copil de un an dependenta de mama

30-10-2010
eneisabela
Nu este medic/terapeut
eneisabela
Karina are 1 anisor si e dependenta de mine.Am ajuns in stadiul in care nu pot merge nici macar la baie fara ea.Cum ma vede ca plec din camera incepe sa planga si sa se scandalizeze.
Nu se opreste pana cand nu vin inapoi.Nu mai stiu ce sa fac am lasat-o sa planga in speranta ca va obosi si se va opri, dar nici o sansa.
Ma gandeam sa o duc la cresa dar nu stiu ce sa fac.daca nu sta fara mine??? Ajutati-ma va rog!!!
5 comentarii
0
31-10-2010, ora 14:15
ady87a
Nu este medic/terapeut
ady87a
dak akum nu iei o hotarare mai tarziu iti va veni f greu, cu toate ca la mine fetita mea nu plangea dupa mine foarte mult dar akum la 4 ani plange si pt trecut invato cu persoane straine pt ca vei avea necazuri cu ea din punctul asta de vedere, cand am dato la gradinita prima luna, dimineata cand o duceam plangea in hohote dupa mine statea retrasa nu manca nu se juca abia de'acum a inceput sa se schimbe dar tot mai plange putin dim
0
31-10-2010, ora 15:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este prea mica, e normal sa se comporte asa.dar cu timpul sa o scoti in parc, sa mergi in vizite, treptat trebuie sa se joace cu copii de varsta ei.acum e prea devreme.de ce sa o dai la cresa, nu ai concediu pentru cresterea ei pana la 2 ani ? Cat stai in camera cu ea nu o tine tot timpul in brate, pune-o pe patut in asa fel ca sa te vada si cauta-ti de treaba, sau intr-un carucior impreuna cu cateva jucarii si o iei in casa dupa tine...
0
02-11-2010, ora 12:33
eneisabela
Nu este medic/terapeut
eneisabela
Cand sunt cu ea in camera sau la bucatarie o las sa se plimbe, merge in picioare destul de bine dar in momentul in care vede ca deschid usa sa plec incepe sa planga instantaneu.Mai nou o chem pe matusa mea la mine in fiecare zi, cateva ore, astfel incat sa se obisnuiasca cu ea si sa pot sa imi fac treaba linistita.Stiu ca e destul de mica dar din cate am inteles copilul incepe sa invete inca de pe acum si nu imi doresc un copil dependent de mine, ba din contra vreau sa fie libera sa se descurce fara mine, sa fie independenta.
0
08-11-2010, ora 14:24
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Dupa parerea mea, nu ai de ce sa iti faci griji! E absolut normal la 1 an sa se comporte asa, si nu cred ca e adevarata ideea multora preconceputa ca.cum il inveti de mic, asa il ai, adica daca e dependent de tine la 1 an asa o sa fie sila 20. Ai vrea tu ca la 20 sa mai vrea sa mai stea in bratele tale...:)
Eu am o fetita de 1 an si 9 luni, exact ca fetita ta se comporta si fetita mea, nu ma lasa sa plec deloc, la baie, la bucatarie, peste tot o luam cu mine. NU am fortat-o niciodata sa stea singura daca ea nu voia si plangea, voia sa vina dupa mine, bine, o luam, nu consideram ca era o problema(din cauza ca nu ma iau dupa bunici, matusi, etc la felul cum sa imi cresc copilul), ca daca ma luam dupa ele.trebuia sa imi tin copilul si cu caciula in dormitor la 25 de grade- am dat un exemplu:)
Acum la 1 an si 9 luni sta fara probleme singura...pot pleca din camera fara sa planga dupa mine, ii zic ca ii aduc ceva bun, fruct si nu are nici o problema.numai ca nu pot eu sa o las sa stea singura mai mult de 5 min, de frica sa nu faca ceva, sa se loveasca.
Asa ca nu iti fa griji. lasa-l sa se manifeste conform varstei, nu il forta cu absolut nimic.Toate vin la timpul lor! Va doresc copilarie fericita!
0
08-11-2010, ora 19:02
eneisabela
Nu este medic/terapeut
eneisabela
Iti multumesc mult pt sfat o sa tin cont si. sa cresteti mari!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii
  •