copil 2 ani nu ia in greutate

04-11-2013
druga_cristina
Nu este medic/terapeut
druga_cristina
Buna ziua.
AM un bebe de 2 ani si 3 luni, hranit cat mai natural posibil, dimineata cereale integrale, peste zi, leguminoase si legume, ciorbe, supe, plus, ou si carne de pui de tara crescuti de noi, dar astea in proportii mai mici in alimentatia lui, care, desi mananca cu pofta 3 mese pe zi, nu ia deloc in greutate (asta desi mananca la fiecare masa cate un bol de mancare in cantitatea in care ar manca-o un adult). COpilul meu nu a fost niciodata bolnavv de cand il am, este un copil energeic, vesel..acuma nici nu stiu...ar putea fi asta o problema pt. el sau asa e firea lui?
Are 2 ani si 3 luni si 10 kg greutate, aceeasi greutate pe care o avea si la 1 an si jumatate.
Analizele i le-am facut in vara si toate i-au iesit ff bine, nu are lipsa de calciu sau fier, analiza la scaun a iesit si ea negativa.
Orice sfat din partea dvs. m-ar ajuta.
Sanatate
Cristina
6 comentarii
0
04-11-2013, ora 17:55
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Analizele de rutina (bilanturile hematologic si biochimic standard plus coprocitograma si coprocultura) pot fi absolut normale in ciuda existentei unei eventuale malabsorbtii, cum ar fi boala celiaca (intoleranta la gluten).
Motivele pentru care nu ia in greutate pot fi multiple. Ceea ce va sfatuiesc insa este sa consultati un pediatru, preferabil unul specializat pe gastroenterologie pediatrica. Din fericire, la ora actuala exista o varietate de teste care, odata efectuate, pot exclude sau confirma diversele patologii subiacente.
O seara placuta!
0
04-11-2013, ora 18:39
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Pe langa cresterea in greutate este importanta si evolutia altor parametri ai dezvoltarii somatice la copil: cresterea in inaltime si perimetrul cranian. Care a fost progresul statural in ultimul an?
Cu privire la numarul de mese administrat copilului mic, in 24 ore sunt necesare 4-5 mese/zi pentru a acoperi nevoile bazale si pe cele de crestere. Continutul caloric al alimentelor administrate este important. Toate cele bune!
0
05-11-2013, ora 08:09
druga_cristina
Nu este medic/terapeut
druga_cristina
perimetrul cranian nu il stiu, dar de crescut in inaltime a mai crescut, pt ca de la 81 cm a ajuns la 83 cm acum, asta in decursul a vreo 2 - 3 luni cred.
printre cele 3 mese principale, mai primeste si gustari pe care chiar el le cere cand mai vrea cev a sa manance.
eu nu stiu: ar putea fi o problema greutatea lui sau sa las copilul in pace, avand in vedere ca mananaca, e f activ si energic...?
0
05-11-2013, ora 13:17
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua.
Faptul ca a crescut 2 cm in 2-3 luni este ok. De asemenea, si alimentatia pare corespunzatoare. Totusi statura si greutatea sunt mici pentru varsta cronologica a copilului. Puteti tine o evidenta a cresterii in greutate si inaltime pe parcursul a 3 luni si in functie de evolutia acestora, sa apelati la un control pediatric de specialitate, deoarece intra in discutie parametrii somatometrici de la nastere (talie, greutate, perimetru cranian), cresterea staturo-ponderala in primul an, respectiv in al doilea an de viata, inaltimea si greutatea parintilor, a fratilor, etc. Multa sanatate!
0
05-11-2013, ora 15:09
druga_cristina
Nu este medic/terapeut
druga_cristina
avem programare la medicul de familie, si apoi vedem pe ce drum mergem.va multumescdna dr. Marcovici pt toate informatiile dvs
0
19-04-2024, ora 14:50
Madalina!
Nu este medic/terapeut
Madalina!
Buna ziua! @druga_cristina cum as putea lua legatura cu dumneavoastra? Si eu am un baietel de 2 ani tot cu probleme in greutate si in inaltime.. As vrea sa vorbim daca se poate. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •