Copil 6 anisori

14-01-2008
pitici
Nu este medic/terapeut
pitici
Buna ziua!

Am o fetita de 6 ani si un baietel de 5 luni. De vreo 4 luni incoace fetita de 6 anisori a inceput sa se trezeasca noaptea. Se da jos din pat (doarme cu mine in pat in dormitor iar sotul in sufragerie), se duce in camera unde doarme sotul meu si sta in fata lui fara sa faca/zica nimic. Intr-o noapte chiar s-a speriat sotul de ea. Am inceput sa inchid usa la dormitor sa vad ce face. Se ridica din pat merge pana in fata usii apoi se intoarce la pat, iar se duce spre usa, iar spre pat pana o intreb (incet fara sa se sperie) daca vrea cumva la toaleta. La inceput bombane apoi indrumata de mine merge la toaleta si face pipilica. Cand se intoarce de la toaleta se culca imediat iar dimineata cand o intreb nu stie nimic. Am inceput sa nu o mai intreb ca sa nu creada ca are ea ceva diferit fata de noi ceilalti. Intr-o noapte am lasat-o de vreo 3 ori sa faca asa si a facut pipilica pe ea. Mentionez ca atunci cand e in starea asta este cu ochii inchisi si se manifesta cam o data pe saptamana. Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat ce as putea sa fac. Inainte de a veni bebelul nu facea asa. Are vreo importanta? Am tot citit pe net tot felul de cazuri si mai rau mi-au facut. Este o perioada trecatoare? Va rog mult, mult, mult de tot ajutati-ma.

Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
22-01-2008, ora 00:00
Ana Cristea
Nu este medic/terapeut
Ana Cristea
E posibil ca fetita dumneavoastra sa aiba somnambulism (automatism ambulator nocturn). Sfatul meu este sa mergeti la un neurolog pediatru (va recomand cu caldura sectia de neuropediatrie a spitalului 9) pentru un diagnostic sigur si eventual un tratament care sa previna aparitia acestor episoade. Nu va speriati, somnambulismul este ceva trecator. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul