copil decedat la 8 ore dupa nastere. de ce? | Forumul Medical ROmedic

copil decedat la 8 ore dupa nastere. de ce?

03-02-2011
michaela08v
Nu este medic/terapeut
michaela08v
Buna ziua! Ma numesc mihaela, am 31 de ani si pe 27 dec 2010 am nascut, la spitalul Giulesti, prin cezariana un baietel de 3, 750g, 54 cm, cu nota 10 la nastere. Copilul s-a nascut la ora 9 si 1 min iar in jurul orei 14 am fost anuntata ca, in urma unor probleme de respiratie ale copilului, i s-a facut o radiografie si i s-a descoperit o malformatie a plamanului drept, inima in partea dreapta si intestinele trecute in cutia toracica. Cum e posibil asa ceva??? Avand in vedere ca am facut toate analizele inainte si in timpul sarcinii, ecografii la fiecare 3-4 sapt, inclusiv eco fetala (morfologie 4d) unde nu s-a descoperit nimic din toate acestea. Apoi, medicul pediatru de garda a hotarat ca trebuie intubat si aplicate manevre de resuscitare. De ce??? Pentru ce aceste manevre daca baietelul nu intrase inca in stop cardiorespirator??? Si, pentru ca medicul respectiv nu a putut face fata situatiei create, a apelat la serv smurd pt a-l transfera la spitalul G. Alexandrescu. In ambulanta copilul a intrat in stop cardiorespirator, medicii s-au straduit sa il readuca la viata in ideea de a fi operat, dar nu au reusit nici in ambulanta, nici la spitalul G. Alexandrescu, copilul decedand in jurul orei 17.
A doua zi copilului i s-a facut autopsia unde s-a constatat ca avea hernie diafragmatica stanga masiva (adica diafragma foarte subtire pe partea stanga, nu fisurata si nici rupta!!!). Celelalte organe interne erau intacte, normal dezvoltate si la locul lor. Atunci, cum a fost posibil ca in ziua anterioara sa se constate acele malformatii??? Si pe unde au trecut intestinele in torace daca la autopsie s-a constatat ca erau la locul lor??? Care dintre medici a gresit diagnosticul???
4 comentarii
0
03-02-2011, ora 15:13
michaela08v
Nu este medic/terapeut
michaela08v
Mentionez ca am mai nascut o fetita pe 23 ian 2007, tot prin cezariana, la acelasi spital, cu acelasi medic ginecolog de care sunt foarte multumita, dar cu un alt medic pediatru. Fetita a avut la nastere 3, 400g si 53 cm si a primit tot nota 10 la nastere. E sanatoasa, nu a avut niciodata probleme, gen malformatii. Atunci cum s-a intamplat asta la al doilea copil??? Am facut testele genetice (noi, parintii, si fetita) si au iesit foarte bune, fiindu-ne explicat ca nu existau sanse ca vreunul dintre copii (nici primul, nici urmatorii) sa se nasca cu vreo malformatie. Si atunci??? Cine a gresit? Medicul de la 4D nu a interpretat corect ecografia? Sau medicul pediatru nu a diagnosticat corect copilul aplicandu-i la intamplare manevrele si procedurile medicale? Sau medicul legist nu a vazut exact unde e problema?
Sunt o mama disperata! Imi doream enorm de mult acest copil pe care l-am pierdut! Sunt slabe sperantele sa mai raman inca o data insarcinata si sa pot duce la bun sfarsit o alta sarcina... Va rog din suflet sa ma ajutati sa imi gasesc linistea afland care a fost problema, motivul pentru care nu imi pot tine acum baietelul in brate!!!
0
03-02-2011, ora 19:37
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
doresc sa-mi exprim compasiunea pentru tine.durerea o simti tu si sunt alaturi de tine.iti doresc sa ai sanatate si putere sa treci peste acest lucru, cu siguranta vor ramane si sechele.undeva s-a gresit, cine si cum s-au produs greselile poate nu vei afla niciodata, dar un nou nascut cu asa greutate si APGAR 10, nu putea sa decedeze decat datorita unor malformatii grave, timpul scurs de la nastere la deces fiind f.scurt.Dumnezeu sa aibe grija de tine, de familia ta si multa putere psihica.
0
03-02-2011, ora 22:08
michaela08v
Nu este medic/terapeut
michaela08v
Nu, nu a fost vorba de malformatii. Acum sunt mai sigura ca niciodata! Pentru a afla adevarul am fost si sunt in stare sa imi vand si sufletul! Am vb (neoficial, pentru ca nimeni nu isi risca serviciul ca sa dea o declaratie scrisa) cu moasa, cu asistentele de la Giulesti, cu medicul de pe ambulanta, cu medicul legist si cu un medic de la G. Alexandrescu, care a efectuat resuscitarea. Informatiile obtinute de la ei, alaturi de rezultatele unor teste, analize si investigatii pe care le-am primit pana acum (urmeaza si altele) m-au dus la concluzia ca a fost o eroare medicala, umana. Am aflat ca medicul pediatru i-a facut
0
03-02-2011, ora 22:49
michaela08v
Nu este medic/terapeut
michaela08v
Am aflat ca medicul pediatru i-a facut respiratie artificiala cu ajutorul unui balon dar fara a alterna aceasta operatie cu masajul cardiac. Datorita acestui lucru copilul nu a mai putut expira tot aerul introdus si astfel i-au fost trase in torace intestinele iar diafragma care le separa de torace s-a intins si, evident, s-a subtiat (ca un elastic) mai mult in partea stanga fiindca in dreapta a opus rezistenta ficatul, dar nu s-a rupt, nu s-a fisurat absolut deloc! Mi s-a mai explicat ca, intrand imediat baietelul in stop cardiorespirator si apoi, la scurt timp, survenind decesul, aceasta diafragma nu s-a mai contractat ( nu a revenit la forma ei initiala, normala, la grosimea ei obisnuita), a ramas extinsa, nu a mai avut timp sa se retraga si sa traga inapoi cu ea si intestinele (exact ca atunci cand cineva moare cu pumnii stransi, inclestati, de exemplu; daca se incearca desfacerea lor, se risca fracturarea falangelor). De aceea, in urma autopsiei, s-a constatat ca diafragma era subtiata in partea ei stanga si era cu tot cu intestine in cutia toracica, peste plamani si inima.
Ceea ce incec sa spun este ca doresc sa trag un semnal de alarma mai ales mamicilor care vor naste la Giulesti: Nu luati legatura doar cu ginecologul dvs, cu anestezistul si cu moasa! Ci si cu pediatrul care se va ocupa de copilul dvs! Sunt acolo pediatri care habar nu au de etica medicala, care nu stiu sa "citeasca" si sa interpreteze o radiografie, care nu stiu sa puna corect un diagnostic si mai ales sa aplice procedura medicala potrivita fiecarui caz, care se cred Dumnezei, atotstiutori dar care apeleaza in ultimul moment, cand nu se mai poate face nimic, la ajutorul medicilor competenti din alte spitale! Sunt medici scosi pe banda rulanta din cine stie ce facultati! Sunt medici cu licenta descarcata de pe net care se joaca, efectiv, cu viata copiilor dvs! Toti medicii care isi merita aceasta titulatura, de "medic bun", sunt plecati in strainatate unde sunt platiti mai bine ca aici!
Amintiti-va de cazul copiilor arsi in sept 2010 la acest spital! Amintiti-va si cazul meu! Plateste cineva viata acestor copii? Nu! Fiindca interesele unora sunt mult prea mari, fiindca "pilele"altora sunt mult mai tari. Ganditi-va de doua ori inainte de a lua decizia de a va incredinta copiii pe mana unor astfel de oameni! Nu merita! Si nu doresc niciunei mame sa simta durerea mea! Sau sa treaca prin ce am trecut si inca mai trec eu! Nu!
Nu vreau sa ii dau in judecata si nu vreau rascumparari fiindca viata copilului meu era nepretuita! Ii las in judecata Domnului! Sa plateasca in fata Lui! Sa ii bata Dumnezeu macar cu o jumatate din durerea mea!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mortalitatea în România
  • Cezariana nu afectează calitatea vieÈ›ii sexuale
  • Aproape 3 din 10 bebeluÈ™i născuÈ›i extrem de prematur nu supravieÈ›uiesc mai mult de câteva săptămâni de la naÈ™tere
  •