca este vb doar de anticonceptionale sau pastile de a doua zi...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul