copil de 1 an si monezile

06-06-2013
doamna dana
Nu este medic/terapeut
doamna dana
poate, un copil de 1 an si o saptamana sa inghita, fara probleme, o moneda de 10 bani?
6 comentarii
0
06-06-2013, ora 12:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, poate. Numai ca nu fara probleme. Daca, crezi ca inghitit, mergi cu el la urgenta cat mai curand sa-l poata localiza si scoate. Chiar daca nu are colturi, poate provoca infectii grave sau alte complicatii.
Sanatate!
0
06-06-2013, ora 12:42
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu m-am saturat de atata neatentie din partea mamelor! Cum sa lasi dom'ne monezi sau orice alt lucru mic si/sau periculos la indemana unui copil atat de mic ?!
Mai era o mama, daca se poate numi asa, spunand ca bebelusul ei de 2 luni a plans pana a ragusit! Nici nu vreau sa imi inchipui cat timp a lasat copilul sa planga de a ajuns sa raguseasca...!
0
06-06-2013, ora 12:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Jaque,
Nici nu vreau sa deschid subiectul. Daca te duci la sp. Alexandrescu te cutremuri. In ruptul capului nu pot intelege cum sa iei oala de pe foc deasupra copilului, sa nu vezi ce baga in gura, sa nu intri in rosu cand plange clar ca are ceva. Vad cum stau pe strada cate doua tute de vorba in timp ce aia micii tzashnesc de dupa masina drept in calea altei masini si n-ai cum sa-i vezi ca-s pitici etc etc. As fi zis ca functioneaza si la specia noastra selectia naturala, dar vad clar cum prea multi inconstienti si nesimtiti si nespalati fac copii. Si ii arunca in buda, ii chinuie, ii leaga de pat, le pun alcool in pahar etc. Suntem o natie cu prea multe nespalate, inconstiente si nesimtite. Si asemenea, barbatii, ca nu discriminez! Si acuma nu mai e scuza ca n-au de unde afla.
Te imbratisez!
0
06-06-2013, ora 14:47
doamna dana
Nu este medic/terapeut
doamna dana
Daca dumneavoastra credeti ca puteti fi cu ochii pe copil 100%. va felicit! sunteti parintele perfect!
Nu stiu sigur daca a inghitit moneda.
Ea, de obicei, scoate afara si o bucatica infima de carnita, atunci cand manaca. se poate ineca usor de la asta, pentru ca nu are decat 2 dintisori si abia de acum o sa ii iasa si sus 2. deci nu poate mesteca.
As aprecia mult daca si un pediatru mi-ar raspunde mai concret.
Multumesc mult
0
06-06-2013, ora 14:59
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu ar fi mai corect sa te duci la urgenta ca sa nu risti sanatatea copilului tau? Ii face o radiografie sa se vada daca e moneda sau nu. Si daca e in stomac se rezolva usor. Daca se fixeaza in intestinul subtire, risca operatia daca nu o elimina. Si poate face tetanos daca a inghitit moneda. Nu o sa te certe nimeni, dar daca mergi prea tarziu, o sa-ti reprosezi tu insati neglijenta si e mai rau decat cearta oricui.
Eu nu imi permit sa iti fac observatii, nu te cert, nu te calific ca mama, nu am acest drept si e adevarat, accidente se pot intampla oricui. Dar nu m-am putut obtine sa nu evoc neglijenta ca fenomen prea generalizat.

Nu am spus toate astea sa te sperii, sunt realitati si e mai bine sa nu risti.

Numai bine!
0
06-06-2013, ora 18:17
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Dora, sunt de acord cu tine in totalitate, de prea multa inconstienta dau dovada si daca tot ai facut dom'le un copil, ai grija de el! Ce sa spun...daca ar fi in puterea mea as schimba multe, nu pot decat sa stau si sa ma enervez uneori cand aud despre asemenea cazuri.
Doamna Dana, nimeni nu poate fi cu ochii pe un copil 100%, dar in momentul in care aveti un pic de treaba si nu este nimeni in preajma ca sa il supravegeze, lasati copilul intr-un loc sigur, in tarcul de joaca, stiu eu...in patut sau pur si simplu faceti cum faceam eu cand trebuia sa merg la baie si eram singura cu fetita, o puneam in carucior, ii legam acele hamuri ca sa nu cada din el si puneam caruciorul in fata usii de la baie si ii cantam, ii vorbeam pana se termina baia mea, dar in niciun caz nu lasam la indemana ei nici macar un fir de ata pe care ar fi putut sa il inghita accidental, daramite monezi care banuiesc ca le tineti ori in geanta/portofel ori in pusculita.La fel de periculoase sunt si pixurile, creioanele sau orice alt obiect ascutit!
Parerea unui medic nu cred ca difera prea mult de a noastra!Dar in fine...faceti cum credeti ca este mai bine.
Te pup Dora!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 18 luni
  • Evaluarea copilului de 3 ani
  • Mierea poate proteja împotriva efectului caustic al bateriilor înghițite
  •