Copil 1 an si 3 luni nu merge | Forumul Medical ROmedic

Copil 1 an si 3 luni nu merge

14-06-2018
MarynaEmmi
Nu este medic/terapeut
MarynaEmmi
Buna ziua VA rog frumos am si EU o intrebare bebe meu are 1an si trei luni si nu merge decat sustinut de manute precizez copilul e nascut prematur la 7luni jumate e cazul SA NE adresam unui doctor multumesc
11 comentarii
1
14-06-2018, ora 15:20
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu trebuie sa va faceti griji, Abilitatile unui copil nascut prematur sunt amanate. Va fi apt sa faca pasi singur curand.. Sanatate !
1
15-06-2018, ora 10:30
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Al meu a mers la un an si jumatate. Si inainte nu a mers in patru labe, ci facea niste sarituri pe fundulet ca o broscuta. :) Cica 3% dintre copii fac asa.
Acum are 3ani si nicio problema locomotorie.
0
07-08-2020, ora 13:24
Constanța90
Nu este medic/terapeut
Constanța90
Bună ziua! Fetița mea are 1 an si 3 luni si nu vrea sa meargă. Nu se ridică singura, nu vrea nici cu noi de mână sa facă pași. Stă in picioare doar daca o punem noi sau sprijinită. Se taraște pe fund de la 1 an. Este născută la termen si alaptata. Alte probleme de sănătate nu are. Este cazul sa merg la un specialist? Ii poate afecta mersul daca se taraie asa? Va mulțumesc!
0
10-08-2020, ora 09:51
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua Constanta90
Daca pana acum nu a prezentat semne de eventuale tulburari locomotorii ( se deplaseaza singura pe sezut, sta in picioare) incercati, cu rabdare, sa o antrenati in activitati care implica mersul sustinand-o de o mana. Daca nu reusiti pana la 1 an si jumatate faceti un consult la un specialist de ortopedie infantila. Sanatate !
1
13-08-2020, ora 21:35
Constanța90
Nu este medic/terapeut
Constanța90
Vă mulțumesc!
0
16-11-2020, ora 22:49
Andreeadeea29
Nu este medic/terapeut
Andreeadeea29
Buna ziua, am un bebe de 1 an si 2 luni care nu vrea sa mearga singur, se ridica singur in picioare, sta in fund, merge de-a busilea(fuge de rupe pamantul), daca il tin de mana merge cu mine doar ca nu vrea sa plece singur.cand il chem face cativa pasi si se arunca spre mine si atata.merge in picioare pe langa canapea si alte obiecte din casa.are un premergator care se sprijina de el si merge prin casa doar ca nu vrea sa plece singur, cum pot sa il ajut?multumeac o zi buna.
0
09-05-2021, ora 09:25
Pogi
Nu este medic/terapeut
Pogi
Drakos, cum se numeste acest mers pe care l-a avut bebelusul tau? Si eu am un bebe de 11 luni care se deplaseaza topaind ca un iepuras, stand in sezut si ajutandu-se de picioare...am vazut ca ai zis ca doar un procent de 3% din copii fac acest lucru...te rog daca imi poti da mai multe detalii...ce ma ingrijoreaza este ca bebe nu vrea sa stea in picioare, nici sustinit si nici singur, insa este un bebe nascut la termen, natural fara probleme de sanatate, cum ziceam acum la 11 luni are 12, 5 kg. Mentionez ca de pe burta se ridica in patru labe, si apoi in genunghi, sta in ghenunghi...doar ca singurul lucru care ma framanta este ca nu doreste sa stea in picioare si ma gandesc sa fie o legatura intre mersul topait.Astept un raspuns din partea ta cu mare interes!
0
26-06-2021, ora 20:44
Pogi
Nu este medic/terapeut
Pogi
Constanta90, ce face copilasul tau, merge, cum si cand a invatat sa mearga, intreb pt ca bebelusa mea care acum are un an si 2 saptamani se deplasea doar in sexut, u se ridica singura in picioare, sta in picioare doar daca o ridic eu si doar la maginea patului/canapelei...simt ca intru in depresie vazand ca trece timp si nu vad nici un fel de dorinta din partea ei in ceea ce priveste mersul, mentionez ca are 84 cm si 13 kg, are toate achizitiile ok, si are iesit si 4 premolari si 8 incisivi.. M-as bucura tare mult daca mi-ai spune ce parcurs a avut al tau copil, si desigur mi-as dori mult si o parere din partea unui medic de aici!
Ps:medicul pediatru mi-a recomand sa ii dau carnil solutie pt intarirea musculaturii, si mia- a zis sa vin peste o luna la ea sa vedem evolutia bebelusei...
0
27-06-2021, ora 00:40
Constanța90
Nu este medic/terapeut
Constanța90
La 1 an și 5 luni a făcut primii pași singură. Era perfect sănătoasă. Am fost cu ea la kinetoterapeut și la neurolog... Trebuie stimulata foarte mult sa stea în picioare (nu forțată)... Dar explicații f multe și stimulată, va merge...explicatia neurologului în cazul nostru... A mers taraș prea mult timp, iar ea credea ca așa trebuie să meargă.. De aceea trebuie f mult stimulata sa stea în picioare
0
10-07-2021, ora 15:27
Pogi
Nu este medic/terapeut
Pogi
Buna mami constanta90, cum as putea sa iau legatura cu tine ca sa te intreb mai multe, daca esti disponibila sa ma ajuti cu sfaturi din experienta ta?
Noi am fost ieri la kinetoterapeut si nu l-a lasat sa puna mana pe ea, a inceput sa planga si sa vrea doar la mn in brate, am nevoie disperata sa imi dai cateva sfaturi despre cum sa fac ca sa se imprieteneasca cu kinetoterapeutul!
Ma simt pierduta, nu stiu ce si cum sa fac...toti imi spun ca va fi bine dar eu imi doresc sa vad ca merge...am o frica teribila in mine!
0
17-02-2022, ora 20:56
Aduta22
Nu este medic/terapeut
Aduta22
Buna ziua! Am si eu un bebe de 1 an si 3 luni care merge tot asa, tarandu-se pe fund. Cum il pun in 4 labe, cum plange ai se rostogoleste ca sa ajunga in fund. Am fost cu el la neurolog, facem si kinetoterapie. Este un copil normal, cu o dezvoltare mai speciala, usor hipotinic, asa mi s-a spus. A stat singur in fundulet abia la 9 luni. Daca il tin de 2 manute merge in picioruse, dar de multe ori ii place mai mult tarat pe fund. Sta in picioare daca are de ce sa se tina si incearca sa se ridice. Uneori chiar reuseste. Nu-mi dau seama ce as putea sa fac pentru a merge si el ca un copil normal. Am impresia ca si la 2 ani tot asa se va târî pe fund.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul desculÈ› poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii
  • Mers întârziat
  •