Contraceptia un pacat ?

05-03-2013
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Despre contracepţie cu Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului

Conţinut:

Întrebare: A da naştere unui copil este un lucru minunat, dar în acelaşi timp presupune o mare responsabilitate. Având în vedere acest lucru, dacă totuşi o femeie se simte responsabilă de acest lucru din motive pur obiective (adică lipsa unei ambianţe adecvate creşterii copilului), de ce mijloacele de contracepţie sunt considerate un păcat? Nu credeţi că o fiinţă lipsită de perspective, sortită poate eşecului şi în final nefericirii constituie un păcat mai mare decât cel al contracepţiei?

Răspuns: În primul rând, trebuie să lămurim ce este contracepţie: metoda prin care se opreşte Dumnezeu să sădească sufletul în corpul nou format, care se numeşte zigot, pentru că ştiţi că există şi contraceptive ce nu lasă să se întâmple această unire şi formarea zigotului. Este o opoziţie clară pe care o facem lui Dumnezeu. În cazul acesta noi, bărbaţii, folosim femeia ca pe un obiect şi din starea de egalitate cu bărbatul, din starea ei de fineţe la care a ridicat-o Hristos, noi o coborâm la res vocalis, "lucru vorbitor" sau obiect de plăcere, iar acest lucru nu ne este permis. Femeile ar trebui să se simtă jignite dacă ar folosi contraceptivele.

Deci aceasta este contracepţia. Adică o luptă contra concepţiei. Cine poate să stabilească perspectivele unui om încă nenăscut? Nimeni. Cine poate să stabilească perspectivele unui om deja născut? Poate cineva să stabilească perspectivele unui om deja realizat? Cineva este prim-ministru. Poate cineva să facă aprecieri la adresa perspectivelor lui? Nu. Pentru că nu se ştie ce face până mâine, ce se întâmplă în inima lui, ce se întâmplă în fizicul lui, şi poate nu mai are nicio perspectivă. Are perspectiva morţii. Aşadar, pentru că nu ne putem permite să discutăm despre perspectivele unui om, nu putem face o asemenea afirmaţie.

Patriarhul Iustin Moisescu provenea dintr-o familie săracă, din jud. Argeş, iar războiul l-a făcut să fie orfan. Deci, aveam la vremea aceea de a face cu un om fără perspectivă şi, cu toate acestea, perspectiva lui a fost de apreciat şi de invidiat. Aşadar, la capitolul perspective, nu putem să ne pronunţăm, iar dacă invocăm lipsurile materiale, financiare, lipsa de ambianţă şi celelalte, atunci de ce nu suprimăm viaţa celorlalţi copii pe care-i avem pentru că şi aşa nu le putem oferi mare lucru! Ori, noi nu facem aşa!

O să zicem: "Bine, dar aceia s-au născut deja!", dar sub aspect ştiinţific, sub aspect creştin ortodox, omul este om din secunda conceperii, cu codul genetic deja stabilit, cu tot ceea ce urmează să se dezvolte în el. Este un om încă nedezvoltat, care timp de nouă luni se dezvoltă, cum şi după aceea, timp de 18 ani, se dezvoltă şi se formează, ca adult.

Întrebare: Cuplurile de azi consideră o povară naşterea de prunci. Planningul familial, metodele contraceptive vin însă să le rezolve problema. Vedeţi vreun sens în această opţiune de a programa contracepţia?

Răspunsul: N-are niciun sens, ci dimpotrivă, ele duc familia spre pieire; nu mai există bunul mers al familiei, nu există ajutor în familie pentru că Dumnezeu nu binecuvântează lucrarea familiei respective. Părinţii îşi pun problema cum să nu facă o perioadă de timp copii, iar apoi, după ce fac, constată că deja a fost foarte complicat, apoi se sfătuiesc cum odraslele lor să nu facă copii. Într-un cuvânt, nu mai doresc să fie dusă crucea căsătoriei.

"Populaţia actuală a lumii, chiar dacă s-ar înmulţi de 5 ori, pământul ar suporta această populaţie. Pământul suportă 30 de miliarde de oameni cu resursele lui alimentare şi nu numai. Dar acum suntem speriaţi de unii ce zic că trebuie să ajungem doar 2 miliarde. Din 6 miliarde, 2 în doar ceva timp. Cum? Cum făcea şi faraon, îi izbea de stâncă şi gata!

Soluţia atunci era la moaşe, acum soluţia este de la Occident, care furnizează la preţ ieftin şi chiar gratuit tot felul de mijloace contraceptive. Pare greu, dar nu imposibil pentru cei care v-aţi hotărât să vă căsătoriţi, că trebuie să vă încadraţi în nişte reguli. Iar aceste reguli vi le stabiliţi singuri, desigur, după principiile creştine. Apoi aceste reguli trebuie respectate de ambii soţi, în comuniune.

În antichitate se spunea că "omul este măsura tuturor lucrurilor". Hristos a venit şi a zis: "Eu sunt măsura tuturor lucrurilor." Deci măsura noastră este Hristos. Vrem să-L recunoaştem pe Hristos ca măsură a tuturor lucrurilor? Eu nu vorbesc acum de aspectele mistice, de înalte trăiri, eu vorbesc de normalitatea vieţii. Şi o să spuneţi că normalitatea vieţii înseamnă sfinţenie. Da, ţi se cere să fii sfânt. Ţi se cere să fii student, sau orice altceva, ţi se cere să te căsătoreşti, să faci copii, să-i educi, să mergi la biserică, să munceşti, să te mai şi relaxezi din când în când. Şi imediat vine întrebarea: "Dar cum? Cum, că eu n-am unde să stau, uitaţi ce s-a mai ivit acum, ce-am păţit..." N-ai unde să stai pentru că eşti prea pretenţios. Deci trebuie văzut ce vrea Dumnezeu cu tine, nu numai ce vrei tu cu tine. Tu încerci, dacă vezi că nu prea merge, lasă aşa, că Dumnezeu ştie cum, ştie de ce, ştie în ce moment, nu putem forţa lucrurile. Ştie de ce nu te măriţi, ştie de ce te măriţi. Deci, toată lumea îşi doreşte o căsnicie fericită, dar fără să pornească de la bază, de la educaţia de bază a fiecăruia."

Întrebare: În cabinetele de contracepţie, medicii ginecologi păcătuiesc voluntar sau involuntar în urmarea vieţii?

Răspunsul: Sunt nişte criminali împreună cu tot personalul medical care participă la orice mijloc de contracepţie. Avortul este crimă, contracepţia este de mii de ori crimă. De ce? Pentru că prin contracepţie opreşti zeci, sute de izvoare ale vieţii, iar printr-un avort curmi o viaţă. Exista ideea că este mai puţin păcat sa previi viaţa decât să curmi viaţa. Ceea ce nu este adevărat şi ascultaţi următoarea comparaţie. Ce face omul când pune un bec, este şi curent, apasă pe comutator, dar becul nu se aprinde? Studiază puţin siguranţele, verifică dacă vine curent şi schimbă becul.

Atunci când Dumnezeu are planul Său, bugetul Său, concepţia Sa, care ştie câte ouă să facă găinile pe Terra şi câţi viţei să fete vacile şi să se taie şi să fie carne pentru toţi, etc. Şi noi, dacă avem planul nostru de toamnă, ne punem la beci şi la cămară şi ne facem conserve şi ne asigurăm pentru iarnă, etc. Dar Dumnezeu, care are putere şi El a făcut toate acestea? Că El ne iubeşte pe noi mai mult decât ne iubim noi pe noi înşine şi decât iubim noi pe copiii noştri.

Deci dacă aşa stau lucrurile, Dumnezeu ne-a lăsat să ne aprindem şi noi nu ne aprindem! Că atunci când femeia nu mai poate să nască, iar Dumnezeu ştie aceasta, atunci Dumnezeu ia din ea forţa fertilităţii pe la 38 de ani, pe 40 de ani, pe la 52 de ani, de la caz la caz şi femeia nu mai poate să nască. De ce? Pentru că are o vârstă, pentru că Dumnezeu cunoaşte corpul uman, etc. Ori noi încă de la 21 de ani, 28 de ani, 38 de ani, umblăm la planul lui Dumnezeu şi întrerupem în mod abuziv acest circuit, acest ciclu extraordinar, care face din om să fie cununa creaţiei şi să se asemene cu Dumnezeu. "Tatăl Meu lucrează şi eu lucrez!"

Deci, Dumnezeu lucrează continuu. Iar noi ne asemănăm cu Tatăl dacă creăm condiţii pentru o lucrare bineplăcută Lui. Omul nu are în mână un buton prin care să zică: acum da, acum nu! Dumnezeu este cel ce rânduieşte când să fie conceput omul. Şi atunci el vine şi dă sufletul unui copil. Deci, în actualele cabinete de contracepţie, medicii păcătuiesc voluntar, conştient sau inconştient, oricum păcătuiesc şi calcă jurământul lui Hipocrate.

"Când scoatem sabia la Dumnezeu, ce se întâmplă? Adică sabia înseamnă revolta noastră, opoziţia noastră la iubirea lui Dumnezeu. Şi iată cum scoatem noi sabia. Ca să se nască un copil, avem nevoie de trei. Avem nevoie de soţ, de soţie şi de Dumnezeu. Copii nu se fac în doi, se fac în trei. Ce trebuie să facă soţul, ce trebuie să facă soţia ştim. Dar Dumnezeu ce trebuie să facă? Trebuie să sădească sufletul creat de El Însuşi Dumnezeu, în momentul concepţiei, în momentul zămislirii. Că nu există trup fără suflet sau suflet fără trup şi nu există nicio cutie undeva, unde sunt sufletele şi Dumnezeu mai ia un suflet, îl sădeşte, îl creează în momentul concepţiei. Asta înseamnă că Dumnezeu participă, 'Tatăl Meu lucrează şi Eu lucrez, Tatăl Meu pururea lucrează şi Eu lucrez" zice Mântuitorul Hristos. Ori noi ne opunem, cum ne opunem? Prin toate metodele, prin tot ce s-a inventat mai rău: prezervativ, diafragmă, spermicide, astea sunt contraceptive, sau avortive: sterilet, pilule, pilula de a doua zi, pilula din prima zi ş.a.m.d.

Opoziţie. Dumnezeu stă pregătit să creeze un suflet şi noi îl refuzăm. Noi avem mare grijă şi marea strângere de inimă pentru problema soţiilor noastre care se prostituează. Dar cum se prostituează? Păi, cum se prostituează la bordel. Ce este la bordel? La bordel există mai multe femei, care sunt controlate de medic (în Germania e o stradă întreagă). E dezastru acolo, mă mir cum Dumnezeu poate să permită. Şi iată, Dumnezeu, în iubirea Lui, tot ne ţine. Şi acolo există un medic, şi acolo există un control, mai ales acum lucrurile stau destul de aspru, şi bărbaţii merg şi săvârşesc cu o femeie necunoscu tă un lucru lăsat de Dumnezeu în afara cununiei.

Bărbaţii noştri ce săvârşesc? Acelaşi lucru cu propria lor nevastă. Da, merg la biserică, da, unii se şi spovedesc, alţii se şi împărtăşesc. Numai că folosesc prezervativul, folosesc pilulele, folosesc pastiluţele, nu ştiu ce mai fac, nu ştiu ce fel de calendar mai ţin şi atunci înseamnă că se prostituează. E cam dur cuvântul, ştiu, trebuie să vorbim pe faţă, că aşa e tema. Tema este asta: libertatea noastră în viaţă dăruită de Dumnezeu. Care e diferenţa între libertate şi libertinaj? Care e diferenţa dintre o trăire obişnuită conjugală şi dezmăţ. Ce se vede, e clar că e dezmăţ. Vorbim despre femeile cinstite. Eu nu vorbesc de vreo vedetă, eu vorbesc de femeile cinstite acum, restul priviţi în stradă şi nu trebuie să aducem în discuţie nimic, pentru că lucrurile sunt evidente. Ne învaţă ştiinţa, că teologia ne-a învăţat, dar n-am luat aminte, acum ne învaţă ştiinţa, că omul e om din secunda concepţiei, şi că în prima zi are o înfăţişare care devine tot mai complexă în săptămânile următoare.

Aceasta înseamnă că Dumnezeu ne are în planul Său, înseamnă că avem de-a face cu o prezenţă, cu un corp independent, care cel mult după 14 zile e dependent de mâncare. Şi rămâne întrebarea: înţelegem noi că femeia nu are drept asupra copilului şi nici asupra corpului ei? Auzim adesea câte o femeie, care zice că face ce vrea cu corpul ei. Bine, să facă ce vrea cu corpul ei, dar de ce face ce vrea cu corpul altuia, adică cu copilul zămislit întrînsa. Şi atunci femeia are aşa zisa libertate, falsa libertate de a omorî copilul. Atunci ce mai vorbim noi despre dreptul la viaţă? Ce rost are să mai vorbim despre drepturi, dacă nu vorbim despre obligaţii?"

(Soţul ideal, soţia ideală - Pr. Nicolae Tănase)
40 comentarii 12 Înainte ›
0
05-03-2013, ora 18:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fereste-te de avort prin care poti ucide un suflet care, prin a sa traire, ti-ar putea mantui tot neamul.
0
05-03-2013, ora 19:37
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Avortul nu este metoda de contraceptie. Deja conceptia s-a realizat cand se face avort. Contrapcetie este cand se folosesc diferite metode pentru a preveni ajungerea la o sarcina nedorita, chiar in extrem, la avort.
Problema moralitatii contraceptiei va fi mereu discutata si disputata, mai ales de catre barbati, , , ,
Iar pentru cei extremisti as pune doar intrebarea: sa nasca o femeie, in medie, cam 20 de copii intr- o viata?

Moderatie, EDUCATIE si buna intentie in toate, zic eu ca e un raspuns.
0
05-03-2013, ora 23:58
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Dintre doua rele (avortul si contraceptia), alege-o pe cea mai putin rea, respectiv contraceptia. N-ai cum sa te inmultesti ca Rahela, chiar daca asta e vointa Domnului. Consider ca contraceptia este un compromis intre om si Dumnezeu. Dumnezeu spune cresteti si inmultiti-va dar totodata...SA NU UCIZI. Decat sa faci o crima mai bine eviti asta, cu riscul de a-L supara pe Dumnezeu. Daca faci o crima, deja iL maniezi. Faci un pacat capital, luand dreptul la viata cuiva care nu si-a ales sa vina pe lume ci este consecinta unui act benevol, instinctiv, sa zicem si chiar indraznesc sa-l numesc lipsit de ratiune. Pentru ca esti lipsit de ratiune si de inima daca iti imaginezi ca poti sa faci avort cu aceeasi usurinta cu care poti sa faci sex, la orice ora din zi sau din noapte. Bine, solutia suprema ar fi abstinenta, ca sa fie toata lumea impacata cu Dumnezeu. Dar nu stiu cat e de reala. Chiar si masturbarea e considerata un pacat. Deci nu prea exista alternative, cu exceptia contraceptiei. Daca vrei cu adevarat sa ai sufletul impacat pentru scurt timp, nu folosi contraceptia si ai sa vezi cum un dezastru de proportii se va abate asupra ta. O sa ai 20 de copii pe care nu vei avea cu ce sa-i hranesti sau imbraci. Unii vor fi nimiciti de boli si de foamete. Chiar daca suntem in secolul 21, selectia naturala, chiar daca e mai lenta, totusi exista. Altii vor apuca drumul pribegiei, din cauza neajunsurilor de acasa. Si? Cu ce te alegi? Cu mantuirea? Cu ce pret? Deja resursele naturale nu mai exista. Tot ce mancam este procesat. Tot ce bem si respiram este contaminat. Cine isi doreste sa arunce 20 de vieti intr-un hau al deznadejdii? Va spun eu. Nimeni! Cei care o fac, sunt inconstienti. Gandesc cu organele reproducatoare. Si cam atat. Contraceptia este un rau necesar. Sau poate vrea cineva sa apuce drumul calugariei. Cu toate ca nu sunt sigura daca acest drum este pavat cu intentii bune. Se intampla destule "minuni" si pe la manastiri. Vezi celebrul caz al calugaritei care a dat nastere unor gemene.
0
06-03-2013, ora 00:24
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Sa inmultim 20 de copii cu 4 miliarde apte de reproducere, sa vedem cati am fi dupa 20 de ani. 80000000000!!! Nici nu stiu sa pronunt suma asta!! Lasand la o parte pe ceilalti 3 miliarde, care sa presupunem sunt copii si batrani, nu se inmultesc. Deci? Cate tone de gunoaie nereciclabile produse zilnic? Cate milioane de litri de apa contaminate in fiecare minut? Cati metri cubi de aer poluati in fiecare secunda? 20 de ani sunt ani din viata noastra si a copiilor nostri. Cu ce ne vom hrani? Ce vom respira? Cate bombe nucleare or sa arunce in noi sa ne decimeze? Ca altfel, e mai greu sa disparem. Moartea nu ne mai face fata, in ritmul asta. E de preferat genocidul in detrimentul contraceptiei? NU cred!
0
06-03-2013, ora 11:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fereste-te de avort prin care poti ucide un suflet care, prin a sa traire, ti-ar putea mantui tot neamul.

@ Pink Freud si Ionyssa

Decat sa vorbiti despre un pacat in general, si despre contraceptie in particular si sa sustineti ca "aceasta ar fi mai buna", mai bine va abtineti sa comentati despre acel lucru.
Nu stiti cate mame vor veni sa citeasca acest topic si cate vor fi influentate de el.

Nu propovaduiti un pacat ca Dumnezeu are planul sau de mantuire pentru fiecare familie, plan care este mai presus decat planul oamenilor.
0
06-03-2013, ora 13:16
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Sunt curioasa clara, cati copii ai? 10? Sau nu faci sex deloc? Poate asta e varianta mai buna... dar de exemplu, sa luam postul ca exemplu. unul din soti vrea sa posteasca si celalalt nu. in cazul acesta nu se recomanda sa fortezi pe unul din ei sa posteasca fara vointa, pentru ca este mai importanta considerata armonia din familie decat altceva. o familie armonioasa face mai multe pentru societate.
Prelungind de aici gandirea, omul este o fiinta sexuala si impulsuri si dorinte exista. si am vazut multi oameni dezechilibrati, familii distruse daca aceasta parte a relatiei nu merge cum trebuie. Dar de la a accepta relatiile sexuale pana la a face copil la fiecare relatie sexuala si sa ajungi intr-adevar la 20 de copii intr-o viata fertila e cam mult.
Eu sunt o persoana care nu doreste vreodata sa faca avort. Dar vreau copilul meu/copiii mei sa fie o persoana importanta, sa fie educat cum trebuie, sa nu aiba lipsuri majore si sa creasca sa fie o persoana importanta care face bine in lume. Daca am 20 de copii si mananca cartofi fierti pentru ca altceva nu mi permit si sunt nespalati, haine rupte si fara bani de educatie. ce am rezolvat?
Deci pana nu faci exact ce incerci sa convingi alti oameni, nu da sfaturi!
0
06-03-2013, ora 15:06
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Clara, nu propovaduiesc nimic, imi spun doar parerea. In plus, eu nu sustin avortul ci doar contraceptia, aceste doua chestiuni fiind diferite, avortul e crima iar contraceptia e un mod de a evita o crima. In plus, nu sunt formator de opinie si nu consider ca terte persoane pot fi influentate de ceea ce spun eu. Eu doar imi dau cu parerea si imi sustin punctul de vedere. Da, eu folosesc contraceptia tocmai pentru ca nu vreau sa devin o criminala. Stiu ca n-am dreptul s-o fac dar Dumnezeu m-a accesorizat cu un creier si nu mi-a interzis sa-l folosesc. In judecata mea proasta, consider ca mai bine folosesc niste metode contraceptive, decat sa am un copil sau mai multi pe constiinta. Sa inteleg ca tu ai vreo 10 copii sau probabil te-ai calugarit. Atata timp cat iti asumi ceea ce faci, e totul in regula. Nu-i problema mea cum alegi tu sa traiesti, nici a ta cum imi aleg eu. Liberul arbitru? Iti spune ceva? Nu vei plati tu pentru pacatele mele. Eu voi fi acolo, singura si voi accepta osanda care m-i se cuvine. Deci...lasa indoctrinarea deoparte. Nu e pentru toata lumea, unii dintre noi aleg sa mai si gandeasca individual. O fi sau nu blasfemie...vom vedea. Fiecare la timpul sau.
0
06-03-2013, ora 17:27
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Clara,

E clar ca ai deschis subiectul cu o idee preconceputa si sarit prea repede la gatu/rile noastre neintelegand pana la capat ce am vrut sa spun.
Ti-a explicat foarte frumos si Ionyssa diferenta dintre avort si contraceptie. Inca o data. Ca acelasi lucru l-am spus si eu.
Ca avortul e un pacat, personal cred ca da. Ca, contraceptia e un pacat, personal cred ca nu. Ba din contra, ne-a dat Dumnezeu posibilitatea sa alegem. Ca doar nu sutem animale.
Tot personal, ar putea sa nu ma intereseze subiectul, nu am avorturi, nu folosesc contraceptie, mi-as fi dorit mult copil etc etc. Dar m-am varat in subiect pentru ca vad cat de oribila e neinformarea, lipsa folosirii oricaror metode de contraceptie!
E mai bine sa inveti o femeie cum sa fie responsabila, decat mereu sa-i spui ca-i o pacatoasa, ca e o criminala etc.
Asta tine de Evu Mediu, de manipulare, de prostie cu flacari, dar in nici un caz de crestinism si iubire de semeni.
Make love not war, spun eu glumind serios.
Va salut cordial. Clara, de ce te preocupa problema asta? Anual ai cate o d'asta, daca nu 'confundez', , , , , Ai grija de tine.
0
06-03-2013, ora 17:31
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Crezi ca daca scrii aici ca avortul e un pacat, una de 16 ani sau cati o fi avant, nu o sa-l faca? Nu mai bine o inveti din timp cate ceva? Si daca nu vroiai pareri contra, nush de ce ai scris. Sau asteptai un alai de tute asexuate care sa spuna DA DA, vai ce e gresit?
Hmmm, , , , nu asa ne civilizam, , , ,

PS Cati barbati ai intrebat daca au avorturi? Sau nu te-ai gandit niciodata din perspectiva asta?
0
07-03-2013, ora 12:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink Freud

Pe fiecare barbat cu care am fost in viata mea l-am intrebat daca a avut avorturi.
Problema mea este eu nu vorbesc sau scriu aici din prisma religiei.
Ci din prisma experientei mele in viata.

Toate legile pe care le da Dumnezeu, sunt in folosul omenirii.

Cu toate astea, si eu, ca si multe alte fete le-am incalcat si am facut ce ne-a dus capul pe noi, ce am crezut noi ca e mai bine, dar nu si ce a considerat Dumnezeu ca e mai bine.

Exact asa cum spuneti si voi, nimic nu poate impedica pe vreuna dintre fetitele sub 18 ani care scriu cu precadere in acest forum, sa impiedice folosirea pilulei de a doua zi. care poate fi si un mijloc de producere a avortului.
Dar eu la varsta lor nu aveam caile de obtinere a informatiilor pe care ele le iau acum. Mi s-au spus niste interdictii, fara sa mi se explice nimic. Eu am trecut peste acele interdictii, ca mi s-a parut ca stiam eu mai bine ce fac iar rezultatul este urmatorul:

Am ajuns la varsta de 35 de ani, fara sa am nici un copil, dar cu foarte multi iubiti in trecut, cu probabilitatea certa de a nu mai avea nici un copil in viitor din cauza unei boli cronice care s-a declansat si pentru care trebuie sa iau zilnic pastile.

Daca eu respectam legea lui Dumnezeu, si ramaneam insarcinata cu primul baiat cu care trebuia sa ma casatoresc, acum aveam un copil de 17 ani.
Eu sunt cea care a folosit acele mijloace contraceptive (prezervativul de exemplu), eu sunt cea care le sfatuiesc pe tinerele fete sa nu le foloseasca.
Daca baiatul nu are gand de casatorie si nu au amandoi o baza materiala de la care sa porneasca, atunci de ce fac sex ? Va rog sa va uitati cu atentie pe paginile de specialitate de pe Forum Romedic si la bolile pentru femei si la bolile pentru barbati sa vedeti ce se intampla si cat sufera ca nu au respectat prima regula de baza: amandoi, si baiatul si fata sa traisca in curatie inainte de nunta.
Va intreb eu pe voi: daca ar proceda asa, ar mai face atatea boli care le dau viata peste cap ?
Ar mai face cei 20 de copii @ Geaninaleabu de care te feresti tu in toata perioada vietii ?

Ultima oara cand am fost internata in spital, am auzit de la una dintre paciente de un caz real care facea sex cu un animal. M-am cutremurat. dar stiu ca exista si asa ceva.

Inca o data va spun. Desi am fost destul de succinta si de clara. Nu mai propovaduiti ca ceva bun un pacat.
Mai bine vine cineva aici si analizeaza aceasta contraceptie din toate mijloace de vedere si apoi se da un verdict.

@ Ionyssa

Eu nu ti-am spus tie cum sa traiesti. Am recomandat ca aceasta este calea cea mai buna pe care sa o traiasca orice fata care intra pe acest Forum, pentru ca asta este inspre bine ei si inspre mantuirea sufletului ei.

@ Ionyssa, Geaninaleabu, Pink Freud

Exact ca voi gandeam si eu inainte de varsta mea de acum.
Aceleasi mijloce contraceptionale le-am folosit si eu.
Nu imi este straina nici viata de femeie necasatorita care sa foloseasca prezervativ, si nici viata de femeie casatorita care sa foloseasca prezervativ 'pentru ca nu a venit timpul' sau pentru ca 'nu exista inca starea materiala' etc
Si uite ca m-am trezit la 35 de ani fara nici un copil (pe viata).

Voi ce varte aveti si cati copii aveti fiecare ?
1
07-03-2013, ora 16:25
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Clara, sa inteleg ca nu poti sa mai faci copil sau doar ti-ai pierdut speranta? Eu zic sa mai incerci, esti tinara si nu e cazul sa disperi. Nici eu nu sunt departe de varsta ta, nu sunt o pustoaica necoapta si in curand ma voi apuca serios de conceperea unui copil:). Am o prietena care a nascut la 39 de ani. Nu conteaza varsta, conteaza sa nu-ti pierzi speranta. N-am facut niciun avort, nu am pe nimeni pe constiinta, am asteptat sa am toate conditiile pentru aducerea pe lume a unui copil, respectiv un sot, o casa si un serviciu. Eu si sotul meu suntem impreuna de cand aveam 17 ani si acum avem 30. Am crescut impreuna si ne-am iubit asa cum numai 2 copii cu sufletul curat pot sa iubeasca. Dupa liceu am plecat la facultate, in orase diferite, dupa facultate ne-am mutat amandoi in Bucuresti, ne-am gasit de munca, ne-am casatorit in 2008 si acum ne pregatim psihic si fizic sa concepem un bebe, in viitor. Sper sa nu avem probleme dar daca nu vom reusi imediat, nu vom abandona ideea. O sa incercam in continuare, nu ne vom pierde speranta, ceea ce iti doresc si tie. Se pare ca te-au cuprins regretele dar nu ai ce sa regreti, de fapt. Ceea ce esti tu azi e rezultatul actiunilor tale din trecut, pana la urma orice mica greseala pe care consideri ca ai facut-o te-a maturizat si te-a facut femeia care esti astazi. Uneori, viata inseamna si sa inveti din greseli. Si nu din ale celorlalti ci din ale tale. Daca nu inveti pe propria piele, nu evoluezi spre ceva mai complex si de ce nu, mai bun. De cand ne nastem, adultii din jurul nostru ne spun ce si cum sa facem ca sa avem o viata buna, lipsita de suferinta. De cate ori nu mi-a spus mama sa nu pun mana pe soba ca arde? Dar eu nu stiam la modul concret, senzorial, ce inseamna "arde". Cu toate ca eram avertizata mereu, nu-mi era teama. Pana intr-o zi, cand mi-am fript palma. Atunci am inteles ca "arde" chiar e nasol rau:)) Si am incetat sa ma mai joc cu focul :). Uneori, trebuie sa ne lovim cu capul de pragul de sus pentru a-l vedea pe cel de jos. Si eu i-am sfatuit pe altii ca "arde" e nasol dar au facut exact ca mine, in copilarie. Pentru a evolua, ai nevoie de propriile trairi, de propriile senzatii. Chiar daca uneori sunt dureroase.
0
07-03-2013, ora 17:38
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Azi nu am rabdare sa fiu diplomata. In sufletul meu inteleg ce spune fiecare, toate, toti avem momente in viata in care stim ca s-ar fi putut si altel. DAR sa propovaduiesti a nu se face sex inainte de casatorie, sa nu folosesti prezervativul, abia asta mi se pare crima impotriva sanatatii si contrazice orice experienta REALA.
Eu stiu ce suferinta are Clara si am toata compasiunea pentru ea, stiu ce sentimente o incearca, dorind sa poata avea un copil pe care nu-l poate avea din alte cauze decat cele ginecologice.

Ca sa concluzionez: mi-e pana peste cap sa aud ce vrea Dumnezeu prin gura oricui.
A nu folosi prezervativul mi se pare de o neam-prostie fara margini si necivilizat si chiar criminal in anumite cazuri, tinand cont ce boli exista in prezent.
E bine sa constientizam lumea asa CUM E, nu cum ar fi trebuit sa fie sau cum ne-am imagina noi ca r fi bine sa fie!
A cere cuiva sa nu faca sex inainte de casatorie sau sa fie monogam (daca nu a fost sa fie) toata viata e iar ceva nesanatos. Daca alegi viata casta e cu totul alta discutie. Adica eu nu trebuia sa fac sex pentru ca nu vreau sa ma marit? Pur si simplu traiesc cu un barbat si nu am vrut sa ma marit si nici gand nu cred ca am. Ce ar fi trebuit sa facem?

In fine, as fi vrut ca acest dialog sa lase in urma o invatatura, un ajutor, o idee constructiva. dar nu lasa decat aceeasi idee: unii sunt habotnici si interpreteaza totul in alb si negru, iar altii cred ca ei insisi le stiu pe toate mai bine. Iar adevarul, , , , sigur insa trebuie sa pretuim viata! Adica sa incercam sa fim sanatosi, sa nu ranim, sa ne ingrijim, sa evitam ceea ce aduce rau etc etc. Sa ne rugam si sa ajutam concret pe cineva care are nevoie!

Clara, sa fii sanatoasa si fericita ca hipopotamu'! Adica sa fii impacata cu ceea ce esti si ai si sa nu renunti la ideea ca ceea ce ai, te poate implini, nu te nefericeste ceea ce nu ai.

Ionyssa, sa fii sanatoasa si iti doresc o familie asa cum iti doresti! Esti o fata buna.

Masura in toate!


Taman aud stirea ca un sfert dintre romance nu se duc deloc la ginceolog. Ce spune asta despre educatia noastra?Si cate nu-s maritate dintre astea?( nu alea de traiesc in pacat, , , ),
0
09-03-2013, ora 16:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa revenim cu o clasificare clara, facuta de specialisti a mijloacelor anticonceptionale care produc avortul.
Fac aici acest lucru deoarece sunt ingrijorata de numarul mare de tinere (sub 20 de ani) care inghit aceste pilule de a doua zi ca pe bomboane, de mai multe ori pe an si au diferite reactii adverse extrem de severe).

Metodele abortive de contraceptie

Din categoria metodelor contraceptive abortive fac parte:

- pilulele "de-a doua zi" (contraceptia de urgenta);

- dispozitivele intrauterine;

- contraceptivele injectabile;

- implanturile subdermice;

- pilulele cu progesteron si estrogen sau doar progesteron, asa-numitele anticonceptionalele hormonale orale.


@ Ionyssa

Din cauza bolii care mi s-a declansat la 27 de ani si datorita careia trebuie sa iau medicamente zilnic, nu mai pot face copii. Asta si iti spuneam, eu daca nu foloseam mijloace contraceptive pina la 27 de ani, aveam sansa sa am un copil sanatos si frumos.
Mai mult decat atat in familia mea au existat doi medici ginecologi care au facut probabil sute de avorturi si alte matusi, rude, bunici care au facut zeci de avorturi. Dumnezeu sa ii ierte ! Cu siguranta ca si de asta sufar de situatia care exista acum.

Eu va doresc sa aveti un copil frumos si minunat care sa fie bucuria familiei !

Referitor la domnisoara care a scris nici nu se pune problema sexului cu un unic partener toata viata, mi-a povestit cineva istoria unei tinere din Timisoara care a avut doar doi iubiti, stabil in viata ei. Pina aici, noi, ca fete cu o viziunea moderna asupra vietii am zice: ok.
Numai ca dupa ce s-a despartit si de al doilea, managerul de la firma unde dorea sa se angajeze a trimis-o sa faca testul HIV... Care a iesit pozitiv...
Alti baieti de aici de pe Forum striga ca "au fost mintiti" de prienenele lor ca aceastea nu au mai avut alti parteneri si incep sa isi puna problema ce boala au luat, cum se trateaza, unde se trateaza si asa mai departe. Unii sunt plecat departe de medicul de familie sau departe de tara. Nu isi permit o consultatie gratuita. Sau le e rusine sa mearga la doctor.
Este un baiat caruia i s-a rupt prezervativul cu o prostituata si a alergat 2 ani pe la 10 doctori sa vada e boala are si sa o trateze. Mai avea putin si se imbolnavea psihic. Povestea aceasta este chiar dramatica.

Daca eu as gandi cu mintea mea de acum si as fi la varsta lor, intai as sta de vorba mult timp cu baiatul inainte. Si numai daca acela o sa fie sotul meu i-as pretinde chiar sa fie virgin. De ce ? Pentru ca, de exemplu, virusul HPV. Papiloma Virus este in floare si are peste 100 de tulpini. Stiti ce inseamna sa banuiasca doctorita ca ai HPV (se stie f clar ca unele tulpini sunt raspunzatoare de aparitia de cancer de col uterin) ? Stiti cate milioane costa o analiza care sa depisteze cateva tulpini ?

Asa cum baietii in general alearga dupa fete cuminti, asa cred ca si eu as impune, astazi daca as avea varsta lor.
Si as foarte severa sub acest aspect: daca eu sunt virgina si tu, ca baiat sa fii virgin si inca nu unul care sa umble dupa fluturi si cu ochii pe la alte domnisoare, ci unul care sa vrea sa isi construiasca un camin, o familie, sa fie tata etc.
0
09-03-2013, ora 17:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Imi zicetica sunt eu rea si habotnica si cate si mai cate. :(

Aiurea: Eu nu prea am de impartit lucruri cu religia, cu dogma.

M-a interesat intotdeauna sa inteleg de ce ni s-a tot spus ca anumite lucruri sunt pacate si sa nu le face.
Momentan, daca as avea o carte care sa explice de la a la z foarte logic si coerent aceste fenomene, cred ca 'nu as mai pune mana pe caloriferul fierbinte'.

Uitati aici un caz:

@ fuffy85

Buna ziua,

De curand am fost diagnosticata cu hpv16. Am si o rana pe col provocata de acest virus. Mi-am facut biopsie si mi-a iesit cin3. Intrebarea mea este dc am facut sex oral cu prietenul meu care sunt sansele sa am cancer in gat? in cat timp evolueaza cancerul in gat? Sunt cu prietenul meu de 7 ani si dna doctor ginecolog mi-a spus ca cel mai probabil am virusul de cel putin 3-4 ani pentru ca a ajuns la cin3. Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns?

Va multumesc

P.S.: O avea fata, n-o avea, sunt sigura ca si doctorii bajbaie cu acest virus... dar va dati seama in mintisoara ei cate griji isi face, cate anxietate produce. :( :( :(

Parca vad ca iar ma faceti maica si din habotncie nu ma scoateti.
Incotro acest tineret ?
Cine ii indruma pe ei in niste probleme de 10 ori mai complexe decat le-am avut noi pe vremea noastra ?
Ca parintii mei nu au reusit sa ma pazeasca nici de problemele de baza ?

Offf... :(
0
09-03-2013, ora 18:46
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Clara, draga mea! Ti-ai creat o lume ideala ca si mine :). O lume in care fata si baiatul sunt virgini, se tin de mana vreo 3-4 ani, se casatoresc, "se joaca camasa" si gata cu bolile :))) Iata si realitatea: fata de 13 ani si baiatul de 14-15 merg la discoteca...e modern sa mearga acolo decat sa stea la "sezatoare/claca" pentru ca am evoluat, cica. Ei se ametesc cu vodka si incep sa se sarute/pipaie. Din cauza hranei plina de hormoni, fata arata si se poarta ca la 20 de ani, cu exceptia faptului ca nu stie nimic despre consecintele actelor pe care le face. Deci, ramane un pic gravida. Si de aici...exista "n" variante mai mult sau mai putin tragice. Pe vremea noastra, nu vedeai femei si barbati despuiati prin reviste si pe la tv. Dar iaca pozna! Am vrut "jos cenzura" si am luat din toata libertatea asta prost inteleasa comportamente aberante. Crede-ma, eu pana la 20 de ani am dormit cu bunica-mea in pat! Tremura carnea pe mine cand se uita tata la mine mai "patimas". Si da, frica iti da aripi :)) Aripi ca sa-ti respecti parintii, vecinii, profesorii si pe tine insuti. Am ajuns la un stadiu in care frica a luat locul rusinii. Ma gandeam: "Doamne, sunt ditai prajina de mare, bine mi-o sta mie sa-l supar pe taticu'?" Aia educatie, frate! Romanu' nu stie de altceva, drept dovada ca libertinismul ne-a adus unde ne-a adus. Acum avem protectia copilului, daca te rastesti putin la un pici, gata!! Incepe deja sa te ameninte ca face plangere! Nu sunt de acord cu bataia dar recunosc! O palma data cand trebuie, te face om! Multumesc tatei ca m-a articulat cand a trebuit, cu toate ca atunci cand o facea il uram de moarte. Pacat ca nu functioneaza la toata lumea chestia asta cu bataia. In cazul sor-mii n-a mers deloc:) Probabil i-a fost aplicata prea tarziu:) N-ai ce sa mai repari in comportamentul tinerilor de astazi. Si tot ceea ce fac ei se datoreaza greselilor parintilor de a le oferi totul pe tava, ca deh, ei n-au avut. Stii cat munceam eu pentru o sticla de Cola? Imi iesea prin ochi! Nici nu mai aveam pofta s-o beau! Si nu, copii nu trebuie sa aibe o copilarie lipsita total de responsabilitate. Trebuie educati de mici ca nu l-i se cuvine totul de-a gata. Fiecare poate sa ajute in gospodarie, de la mic la mare. Cand eram copil nu prea intelegeam de ce trebuie sa ajut, vedeam ca alti copii bateau tzurca toata ziua in drum. Dar a venit timpul sa multumesc si pentru asta parintilor. Am invatat sa fiu un om umil, care stie s-o ia treptat in viata. Si de obicei, se incepe de jos. N-ai cum sa te nasti director. Ma gandeam, cand m-am dus sa dau bac-ul ca nu pot sa ma intorc acasa cu coada intre picioare. N-am excelat niciodata in scoala, am fost un elev mediu dar nu am vrut sa-i dezamagesc pe ai mei. Stiam cat muncesc pentru noi si ca putinul oferit e tot ceea ce puteau. Am facut facultatea intr-o pereche de blugi si una de pantofi. Si eu imi doream mai mult dar...de unde? Aveam fete in camin care umblau cu tot felul de indivizi si erau imbracate/accesorizate dupa ultima moda. La inceput le-am invidiat dar apoi am inteles ca ele vor fi toata viata un accesoriu la bratul acelor barbati. Si mi-am vazut de drum si n-am prea gresit, pana acum :) Sper sa n-o fac nici pe viitor. Concluzia? Nimic nu mai e ce-a fost si nu putem opri valul asta al "de" generatiilor viitoare. Ei sunt produsul educatiei defectuase a parintilor, dupa care se plang pe ici pe colo ca le-a fugit odrasla de acasa.
0
16-03-2013, ora 15:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pricipalele 3 mijloace de contraceptie care produc avortul sunt deci:

- anticonceptionalele
- steriletul
- pilula de a doua zi

Eu sfatuiesc tinerele fete/femei sa nu foloseasca sub nici o forma nici unul dintre aceste mijloace abortive.

S-a constatat ca utilizand aceste proceduri numarul de avorturi creste exponential fata de atunci cand nu le folosesti, Tanara mama nici nu va mai ajunge sa constientizeze ca a facut vreodata o pruncucidere si traind cu impresia senina ca totul e absolut normal.


Conceptia, deci, trebuie inteleasa ca inceputul sarcinii.
In acest moment celula barbatului penetreaza celula femeii in trompa uterina.
Intr-un timp scurt, se formeaza embrionul, care se fixeaza in tesutul uterin.

In acest moment al formarii embrionul Dumnezeu isi pune asupra acestuia si pecetea Harului Sau.
Avem de-a face deci o noua viata, nu doar cu 2 celule.

Substantele abortive pot ataca aceasta forma de viata inca din primele momente, ce urmeaza dupa conceptie. Exista dispozitive sau medicamente care impiedica fiinta nou conceputa sa se fixeze in tesutul uterin. In asemenea cazuri, ea este expulzata din uter, printr-un avort spontan.

Toate substantele sau dispozitivele contraceptive, care au un asemenea efect, care provoaca avortul, trebuie incluse in categoria celor abortive.
0
16-03-2013, ora 21:15
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Deci faceti copii fara numar.
Tu, Clara, care ai situatia care te amaraste atat de tare, daca ai contacte sexuale, ce vei alege? Sa folosesti ceva contraceptiv (prezervativ, pilule zilnice, diafragma, spermicid, etc) sau lasi sa apara o posibila sarcina? Concret, nu in teorie sau cum ti-ai dori ideal sa fie. O perspectiva buna nu strica niciodata
0
16-03-2013, ora 22:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink Freud

Daca as lua viata de la 18 ani cand am avut primul iubit cu care si trebuia sa ma casatoresc, cu toate cunostintele de acum (de la 35 de ani), in primul rand nu as mai face dragoste cu el inainte de casatorie.
Si bine as fi facut daca faceam asa, deoarece s-a dovedit atunci, dupa un an de prietenie in care mi s-a parut un baiat extraordinar, ca nu era fidel si avea conceptia ca nici un barbat nu e fidel. Aceasta fiind natura barbatilor. Lucru pe care eu personal nu l-am acceptat niciodata.

Daca totusi sa zicem ca era asa cum era fara ca eu sa fi stiut, tot cu cunostintele mele de acum, as fi facut un copil. Nu as fi refuzar maternitatea, ca cel mai minunat dar pe care ti-l poate face Dumnezeu.
Nu are termen de comparatie sentimentul de bunastare pe care il ai daca ai un partener si daca relatia merge (bineinteles) cu fericirea de a tine in mana un bebelus si de a-l ingriji. Am trait asta o singura data in viata mea (am tinut un bebelus in brate) si nu voi uita niciodata.

Din partea mea si daca baiatul pleca si ramaneam cu copilul eram de 10.000 de ori mai castigata acum decat faptul ca am mers din iubit in iubit cautand partenerul care sa ma respecte si cu care sa am o relatie normala. Nu jumatea. Ca eu nu cred in asa ceva. Cum scria pe un afis pe Facebook:

Nu-mi caut jumatatea. Imi dau seama ca m-am nascut intreaga.

P.S.: Daca eu as fi casatorita acum (a doua oara; am trecut si prin experienta asta) si as accepta, sa zicem, prezervativul (probabil ca singurul mijloc care nu provoaca avortul), atunci care ar mai fi deosebirea dintre mine ca sotie si o prostituata ?
0
17-03-2013, ora 00:07
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Deci e pacat sa folosesti prezervativul?
Pe tine te macina trecutul si asta te face captiva in acea perioada, in loc sa-ti vizualizezi viitorul. Si cand vei cunoste un barbat, care sigur nu te va cere de nevasta din prima zi, vei avea contacte sexuale neprotejate? Si ce barbat/femeie normale, care nu mai sunt virgini s-ar casatori fara a vedea daca sunt compatibili si in pat?
Si cand spui ca erai mai fericita daca pleca barbatul si te lasa cu un copil (cel putin), arata ca gandesti, fara sa vrei, egoist. Nu te gandesti ca un copil are nevoie de un tata. Macar sa incerci. Si apoi, daca aveai copii si te imbolnaveai, ca acum ceva timp, ce faceai cu o gramada de copii pe care nu-i puteai ingriji? Oare nu tocmai Dumnezeu a avut grija sa suferi cel mai putin? Ai cazut in extrema din cauza mahnirii, ceea ce e de inteles, dar tonul tau, ideile "tale" arata ca nu gandesti pana la capat consecintele unei actiuni. E cel mai usor si las sa spui ca "are grija Dumnezeu".
In fine, tu stii ce-i mai bine pentru tine, dar subiectele deschise de tine sunt neadecvate.
Ai grija de tine si sa stii ca n-am spus cu rautate nimic.
0
17-03-2013, ora 13:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Planing familial

- Parinte, dacă suntem căsătoriţi, este bine să ne facem un planing al familiei ?
- Şi cum veţi proceda? Cum veţi proceda în cazul în care aveţi de îndeplinit un anumit punct din planul ales: Femeie, gata ! Hai să facem planul! Astăzi este marţi şi scrie aici că trebuie să ne iubim, ăsta-i planul.
Cu soţia mai ţine... Dar cu Dumnezeu? Cum sa Îi zici:
- Doamne, conform planingului nostru, trebuie să ne dăruoeşti un copil!
Putem noi să i poruncim lui Dumnezeu?

- Nu ai nevoie de alt plan Alexandre, în afară de planul lui Dumnezeu!

Încadrează-te în planul lui Dumnezeu şi ai să ai şi tu un plan. În planul lui Dumnezeu sunt scrise toate poruncile Lui. Şi poruncile Bisericii sunt tot în Planul lui Dumnezeu.
Planingul după denumirea lui, nici nu este de provenineţă românească, ortodoxă. Acest planing se referă la controlul naşterilor, nu-i aşa? Păi nu se vede clar nebunia? Iubire programată. Nu sună urât? Nu poţi îngrădi iubirea. Ea e liberă. Dar adevărata libertate nu o avem decât în Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a lăsat un planing, ci o rânduială. Unde este rânduială, există frumuseţe dumnezeiască şi voia Domnului.
Dacă soţii, de comun acord, respectă zilele rânduite de post, dacă merg la Litughie în zilele rânduite pentru Liturghie, dacă se roagă acasă împreună pentru o rânduială. Aceasta este o rânduială de viaţă dela Hristos.

Poate ai spaima de ai să faci copii de nu a-i să-i mai poţi număra!

Nu frăţioare!

Programarea lui Dumnezeu nu te lasă să cazi în lapizm, adică să ai aşa de mulţi copii încât să îţi apară întrebarea cum să îi creşti. Dar nici în ascetism, adică, prin asprimea posturilor să ajungi să nu mai poţi să ai copii. Ştie Dumnezeu să îţi găsească o măsură în toate, numai de te-ai lăsa în voia lui.

Sf. Apostol Pavel zice că cei căsătoriţi să se poarte ca şi cum ar fi necăsătoriţi, adica să nu pună accept pe legătura trupească. Şi pentru perioada posturilor să nu se mai unească trupeşte, ci să postească, prin bună înţelegere. Dacă fiecare are bunăînţelegere. Apoi însăşi să fie împreună ca să nu ispitească satana, stând prea mult departe unul de altul. Dar unde este planing, este voia omului. În contra voii lui Dumnezeu şi El vă va rândui şi când şi câţi copii să faceţi. Apoi vă va şi ajuta să îi creşteţi cum se cuvine.

* ce ai scris sunt presupunerile tale; nu au nici o legatura cu mine; daca ai scris pe aceasta sectiune citeste fir cu fir fiecare Topic, vezi de ce s-au imbolnavit majoritatea fetelor respective, gandeste-te la ce probleme vor avea in viitor cu aceste boli (care in parte se pot croniciza), citeste despre cate mijloace care provoaca avortul folosesc cu o nonsalanta care trece de orice limite; ele nici nu stiu ca pilula de a doua zi poate produce avort; sau anticonceptionalele pot produce avortul; sau steriletul poate produce avort timpuriu (adica nu tot timpul, dar astea sigur produc) sau mai stiu eu ce dar... incep viata sexuala (ce pompos suna ! viata sexuala) la 12-13 ani. Adica nu stiu ce inseamna sa muncesti, sa aduci un ban in casa, sa iti intemeiezi o familie si sa ai responsabilitatea ingrijirii acelei familii in schimb se apuca sa faca avorturi/ucideri precoce ai propriilor copii.
Si tie voua vi se pare firesc.
Iar asta de ce ? Pentru ca in general fetele sunt mai cuminti.
Pentru ca vin diversi pe la urechile lor si le soptesc vorbe ametitoare si le iau cu zaharelul pina se suie in pat cu ele pentru a trece apoi la altele.
Si voi sunteti de acord si aici.
Pai bineinteles ca sunteti de acord ca si eu sunt una dintre ele si altele nenumarate care au scris pe acest Forum.
De ce ? Pentru ca nu i-am lasat sa rabde pina la casatorie. Ni s-a facut mila de ei sau a mai intervenit alta ispita diavoleasca: ca daca nu ne potrivim sexual. Trebuie sa ii incercam. Ca pe pepene. Sa vedem daca sunt copti.

Toate aceste ganduri pe care le ai in minte, Pink, sa stii ca le-am avut si eu. Ba inca si mai mule.

Eu nu sunt mahnita si nu mai vad limpede. Pe mine m-au socat toate marturiile tinerelor fete/femei pe care le-am citit de pe aceasta sectiune.
Oare s-ar fi terminat cu majoritatea acestor boli daca cei doi miri se respectau unul pe altul inainte de cununie ?
Da sau nu ?

Amandoi. Nu doar fata sa fie fecioara.

Tu fii sigura ca mirii fac si ei un liceu, o facultate, se mai scurge timpul pina sa adune bani de nunta si sa faca rost de o casa. Cu o viata intru Hristos si cu respect unul fata de altul si copiii si toate ar fi venit la randul lor.

Pe mine ma infurie ca baietii le mint pe fete sau nu au intentii serioase cand se imprietenesc cu o fata. Fata in general cand se imprieteneste cu cineva si ajunge sa il cunoasca se gandeste la un viitor. Baiatul se gandeste numai la "nu sunt pregatit pentru un viitor" si o tot taraganeaza.

Mi s-a plans un baietel (virgin) de pe Facebook - elev in ultima clasa la seminarul de Teologie (clasa a XII-a cum ar veni) ca nu se poate imprieteni cu o fata. De ce ? Pentru ca toate se duc dupa baieti/barbati cu bani, masini, care le duc prin discoteci, se culca cu ei si apoi trec la altii.

Nu ati zis voi ca sunt eu nu stiu cum ca sustin tinerii sa faca sex inainte de casatorie ?

P.S.: Nu e vorba de mine aici. Desi voi ati intrebat eu am raspuns. Eu stiu care este foarte clar drumul meu.
E vorba de tineretul din ziua de astazi care se afla pe o cale gresita.
Femeile din Romania au facut peste 22 de milioane de avorturi intr-o perioada de 50 de ani, numarul intreruperilor de sarcina fiind mai mare chiar decat populatia actuala a tarii.
Statisticile ne arata ca numarul avorturilor precoce care se fac din cauza mijloacelor anticonceptionale depaseste de n ori numarul celor care se fac la medicul ginecolog.
= avem o tara patata de sangele copiilor ucisi la care in general nimeni, nici mama si cu atat alti membrii ai familiilor in care au avut loc, nu se mai gandesc. Trupurile poate sunt in pamant sau la canal (acei embrioni se elimina in general cu menstruatia) insa noi, in calitate de femei nici nu stim sau nu gandim.
Asa cum bunica la care am tinut atat de mult are un suflet care este in "Imparatia Cerurilor", ne spune Biblia, asa si acesti 22 de milioane de copii si altii avortati de mamele lor care au folosit mijloace anticonceptionale, au si ei un suflet. Nevionat in cazul acestora din urma. Sufletele lor unde sunt ? Face ceva cineva din familie pentru ele sau se gandeste la ele ? Sau s-a gandit doar sa se culce cu tatal copilului din placere si apoi sa le omoare. Ii deranjau pe parinti ca nu aveau bani sa ii creasca.
0
17-03-2013, ora 13:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Conform studiilor de specialitate, in aproximativ 50 de ani, peste jumatate din populatia Romaniei va fi formata din pensionari, ca efect al procesului accelerat de imbatranire a populatiei.

E un articol pe net care se numeste Romania lui Irod.
Care Irod ca Irod cred ca a ucis mai putin copii decat mamele tinere sau femeile care au facut avorturi sau au luat anticonceptionale sau au folosit sterilet.

Stiati ca suntem pe locul 3 in Europa la numarul de avorturi ?

In 2008, de pilda, in Romania s-au facut aproape 128.000 de avorturi, dintre care 10% la categoria de varsta 15-20 de ani.
De ce ?
Iata fetele de care va vorbeam. Daca ele pazeau acea porunca din Biblie, oare sangele copiilor mai curgea si se mai abateau si consecintele acestui pacat asupra neamului ?
Cum credeti ca Dumnezeu accepta sa vada cum sunt omorati atati prunci nevinovati si nu faca nimic ?
Credeti ca nu exista Dumnezeu ?

Exemplu de postare ca sa intelegeti de ce sunt atat de suparata pe inconstienta unora:

@ santinel

buna sunt disperat va rog ajutati-ma..in urma cu 3 sapt iubita mea a facut un avort si acu dupa 3 sapt a facut un test de srcina care a iesit pozitiv.dupa 1 saptamana de la avort am reinceput relatiile sexuale...cat de sigur este testul?mai poate face cineva ceva pt a intrerupe sarcina daca este una?va rog rasp

Intelegeti ca nu toate persoanele sunt educate sau au acces la mijloacele de informare sa stie ce e cu mijloacele astea de protejare. Ce e cu prezervativul. Macar asta nu produce avort spontan.

Articol Zina Dumitrescu - 21 avorturi

Creatoarea de moda Zina Dumitrescu a facut o dezvaluire socanta in revista Tango: a renuntat la 20 de prunci pana cand a devenit mama lui Catalin. Apoi, dupa nasterea fiului ei, a mai facut un avort.

"Am facut avorturile pentru ca nu aveam timp de copii", a marturisit Zina intr-un interviu acordat revistei amintite. "Cu toate metodele de precautie pe care le invatasem de la bunica, pentru ca anticonceptionalele nu existau pe vremea aceea (n.r perioada comnista), nimic n-a functionat.

Mergeam de fiecare data la profesorul Panait Sarbu. Ma interna seara, imi facea anestezie, ma trezeam si nu mai aveam nimic", isi continua designerul trista poveste. Toate aceste intreruperi de sarcina nu au fost facute pentru ca Zina Dumitrescu nu a vrut copii, ci pentru ca a pus cariera pe primul loc. In acea perioada era manechin-creator la fabrica de confectii si era prezenta la fiecare targ de profil.

NEVASTA LA 19 ANI

"M-am maritat la 19 ani si primul chiuretaj l-am facut la 20. Eram studenta. Eram prea mica sa fac copii". Desi este convinsa ca fiecare avort in parte este un pacat, Zina crede in bunatatea acelui Dumnezeu Care iarta. Asta nu inseamna ca nu are remuscari.

"Am avut un frate care a murit la 21 ani si jumatate. In noaptea aceea, tatal meu a plecat sa-l caute si, dupa ce l-a gasit mort, s-a intors cu parul alb. Regret ca l-am nascut pe fiul meu, pe Catalin, prea tarziu.

Tata a murit in '65, iar eu l-am avut pe Catalin in '69. Cred ca daca ar fi avut mai devreme un nepot nu ar mai fi murit niciodata", si-a varsat Zina amarul.

UN COPIL PIERDUT

Creatoarea crede ca numarul mare de avorturi a fost cauza pierderii unei sarcini pe care ar fi vrut sa o pastreze: "Eram insarcinata in patru luni si jumatate. Eram la mare. Am simtit o puternica durere abdominala si m-am dus repede la toaleta. Incepuse sa curga sange, imi siroia pe picioare.

Tipam la sotul meu sa-mi aduca vata, ca pierd copilul. Am prins fetusul pe hartie igienica. Avea vreo 12 cm si se vedeau, ca firele de ata, oasele. Nu mi-am dat seama daca era baiat sau fata".

AVORTUL, METODA CONTRACEPTIVA

Chiar daca astazi metodele contraceptive sunt la indema, multe femei aleg, totusi, avortul, ne-a declarat un specialist in ginecologie de la Spitalul Clinic I. Cantacuzino. Sunt femei care fac sute de avorturi, fara sa incerce sa se protejeze.

Acest lucru poate sa fie foarte periculos, dar, daca intreruperile de sarcina sunt efectuate foarte devreme, acestea lasa doar o mica cicatrice pe peretele uterului. O sarcina ulterioara poate fi pusa in pericol daca se fixeaza pe uter chiar in locul cicatrizat.

7 BOTEZURI PENTRU 7 AVORTURI

Romanita Iovan a recunoscut si ea ca a facut sapte avorturi. De aceea creatoarea a decis sa naseasca sapte fetite. Acum Romanita este din nou insarcinata si vrea sa duca sarcina la termen.

Asta si din cauza ca, anul trecut, dupa ce sotul designerului a impuscat un hot ce intrase in vila acestora, Romanita a pierdut o sarcina pe care si-o dorise foarte mult.

Sursa: http://stiri.acasa.ro/social-125/zina-dumitrescu-am-facut-21-de-avorturi-88291.html#ixzz2NnQV89U6
0
17-03-2013, ora 15:13
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Tu intelegi la ce ma refer eu, eu inteleg la ce te referi tu, dar realitatea nu se poate schimba ignorand grozaviile care DEJA exista. Numai prin educatie si tinand cont de realitatea prezenta se poate face bine.
Si pentru ca ai dat exemple nenumarate, iti spun si eu de incredibilele mesaje (dar care exista si de care pe vremea noastra nu auzeai!) in care de teama sarcinilor nedoriteetc, fetele ajung sa faca sex anal, ele fiind, vezi-doamne, inca virgine. Deci, nu ar fi fost de preferat sa inceapa o viata sexuala normala, cu indrumari corecte? Sau ne multumim sa intoarcem capul si sa spunem ca acestea sunt exemple marginale si pacatul asupra lor?
Eu ce am avut de spus am spus, sunt convinsa ca sexul nu este un pacat (poate doar anumite asepecte), dar este o crima sa lasi tinerii in bezna necivilizatiei propunadu-le absurditati de genul castitatii pana la 30 de ani, daca nu si-au gasit partenerul, sa nu foloseasca prezervativul sau sa spui mereu femeii ca e o pacatoasa.
Iti urez sanatate si sa fie dupa cum iti e mai bine!
0
17-03-2013, ora 16:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink

Iti spun sincer ca eu de baieti care sa ceara sex anal fetelor pe vremea noastra nu am auzit.
Am auzit de la mai multi medici ca acesta ataca intestinul in timp, produce hemoroizi (de nu te mai poti aseza pe scaun sau trebuie operati) si produce de asemenea incontinenta... (zi tu de care). Adica te scapi pe tine.

Eu nu sunt de acord sub nici o forma cu asa ceva. O doamna doctor de pe Forum le zicea sodomizari.

Imi explici si mie de ce o fata normala accepta sa se imprieteneasca cu un baiat si sa faca asa ceva ?

In clipa in care zici sexul nu este pacat, ii arunci pe unii in bratele celorlati, permutari de a luate cate b etc. Mijloace anticonceptionale, avorturi etc. Astea nu sunt relatii normale. Asta inseamna satisfacerea placerii dusa la extrem, inseamna a iti bate joc de viitoarea ta familie si de viitorul tau sot cand te vor intreba atat el, cat si copii, daca ai mai avut si alte relatii inainte de casatorie. Copiii se scarbesc cand aud de asa ceva.

Probabil ca ai avut sansa unui singur partener sau ceva asemanator.
Realitatea este insa alta in general.

Eu pun pariu ca acela care i-a propus fetei sa faca sex anal, nu i-a propus sa o ia si de nevasta.

Imagineaza-ti acea fata de 16 ani sa zicem: la 16 ani sex anal cu unul, la 17 ani sex anal cu al doilea si tot asa.

Ce fel de om mai e acela ?

De ce fetele accepta asa de usor asemenea injosiri ?
Eu daca as face asa ceva m-as considera murdarita si fizic si psihic mai rau decat presul de la usa.
0
28-03-2013, ora 21:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se moare pe capete in Romania din cauza cancerului de col uterin.
România este pe locul I în Europa la decese prin cancer de col uterin.

Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) este cauza aparitiei verucilor (negi), inclusiv a celor genitale si poate determina modificari canceroase la nivelul cervixului uterin. HPV se transmite prin contactul direct.
Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV.
Unele tipuri de HPV determina verucile genitale. La femei, anumite tipuri de HPV cresc riscul de cancer cervical. In unele cazuri, unicul semn al infectarii femei cu HPV este un rezultat anormal la testul Papanicolau.
Alte tipuri de HPV determina verucile comune, plantare (filiforme sau plate) si in rare cazuri veruci genitale. Aceste tipuri de veruci nu sunt canceroase.
Nu exista nici un fel de tratament care sa vindece (elimine) infectia cu HPV. In cele mai multe cazuri, verucile dispar fara tratament in aproximativ 2 ani. Cu toate acestea, tratamentul grabeste disparitia verucilor. Cu sau fara tratament, HPV ramane cantonat in organismul uman, astfel ca verucile pot reaparea.

* eu nu vin sa ii acuz pe tineri ca fac pacate, ca aoleu trebuie sa stea departe aceasta lume, ca nu sunt calugarita; si cunosc chiar altii care au facut cu mine asa ceva atunci cand eu eram la varsta acestor tineri; intr-un fel m-am simtit condamnata si m-am departat de Biserica.
* as vrea doar ca ei sa constientizeze toate bolile care se iau prin contact sexual cu parteneri care au avut mai multe partenere si sa nu se mire daca, atunci cand vor ajunge la anumite varste, se vor confrunta cu boli asa de grave cum este cancerul; imi pasa si de sanatatea lor sufleteasca (caci fara aceasta nu te poti mantui) dar si de cea trupeasca.
* ceea ce vreau eu sa subliniez pe scurt din aceasta postare este ca daca faceti sex neprotejat cu un partener care a mai avut minim o partenera sau care are una dintre cele peste de 100 de tulpini ale virusului HPV, luati virusul care ar putea fi raspunzator peste ani de cancerul vostru de col uterin; plus ca il dati si la viitorii parteneri; pentru ca nici nu stiti ca il aveti cateodata.
0
31-03-2013, ora 22:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am gasit concret si 12 cazuri de mame care nu isi mai pot creste copiii. Unele ca au facut cancer si au prea multi, in jur de 12, una ca a plecat in tari straine si nu mai are cum sa se intoarca si alte familii foarte foarte sarace.
-*

Sincera sa va spun copiii acestia crescuti toti 12 la Manastirea de maici a Parintelui Iustin Parvu, la Manastirea Petru Voda din Moldova mi se mult mai frumosi, mai educati si mai bine crescuti decat cei crescuti in cele mai instarite familii din Bucuresti. Mi-ar fi placut sa am un copil si sa putem merge vacantele acolo.

(*modificat de admin)
0
25-04-2013, ora 13:42
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Clara daca tot iti doresti asa de mult copii de ce nu-ti asumi responsabilitatea sa infiezi unul, doi... sunt atatia care sufera prin orfelinate, nascuti din mame care i-au pastrat in burta ca sa-i abandoneze apoi ???
0
25-04-2013, ora 17:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am o boala cronica iar situatia financiara si legea nu imi permit sa adopt.

Fiecare face milostenie cum poate.
Unii cu faptele (mancare, bani, imbracaminte), altii cu sfaturile.
0
25-04-2013, ora 17:52
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Atunci de ce nu te gandesti ca poate si multe din femeile care decid sa faca un avort sunt intr-o situatie similara cu a ta... au un sot pe care nu se pot baza, n-au un loc de munca sigur si nici o locuinta sa-i poata oferi celui mic. Situatiile sunt diverse problemele de multe ori aceleasi. Eu cred ca nici una nu-i fericita cand ajunge pe masa aceea si stie ce urmeaza sa faca... sa nu mai rasucim cutitul in rana, nu ajuta la nimic.
0
25-04-2013, ora 21:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Clara este atat de preocupata de mantuirea sufletului celorlalti incat nu mai e capabila nici de minima empatie. Si nici nu raspunde la ceva concret, o da de gard cu idei fixe si nu pliate pe realitate. Am mai citit niste postari de ale tale, niste raspunsuri concrete si cand nu mai ai replica nu mai raspunzi. Deschizi alte topice cu subiecte obsesive.

Incearca sa nu te mai ascunzi in spatele diagnosticului si tratamentelor tale, incerca, pe cat e posibil sa iesi in lume, sa cunosti iar oameni, sa fii cat poti de fireasca.Si inclusiv sa faci sex protejat daca iti va face placere. Cred ca-ti lipseste, nu toate medicamentele iti omoara libidoul. Cunosc persoane cu situatia ta si au incapatanarea de a nu se izola. Atat cat pot.

Inceraca sa fii folositoare cu adevarat. Un om e ajutat asa cum ii e cu folos, nu cum iti imaginezi tu ca trebuie ajutat. Si tu poti, esti o femeie capabila, chiar cizelata.
0
26-04-2013, ora 14:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ smaralde

Sunt zeci de mii de femei si de familii in lume care nu pot concepe.
De ce sa ne dam propriul copil (sange din sangele nostru si carne din carnea noastra) sa fie sfartecat de forcepsul medicului ginecolog ?

Te rog si insist sa raspunzi la aceasta intrebare.

De obicei, viata oamenilor, care şi-au ucis propii copii apoi este marcata de diverse afectiuni - singuratate, imposibilitatea de a naste alti copii, probleme în familie, dificultati în cresterea copiilor, iar uneori şi pierderea lor, pierderea sanatatii fizice si mentale, saracia. Multi oameni nu pot scapa de sentimentul apasator de traire a unei viete fara sens. Toate aceste necazuri pot fi considerate ca o epitimie, pentru ispaşirea pedeapsei pacatului, iar rabdarea în aceste probleme si necazuri, alaturi de pocainta adusa din inima va aduce si iertarea.

@ Teodora M.

Cu ajutorul lui Dumnezeu si din mila Lui, Clara este preocupata de principalul scop al omului in viata, mantuirea sufletului. Caci degeaba ai 1.000 de averi, 1.000 de iubiti cu care sa crezi ca te simti bine pe plan sexual si sa consideri ok, prestigiu social si cate si mai cate, daca nu te mantuiesti.
Crede-ma ca ii multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca ma preocupa mantuirea sufletului pentru ca am avut varste la care gandeam fix ca voi. Nu se stie daca aceleasi transformari ca la mine nu se vor produce si la voi cand veti avea varsta mea.

Iti reamintesc ca topicul pe care eu insami l-am creat se numeste "Contraceptia un pacat ?"

Raspunsurile pe care le-am scris aici nu sunt "in gard " ci sunt raspunsuri adevarate scoase din literatura scrisa de sfinti, oameni care au legatura directa cu Dumnezeu.

Planing familial

- Parinte, dacă suntem căsătoriţi, este bine să ne facem un planing al familiei ?
- Şi cum veţi proceda? Cum veţi proceda în cazul în care aveţi de îndeplinit un anumit punct din planul ales: Femeie, gata ! Hai să facem planul! Astăzi este marţi şi scrie aici că trebuie să ne iubim, ăsta-i planul.
Cu soţia mai ţine... Dar cu Dumnezeu? Cum sa Îi zici:
- Doamne, conform planingului nostru, trebuie să ne dăruoeşti un copil!
Putem noi să i poruncim lui Dumnezeu?
Nu ai nevoie de alt plan Alexandre, în afară de planul lui Dumnezeu!
Încadrează-te în planul lui Dumnezeu şi ai să ai şi tu un plan. În planul lui Dumnezeu sunt scrise toate poruncile Lui. Şi poruncile Bisericii sunt tot în Planul lui Dumnezeu.
Planingul după denumirea lui, nici nu este de provenineţă românească, ortodoxă. Acest planing se referă la controlul naşterilor, nu-i aşa? Păi nu se vede clar nebunia? Iubire programată. Nu sună urât? Nu poţi îngrădi iubirea. Ea e liberă. Dar adevărata libertate nu o avem decât în Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a lăsat un planing, ci o rânduială. Unde este rânduială, există frumuseţe dumnezeiască şi voia Domnului.
Dacă soţii, de comun acord, respectă zilele rânduite de post, dacă merg la Litughie în zilele rânduite pentru Liturghie, dacă se roagă acasă împreună pentru o rânduială. Aceasta este o rânduială de viaţă de la Hristos. Poate ai spaima de ai să faci copii de nu a-i să-i mai poţi număra! Nu frăţioare! Programarea lui Dumnezeu nu te lasă să cazi în lapizm, adică să ai aşa de mulţi copii încât să îţi apară întrebarea cum să îi creşti. Dar nici în ascetism, adică, prin asprimea posturilor să ajungi să nu mai poţi să ai copii. Ştie Dumnezeu să îţi găsească o măsură în toate, numai de te-ai lăsa în voia Lui.
Sf. Apostol Pavel zice că cei căsătoriţi să se poarte ca şi cum ar fi necăsătoriţi, adica să nu pună accept pe legătura trupească. Şi pentru perioada posturilor să nu se mai unească trupeşte, ci să postească, prin bună înţelegere. Dacă fiecare are bunăînţelegere. Apoi însăşi să fie împreună ca să nu ispitească satana, stând prea mult departe unul de altul. Dar unde este planing, este voia omului. În contra voii lui Dumnezeu şi El vă va rândui şi când şi câţi copii să faceţi. Apoi vă va şi ajuta să îi creşteţi cum se cuvine.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pilula contraceptivă masculină este sigură și eficientă (Studiu)
  • Spiritualitatea poate crește calitatea vieții pacienților cu insuficiență cardiacă
  •