copil de 5 ani care poate numara pana la 1 000 si peste fara sa recunoasca cifrele

01-10-2011
brtana
Nu este medic/terapeut
brtana
As dori sa cunosc mai multe datalii despre acest tip de evolutie a unui copil de 5 ani, care poate sa compare nr., sa numere, si care evectiv numai de numere vorbeste. In momentul in care i se arata cifra corespunzatoare nr. nu -mi poate raspunde, nu o recunoaste, vorbesc de numeratia 1--5, dar imi poate compara nr precum 3599, 3456, etc.
Am observat ca prezinta si o dezorientare in spatiu si chiar uneori cand se afla intrun loc necunoscut o teama.
Cand foloseste jucariile se raporteaza tot la numarat.In activitatile de desen, modelat nu doreste sa se implice, sfios imi spune ca nu stie, dar in momentul cand se afla la tastatura calculatorului isi cauta singur jocuri si le si joaca.
La intrebarea, , Cine te-a invatat ?' ; am primit raspunsul, -, nimeni, am stiut eu '.Parintii mi-au spus ca foloseste calculatorul si telefonul de la 4 ani fara probleme, dar nu doresc sa intre in contact cu un specialist. Eu doresc sa stiu cat mai multa pentru a putea sa-l abordez pe copil in diferite actvitati specifice varstei.
Va multumesc!
Educatoare
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul