Copil care tipa

07-03-2016
flory2016
Nu este medic/terapeut
flory2016
Buna ziua, ma confrunt cu o problema care pe mine ma termina psihic, am o fetita de 10 ani, rasfatata si neintelegatoare, orice i-as spune, sa aseze lucrurile sa faca ceva anume vorbind frumos ea tipa si refuza sa le faca, se baga in discutiile noastre, ce pot face sa ii schimb comportamentul?
5 comentarii
0
07-03-2016, ora 09:06
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Un prim pas este sa nu va enervati si sa o intrebati cat mai calm cu putinta din cauza tipa, in loc sa va spuna pe un ton scazut ceea ce nu ii place, ceea ce nu vrea sa faca. Aici ar trebui sa vina o schimbare si din partea adultilor si, anume, cei care obisnuiesc sa tipe sa nu mai faca asa si sa comunice pe un ton scazut si calm ceea ce vor ei. Posibil ca ea sa copieze un comportament al cuiva din anturajul ei.
Daca nu reusiti sa faceti aceste schimbari, va recomand sa mergeti impreuna, toata familia, sa lucrati cu un consilier psihologic sau psihoterapeut. Problema nu este numai a fetitei, ci a intregii familii pentru ca intreaga familie e afectata.
0
07-03-2016, ora 09:16
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Un psihoterapeut va stabili un program personalizat pentru aceasta problema, pe care va trebui sa l respectati si dvs parintii si fetita. Mult succes! Camelia Stavarache, psiholog principal, trainer Psihosucces
0
07-03-2016, ora 09:34
flory2016
Nu este medic/terapeut
flory2016
problemele din cuplu si anume faptul ca ma cert mereu cu sotul si ma jigneste ma facut sa ma indepartez de copil, vazand ca si fata e de partea lui si vrea ca totul sa fie ca ea, sotul luandui partea mereu, ma gandesc ca ar trebui sa imi schimb comportamentul dar nu stiu cum, am suferit de cancer si certurile jignirile toate astea m-au facut sa fiu rece, as vrea sa ma pot schimba dar nu stiu cum sa procedez, sa fiu o mama mai buna mai dragastoasa cu propriul copil!
0
07-03-2016, ora 11:36
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Pentru un adult nu exista modalitate mai buna de a-si vindeca ranile copilariei si de a deveni o fiinta umana intreaga decat prin autocunoasterea care poate aparea in timpul procesului de parentaj.
Problemele pe care le aveti cu propriiul copil va ofera informatii pretioase despre acele parti ramase neterminate sau incomplete, ca urmare a modului in care ati fost crescuta in copilarie.
Celelalte probleme mentionate, fie legate de sanatate, fie de relatia cu partenerul impiedica si mai mult rolul de parinte.
0
30-03-2016, ora 14:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
poate va ajuta si acest articol legat de modul in care interactioneaza membri familiei cu fata dvs

http://psihoterapiefamilie.ro/blog/rasfatul-educarea-copilului-se-face-echipa/

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul