copil de 7 ani cu probleme??? Nu foloseste deloc toaleta

30-09-2009
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Descriu situatia unei cunostinte care are o fetita de 7 ani si face pe ea si ziua si noaptea si la scoala si acasa oriunde ar fi, nu foloseste toaleta, pur si simplu toate nevoile firesti le face fara retinere.Eu personal cred ca acest copil are probleme care ar trebuii rezolvate cu ajutorul unui medic psihiatru sau psiholog, nu incerc sa fac speculatii, poate chiar neurolog, sau poate in primul rand un neurolog.Nu stiu ce sa spun, parintii ei se complac in aceasta situatie, spunand ca au avut i familie un baietel care a facut pe el pana la 5 ani dar e vb de enurezis nocturn si zic eu asta e cu totul altceva.Un sfat de la cineva de specialitate va rog daca se poate, copilul pare la prima vedere indolent din acest punct de vedere si parintii nu fac nimic ca sa trateze intr-un fel sau altul pe cale medicala aceasta problema, pur si simplu o trateaza ca pe ceva normal.Va vine sa credeti?Am spus de multe ori ca trebuie dusa la medic, dar ma lovesc de un zid. poate cineva sa-mi explice ce se petrece cu aceasta fetita sau unde si cum ar trebuii tratata.
Va multumesc!
6 comentarii
0
30-09-2009, ora 15:47
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Intr-adevar... dupa cum ziceai. prostia n-are limite!!! :D
Mai cauta pe google - ma mult trat naturiste, si poate-ti raspunde un medic pana la urma, darnu stiu cum poti sa-l ajuti ACOLO, daca parintilor putin le pasa. De ce au asemenea oameni copii cand altii vor si-i merita, dar nu reusesc?...
Salutari, Tania (sunt la sv!)
0
01-10-2009, ora 10:13
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna maurica,

In primul rand, te anunt ca ti-am dat un mesaj pe care-l vei vedea cand te loghezi cu nume si parola pe Romedic, in dreptul user-ului maurica (s-a intamplat ceva cu mailul de la tine).

In al doilea rand, in ceea ce priveste enurezisul, de multe ori el are cauze psihice (copilul semnalizeaza ceva cu acest simptom parintilor) si tocmai de aceea - uneori prin crestere si dezvoltare - cand copilul reuseste sa gestioneze acele motive psihice enurezisul poate inceta si de la sine. Pe de alta parte, e bine ca si parintii sa isi puna intrebarea: e totul ok la noi in familie in relatie cu acest copil ?
Sigur, vizita la un psihoterapeut costa mult in UK, insa exista si servicii oficiale, decontate de asigurari.
Varianta cea mai buna ar fi o vizita la un psiholog bun de la ei din oras, insa daca parintii se opun, nu ai ce face. Daca poti si vrei, stai tu de vorba cu copilul respectiv, intreaba-l ce-i place si ce nu-i place la el in familie si in viata...

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
01-10-2009, ora 10:49
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Va multumesc domnule doctor Andrei, este vorba despre un copil care face parte dintr-o familie de englezi, care va asigur ca au bani, si nu putini, ca sa-si ppermita sa duca acest copil la un medic psihoterapeut.Poate nu cunosc eu bine, insa eu stiu ca enurezisul nocturn este acea stuatie cand copilul nu se trezeste noaptea si face pipi in pat.Dar acest copil, face treaba mare si mica tot timpul, ziua si noaptea, la scoala, pe strada, la gimnastica, la calarie, la lectii de pian, vedeti cate activitati isi pot permite acesti parinti pentru copil, dar totusi raman indiferenti la problema care pe langa faptul ca este foarte deranjanta si neplacuta pentru cei cu care vine in contact, colegi, cadre didactice,..ar trebuii sa le dea de gandit.Da exista si posibilitatea ca ceva sa nu fie in ordine cu copilul din alte puncte de vedere, este un copil foarte rebel la varsta asta, care vrea sa faca numai ceea ce-i convine si parca uneori chiar in ciuda celor din jur, exact contrariul a ceea ce i se cere.Dar de aici,..la pana a sta indiferenti,..Multumesc pentru raspunsul d-voastra, va doresc o zi buna.(nu gasesc mesajul pentru mine).Toate cele bune.
Maurica
0
06-10-2009, ora 11:48
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Maurica, ti-am mai trimis odata mail, sa imi confirmi te rog primirea lui.
0
06-10-2009, ora 13:03
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Multumesc pentru interesul pe care mi-l acordati, dar nu, nu am mai primit nici mail de la d-voastra inafara de cel cu intrebarile pe care mi le-ati pus.V-am trimis un mail ieri pe adresa d-voastra, cu amanunte despre situatia in care ma aflu, incercand sa raspund la intrebarile d-voastra.Ma intreb si eu daca l-ati primit.Va doresc o zi buna, (poate ar fi mai bine daca mi-ati trimite mesajele tot la profilul meu acolo unde ma loghez.)
Maurica
0
31-03-2011, ora 12:47
georgeta_i2007
Nu este medic/terapeut
georgeta_i2007
BUNA ziua, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta.CE inseamna afectiune degenerativa? VA multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Elevii mai mici dintr-o clasă școlară prezintă un risc mai mare de rezultate educaționale negative pe termen lung
  • Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat
  • Motricitatea fină este importantă pentru succesul școlar
  • Relația profesor-elev nu este suficientă pentru a susține angajamentul intelectual pe termen lung
  •