contraceptia de urgenta se elibereaza pe baza de reteta?

20-07-2007
jusstme
Nu este medic/terapeut
jusstme
am si eu o intrebare...am inteles ca pilula de a doua zi se elibereaza doar pe baza de reteta...este adevarat?cat costa pilulele?
5 comentarii
0
21-07-2007, ora 00:00
AI3cs
Nu este medic/terapeut
AI3cs
Se poate procura de la medic, farmacii sau puncte de consultare planificare familiala.
Se poate spune ca sunt accesibile ca pret.
Metoda contraceptiei de urgenta nu trebuie folosita (incontinuu) in locul unei metode contraceptive de prevenire. Ea trebuie folosita numai in cazuri extreme, de urgenta cum ar fi : contact sexual neprotejat, ruperea prezervativului in timpul actului sexual, expulzarea dispozitivului intrauterin, folosirea incorecta a diafragmei, esecul coitului intrerupt, agresiune sexuala (viol). Folosirea frecventa a contraceptiei de urgenta poate determina dereglarea ciclului menstrual.
Nici o metoda contraceptiva de urgenta nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.
0
21-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Teoretic orice medicament hormonal se eliberează pe bază de reţetă, practic, rareori se ţine cont de această regulă. În locul pilulei de a 2-a zi se poate folosi cu acelaşi succes o folie de Microgynon, din care trebuie luate 7 tablete în decurs de 12 ore (de ex 3 şi 4).
Trebuie să aveţi în vedere că, deşi se numesc "anticoncepţionale", astfel de tehnici sunt, de fapt, avortive.
0
02-03-2011, ora 18:42
Dianna912
Nu este medic/terapeut
Dianna912
recent in urma unei vizite la medicul ginecolog mi s a spus ca sunt insarcinata in 5 saptamani, in prealabil am facut si un test de sarcina care a iesit negativ, am hotarat sa merg la un alt cabinet ginecologic de data aceasta particular unde am facut un ecograf si mi s a spus ca nu am nici o sarcina si mi au fost prescrise anticonceptionale pt 3 luni, acum eu imi pun intrebarea daca si cel de al doilea medic a gresit ? daca sunt insarcinata? ce credeti?
0
03-03-2011, ora 20:38
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pentru ca sa se puna diagnostic de sarcina de 5 saptamani, in conditiile in care testul de sarcina a iesit negativ, este nevoie atat de control cat si de ecografie ENDOvaginala. Ecografia abdominala obisnuita poate sa nu deceleze o sarcina atat de mica. Deci, daca primul medic v-a facut si tuseu vaginal, si s-a uitat si cu ecograful folosind o sonda vaginala, atunci, pana la proba contrarie care este venirea menstruatiei, nu aveti motive sa nu-l credeti. Prin urmare, nu incepeti anticonceptionale care pot dauna unei sarcini. Dealtfel, oricum anticonceptionalele se incep dupa ce eventuala menstruatie va aparea.
0
25-11-2016, ora 14:29
Andradalina
Nu este medic/terapeut
Andradalina
Am mai facut un test de sarcina dupa o luna de la contactul sexual ( iar la o ora distanta am luat pilula contraceptiva escapelle ) si a iesit negativ, credeti ca mai exista riscuri ? Va rog vreau un raspuns !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul