Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea | Forumul Medical ROmedic

Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea

27-02-2017
Alina Morariu
Nu este medic/terapeut
Alina Morariu
Bună seara,

Mă numesc Alina Morariu și am o fetiță care împlinește 4 luni în 6 Martie.
Este un copil foarte cuminte care nu a avut nicio problemă de sănătate sau colici. Avem 2 probleme, mai nou:

1. Prima, mai importanta decât a doua, noaptea programul de somn este haotic. În sensul ca doarme de la ora 22 pana la aproximativ 01. O alaptez și mai doarme pana pe la 3. După aceea începe foiala și trezitul uneori și la o ora jumătate. Ea de fapt nu suge așa mult precum molfaie, parcă mă tine pe post de suzeta (suzeta nu I am dat, iar acum când am încercat doar o roade, nu știe sa o suga). Și nu as vrea parcă sa insist cu suzeta, deși am incercat de 2 luni de câteva ori pe zi. Ziua doarme la interval de 90 min de când se trezește. Așa ca are cam 3 somnuri de câte 40 min și unul de aprox 3h. Cum as putea sa dorm noaptea, sa mănânce măcar la 3 h? Cum sa o dezvăț de molfait? Sunt epuizata!

2. A doua problema este ca nu poate adormi singura. Doar la san sau în brațe cu umblat prin casa sau în cărucior. Dacă îi trec cele 90 min de când s a trezit și nu se culca, devine f obosită și este și mai complicat la următorul somn. Varianta cu lăsați copilul sa plângă pana adoarme nu mi se pare buna, am și lăsat o 20 min sa plângă, dar nu a adormit.

Ce mă sfătuiți sa fac?

Va mulțumesc anticipat!!!!
9 comentarii
0
28-02-2017, ora 11:50
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Puteti gasi in articolele noastre multiple informatii despre somn si metode de educare a somnului, in speranta ca veti gasi solutiile cele mai potrivite pentru situatia in care va regasiti dvs:
http://www.la-pediatru.ro/info/somnul-copiilor
http://www.la-pediatru.ro/info/teorii-privind-educarea-somnului-la-copii
http://www.la-pediatru.ro/info/suzeta-si-somnul
http://www.la-pediatru.ro/info/suzeta-si-alaptarea

Multa sanatate dvs. si micutei!
0
01-03-2017, ora 15:14
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Din perspectiva mea, ca mama si ca pediatru, nu exista din pacate o reteta ideala, universala. Fiecare copil este diferit, unic in felul sau, prin urmare, pana cand devine mai maricica, dumneavoastra trebuie sa va adaptati. Exista, desigur, sute de articole pe internet despre somnul sugarului si diverse solutii propuse de specialisti cu experienta. Exista, de asemenea, marturiile a mii de parinti care au incercat una sau alta. In cazul meu cea mai buna solutie a fost rabdarea. Ceea ce va sfatuiesc sa aveti si dumneavoastra.
Intr-adevar, este absolut epuizant sa va treziti noaptea tot la o ora si jumatate. Am trecut prin asta. In anumite perioade ma trezeam si la o ora sau chiar mai des. Nu ati mentionat daca exista vreun semn de ingrijorare (in sensul ca pare sa o doara ceva, sa fie balonata). Nu ati mentionat, de asemenea, unde doarme fetita; in patutul ei, in camera separata, sau cu dumneavoastra.
Aceasta 'foiala' pe care o descrieti insoteste uneori eruptiile dentare, desi in principiu la varsta de 4 luni ar fi putin probabil (primii dinti aparand in jurul varstei de 6 luni). Pot fi numeroase cauze sau poate sa nu fie nimic. Doar o perioada in care se trezeste mai des noaptea. Atat
Puteti insista cu suzeta, nu e nici o problema. Riscul, daca ma pot exprima asa, ar fi ca, daca o accepta, sa se trezeasca de fiecare data cand o scapa din gurita.
In legatura cu a doua problema, nu va faceti nici o grija. Da, ar fi ideal sa o puneti in patut si sa adoarma pur si simplu. Am tanjit de nenumarate ori dupa momentul acesta. Nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi si fetita mea are 13 luni. Din experienta mea, ca medic si ca mama, poate unul din 10 copii reuseste sa adoarma singur, restul avand nevoie de un pic de ajutor. Si sa fiti convinsa ca acel copil nu e alaptat. Si e si normal, mai ales la varsta de 4 luni. Ea are mare nevoie de dumneavoastra.
Si renuntati la metoda aceasta cruda de a o lasa sa planga neconsolata in speranta ca va adormi. Chiar daca se recomanda incepand cu varsta de 4 luni, chiar daca eu personal am testat-o, fara vreun rezultat, sunt impotriva ei si nu as mai incerca asa ceva niciodata.
Va asteapta multe de acum incolo (eruptii dentare, diversificare, si multe multe altele), asa ca pastrati-va calmul si aveti rabdare, ca toate vor trece si lucrurile se vor imbunatati.
Orice alte intrebari mai aveti, puteti mi le adresati cu incredere.
O zi buna si nopti cat mai linistite!
0
02-03-2017, ora 18:28
Alina Morariu
Nu este medic/terapeut
Alina Morariu
Vă mulțumesc din suflet pentru răspunsuri. O sa citesc articolele. Poate e perioada săptămânii minune și acesta sa fie motivul foielii și trezitului mai des. Fetița doarme într- o camera, iar eu în alta. Așa era înainte. Acum, doarme în pătuțul ei primul somn pana la 2 noaptea, după aceea o iau în patul mare, alaptez și rămân acolo ca mi-e greu sa mă tot ridic. Da mult din mânuțe noaptea și nu știu de ce...iar când da mai tare cred ca se trezește din cauza asta. Când văd ca da semne de trezire încerc sa o alaptez. Suge de câteva ori și adoarme (nu suge ca și când i-ar fi foame, parcă mai mult de confort). E primul copil...nu prea știu cum ar fi bine și indicat. Doar ca citesc mult. Spre sa fie mai bine dacă mai creste...

Dacă mai aveți sfaturi, aștept cu plăcere!

Mulțumesc mult!
0
09-05-2017, ora 14:40
BeatriceErik
Nu este medic/terapeut
BeatriceErik
Buna, cam aceeasi problema o am si eu cu baietelul meu doar ca el are 2 luni si 3 saptamani...de cateva nopti pe langa ca se trezește des dupa ora 1-2 se trezeste din ora in ora sa manance ( primeste doar san )mai nou se trezeste țipând, doarme in pătuț cu mine in camera, lam pus si cu noi in pat dar la fel..doarme si foarte agitat se tot foieste...iar ziua doarme maxim40 min...dar in general 20-30 si sta treaz 1-2 ore.la amiaza cand ne permite timpul il scot afara in carucior si asa doarme 2-3 ore dar dupa sta treaz 3-4 ore.sau mai mult...e primul copil dar nu mi se pare normal sa doarma asa putin.
0
09-05-2017, ora 21:11
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
De la 4 luni se poate folosi Pediakid sommeil, doza simpla sau dubla (ori Calmababy) pentru somnul de noapte la sugari. Succes!
0
11-04-2018, ora 09:25
Adina R.
Nu este medic/terapeut
Adina R.
Buna ziua!La 1 an si putin dupa postare o gasesc foarte utila!!Incepusem sa-mi fac griji legat de comportamentul fiicei mele de 4 luni, maine, pana la 3 luni ma chinuiam efectiv ziua sa doarma macar 1 ora..nicio sansa.In schimb acum nu reuseste sa stea treaza mai mult de 2 ore, daca le depaseste cu greu o adorm si in mod cert cu plans.Alt lucru ce il face de cca 2 saptamani e ca suge doar dupa ce se trezeste chiar si la 4 ore de la ultima masa, cateodata incerc sa o fortez si sa o pun la san...numai cat o cobor in pozitie incepe sa planga iar cand i-am pus sanul in gura incepe sa urle.Peste zi are 5 somnuri, ori toate de 30-40 min max ori unul singur 2 ore.Tiparul de somn noptea e aproximativ identic cu cel al fetitei dvs, dna Alina Morariu.As fi curioasa sa aflu cum s-a remediat problema, cu multa rabdare sau altfel?Va multumesc anticipat
0
11-04-2018, ora 22:52
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Buna Adina R..nu vreau sa te sperii dar trebuie aflat de ce și a schimbat comportamentul...bebele meu are 4 luni și 3 săptămâni, se comporta asemănător, dormea destul de mult de la un timp, cu greu stătea 2 ore treaz și nu mai plângea când venea ora mesei, parca nu mai simțea că îi e foame, îi dădeam oarecum forțat pt că treceau f multe ore și nu cerea papa..la sfatul medicului de familie i-am făcut analize pt scaun și am aflat că are giardia...iar astea au fost semnele care iau dat medicului de bănuit că ar avea așa ceva...cred că ar fi bine sa ii faci, nu costa mult și scapi de o grijă..știu că pare de necrezut și mie daca îmi zicea altcineva sa fac și nu era medic poate nu făceam...dar simptomele se aseamana...
0
12-04-2018, ora 10:35
Adina R.
Nu este medic/terapeut
Adina R.
Alexandra David, iti multumesc pentru parere.Rasfoind articole pe google am descoperit de fapt ca ne incadram perfect in greva suptului.Avem analizele la zi, am fost racite amandoua acum cateva saptamani iar de atunci greu o mai pot atasa in pozitie normala la san.De mancat mananca, ia foarte bine in greutate..la 4 luni are in jur de 7000g si 65 cm tinand cont de faptul ca am nascut-o cu 49cm si 3260g pot spune ca se dezvolta chiar foarte bine.Noaptea suge excelent(pt ca e semiadormita) insa ziua ne jucam de-a plansul cand vedem tzitzi.Sa vedem cat o sa dureze perioada asta ca e foarte interesanta mai ales cand esti la primul copil.
0
12-04-2018, ora 11:03
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Mă bucur sa aud că din punct de vedere medical e bine...prin greva suptului am trecut și noi la 2 luni, a durat in jur de 1 săptămâna..sănătate să fie că restul trec toate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Odihna necorespunzătoare dubleză riscul de apariÈ›ie a obezității la copii
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor È™i sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în acelaÈ™i pat cu bebeluÈ™ul?
  • SiguranÈ›a copilului la somn
  • De cât somn are nevoie un copil?
  • Asocierile de somn la copil
  • Somnul copiilor cu ADHD, mai scurt È™i mai slab calitativ
  • Noi recomandări privind orele de somn necesare copiilor pentru a fi sănătoÈ™i
  • Obiceiurile de somn asociate cu consumul de alcool È™i droguri la adolescenÈ›i
  •