copil agitat

21-02-2008
marinaioana
Nu este medic/terapeut
marinaioana
Fetita mea a implinit 3 luni.Desi este un copil foarte cuminte, am o problema:de fiecare data cand trebuie sa adoarma se foieste foarte mult.In afara de faptul ca da din maini si din picioare (ea incearca sa adoarma), da foarte mult din cap in stanga si in dreapta. Se misca ca si cum ar avea un cosmar. Si chiar daca adoarme, tot se foieste cateva minute bune.E bine ce se intampla?
15 comentarii
0
22-02-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Marina, nu cred ca ai motive de ingrijorare. Fetita ta este doar o fetita mai activa. Iar acesta este un lucru bun pe termen lung, deoarece activismul ei o va determina sa exploreze mai mult, sa se joace mai mult si astfel va acumula mai multe experiente propice dezvoltarii personalitatii, gandirii si inteligentei. Pentru tine sigur ca va fi obositor si solicitant, insa pentru ea, acesta va fi un lucru benefic.
Nu-ti fie teama ca ar avea cosmaruri, daca ar fi asa, atunci ar plange. Probabil ca-i place mult sa se joace si desi ii este somn, ar vrea sa se joace in continuare. O solutie ar fi sa incerci sa o obosesti mai mult in perioadele de veghe pentru ca atunci cand adoarme sa cada lata.
Cel mai bun indicator este starea ei generala. Daca este binedispusa, vesela, atunci inseamna ca nu o deranjeaza nimic.

Multa sanatate!
Cu drag, Sorina.
0
24-02-2008, ora 00:00
andreeaalex
Nu este medic/terapeut
andreeaalex
Buna ziua,
Am si eu un copilas de 3 luni si ii cam agitat.
Cand trebuie sa doarma se invineteste la ochisori si incepe sa dea din manute si picioruse se foieste f. mult si nu vrea sa adorma si ii foarte obosit (doarme doar in brate ziua sau in carut, si trebuie adormit leganat), de multe ori plange o jumatate de ora, o ora intruna si apoi reusesc sa il culc, as vrea sa ma sfatuiti daca exista o solutie.
Va multumesc
0
24-02-2008, ora 00:00
andreeaalex
Nu este medic/terapeut
andreeaalex
Nu am primit nici un raspuns de la D-vs, va rog sa imi raspundeti si mie.
Multumesc
0
25-02-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Andreea, cum se invineteste la ochisori, ca niste cearcane de oboseala?
Cand vine timpul de somn, incearca sa-l infasori intr-o paturica (il pui pe diagonala paturicii) astfel incat sa-i prinzi manutele in paturica sa nu mai poata da din ele si-l iei in brate sa-l legeni pana cand adoarme. Eventual poti sa-i pui si o caciulita subtire si deschizi geamul ca sa adoarma in aer proaspat. Dupa ce adoarme ii dai jos caciulita usor si-l pui in patut si-l dezvelesti de paturica.
Nu-ti fie teama ca se invata sa adoarma leganat. Asa sunt bebelusii la varsta asta. Vor sa doarma dar nu stiu cum sa adoarma. Important este sa-l inveti sa adoarma la anumite ore din zi si apoi iti va fi tot mai usor sa-l adormi daca i se creeaza o obisnuinta.
Ai mai putea sa incerci sa-i faci un biberon de ceai mai caldut daca accepta biberonul si sa i-l dai inainte de somn si s-ar putea sa adoarma chiar in timp ce bea din biberon.
Ia-l cu tot cu paturica in brate si-l pui asa in patut, ca sa nu simta patul rece si sa se trezeasca.
Pe masura ce va mai creste, lucrurile vor deveni mai usoare. Si baietelul meu avea probleme cu somnul in timpul zilei cand era mai mic si la fel nu dormea decat in brate sau in leagan. Acum e mult mai bine insa. Bebelusii isi modifica comportamentul destul de des pana intr-un an, nu trebuie sa-ti faci griji ca se va obisnui intr-un anumit fel. Important este sa-si simta mama aproape intotdeauna pentru ca astfel ei se simt in siguranta, li se dezvolta increderea in sine si pe aceasta baza li se vor forma toate achizitiile ulerioare. Daca nevoia primara de afectiune si siguranta le este satisfacuta, atunci ei se pot orienta catre mediul extern pentru a acumula cat mai multe experiente de viata ce stau la baza dezvoltarii intelectuale si motorii, asimilandu-le si dezvoltandu-se cat mai armonios.

Mult succes!
Cu drag, Sorina.
0
13-06-2009, ora 17:27
florenta78
Nu este medic/terapeut
florenta78
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu baietelul meu. Are 9 luni. Este agitat atat ziua dar mai ales noaptea. Doarme bine in jur de 2 ore (noaptea) apoi se trezeste plangand, mai bine zis smiorcaind, mai mananca cate un biberon de lapte, doarme o ora apoi iar se trezeste, dar spre dimineata smiorcaie din jumatate in jumatate de ora. Nu stiu care e cauza! La inceput am pus pe seama dintilor problema pt ca e in perioada in care i-au dat cei 4 incisivi de sus. Dar deja cred ca este o obisnuinta la el sa se trezeasca noaptea asa. Si ziua este agitat nu sta locului o clipa, iar cand trebuie sa doarma.tragedie, cu toate ca ii este somn, casca, se freaca la ochi si smiorcaie. Reusesc sa il adorm cu ceai si leganat dar pana nu da din maini si picioare, si nu smiorcaie de cateva ori nu adoarme. Va rog ajutati-ma cu un sfat! Multumesc!
0
14-06-2009, ora 00:00
oajdea
Nu este medic/terapeut
oajdea
draga FLORENTA78 stai linistita ca nu ete nici un remediu a noastra are 10 luni si numai 2 dintisori si am mers cu ea la specialisti ni sa spus ca cica ar fi din cauza ca nu manaca seara e iam dat ultima masa find pe la ora 10 sau chiar 11 seara e si nimica tot asa doarme care 2 3 ore si dupaia plange asa ca si noi santem un pic obositi ni sa spus ca o sai treaca in jur de 1 an 1 an jumate cand o sasi faca programul ea singura pana atuncea ni sa spus sa tragem asta e!!! stiu ca este tare greu!! am inercat si cu baita un pic mai calda apa si o singura data a mers a dormit 4 ore si gata dupaia foc si para!! succes!
0
10-07-2009, ora 06:07
Lore-Ionela
Nu este medic/terapeut
Lore-Ionela
Buna ziua.Am o fetita care peste o saptamani va implini 3 luni, este foarte agitata(da din maini si picioare, nu prea doarme asa cum trebuie si nu prea se omoara cu mancatul, ce mai crestem incetisor in greutate).
Am fost la med. de familie care mi-a prescris vitamine impotriva agitatiei, am fost la med. pediatru specilist care mi-a prescris cu totul altceva( agitatia o pune pe seama creierului).Nu stiu ce sa ma mai fac. Amandoi doctorii imi sugereaza vizita la neuropsihiatru, fapt care ma sperie si ma pune cu nervii la pamant.
Va rog ajutati-ma cu un sfat?
0
09-09-2009, ora 13:23
CARI
Nu este medic/terapeut
CARI
Buna ziua. Am si eu o fetita de 4 luni si este foarte agitata. Ce ma ingrijoreaza pe mine este ca tot timpul inainte de culcare pe linga dat din picioare se freaca cu miinile pe fata, timp indelungat si cu putere.Daca nu ii pun minusi toata se zgirie.Ii aceasta o problema sau nu? Se va lasa de acest obicei cu timpul?

Va multumesc!
0
17-11-2009, ora 11:27
violeta83
Nu este medic/terapeut
violeta83
Sunt fericita mamica a unui baietel de 2 luni si jumatate. Am aceeasi problema cu somnicul in timpul zilei, numai ca denis al meu nu smiorcaie, ci tipa de-mi tiuie urechile. Reusesc sa-l adorm cu laptic sau ceai (baby calm) caldut, de obicei leganat sau tinut in brate. Apoi cand se trezeste in 70% din cazuri se trezeste plangand sau plange fff tare prin somn. Seara ii fac baita, apoi masaj cu ulei cu levantica, apoi papica, eventual apoi punem suzeta si doarme bebe dela 10 la 3-4 dimineata. Eu zic ca e destul de bine, avand in vedere ca am avut perioade cu trezire din ora in ora, ca mami dormea cate 10-15 min in reprize.
0
07-01-2010, ora 10:40
Coman Olga
Nu este medic/terapeut
Coman Olga
Dragii mei, si eu am aceeasi problema cu fetita mea in varsta de 4 luni jumatate. Ziua nu doarme decat in balansoar, leganata dar noaptea doarme bine incepand de la 9.30-10.00 pana dimineata la 08-09. Se trezeste doar pt biberonul de lapte din 4 in 4 ore, uneori la 5 ore. Atata timp cat nu plange nu imi fac griji deocamdata. Sper sa o pot dezobisnui mai tarziu de balansoar. Nu stiu insa daca este sanatos pt ea sa doarma ziua numai asa.
0
19-01-2010, ora 07:54
ramona ciurea
Nu este medic/terapeut
ramona ciurea
Ajutor!!!!Si eu am aceiasi problema:fetita mea, de 4 luni, e foarte energica si vesela, dar de ceva vreme noaptea este foarte agitata da din manute, se freaca pe la ochi si da din picioare(le intinde uneori asa de tare incat face spagatul)!Nu stiu ce sa mai fac, nu se odihneste nici ea nici au!Inainte se trezea o data, de doua ori pe noapte, acum din cauza agitatiei se trezzeste aproape din ora in ora!!!Poate ma ajuta cineva cu un sfat, nu stiu, cu orice.!!!!!!
0
04-02-2010, ora 00:27
krysstyna_crissu
Nu este medic/terapeut
krysstyna_crissu
va rog ajutati-ma cu un raspuns!am o fetita de 6 luni care isi incruciseaza piciorusele si se incordeaza f tare atunci cand se enerveza o imbrac sau cand este obosita, dar si noaptea cand se trezeste din somn tot asa face dar plange si tot timpul este agitata nu cred ca sunt crize de ipsatie pt ca ea plange cand face asa.am fost si la neuropsihiatru care crede ca sunt crize dintr-astea dar eu nu sunt convinsa pt ca nu s-a uitat la ea cum face, a pus diagnosticul doar din povestirile mele mi-a spus sa i fac analize urocultura si ex coproparazitologic care au iesit bine.va rog spuneti-mi ce sa fac pt ca face incontinuu de cate ori o las din brate nici noaptea nu doarme se trezeste fcand asa incruciseaza picioarele strange manutele la piept deschide gurita ca un cerculet si se incordeaza f tare apoi plange daca o iau in brate sau ii desfac picioarele se opreste.mie dr neuropsihiatru a zis ca trebuie sa -i dau un sirop sa o linistim este cazul sa i dau sedative sau ce vrea dansul?ce ar trebui sa fac mai departe ?va multumesc
0
13-03-2010, ora 11:53
mamica_cea_dibace
Nu este medic/terapeut
mamica_cea_dibace
buna, mamicilor!o problema asemanatoare am si eu cu fata mea in varsta de 4 luni si o sapt.se culca foarte greu seara, noaptea sunt momente cand se trezeste doar sa manance si se culca, dar sunt momente cand ultimul somn il are pana in ora 21 si mai adoarme pe la 1-2 noaptea(mai ia o masa de lapte si se culca iar)si se trezeste abia pe la 10-11 dim.noi dormim mai mult ziua si stam mai mult noaptea treze.medicul pediatru mi-a spus sa nu o mai las s doarma ziua, dar daca o trezesc nu ma mai inteleg cu ea deloc.si am observat ca are o personalitate...stie cand o cert...si suparacioasa foc.eu ce as putea sa-i fac?astept si eu o parere.multumesc mult.
0
30-04-2010, ora 20:26
yoanaa
Nu este medic/terapeut
yoanaa
Buna !am si eu un baietel de 3 luni care nu doarme ziua, decat foarte putin, adica de dimineata de la 8 pana seara la 9 maxim 2 ore, 2 ore jumate, am noroc ca doarme noaptea, eu cred ca nu doarme deoarece mananca foarte des, si putin, din ora in ora(san), si varsa foarte mult!oare asta sa fie cauza!!multumesc!!!!!!!
0
19-05-2010, ora 17:57
mamibebe
Nu este medic/terapeut
mamibebe
@yoanaa: si eu am o fetita de 3 luni si jumatate care doarme f putin ziua si se trezea dupa maxim 30-45 min de somn. eu am crezut ca ii este foame, o puneam la san si dupa aceea vomita. am vb cu medicul pediatru si m-a atentionat sa nu ii mai dau asa des sa manance, la aceasta varsta poate sa reziste 2.5h-3h intre supturi. mi-a recomandat sa o pacalesc cu o jucarie, suzeta, sa ii distrag atentia si sa nu ii mai dau asa des sa manance. asa am facut si nu a mai vomitat, acum mananca la 3h cu aproximatie, incearca si tu, vezi daca merge... multa bafta!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul