copil la 2 ani cand iese afara bate alti copii

30-05-2013
simoniqe
Nu este medic/terapeut
simoniqe
buna ziua, as avea nevoie de un sfat, nu stiu ce sa fac copilul meu are apeoape 2 ani, fara 2 luni si cand ies afara cu el la copii incepe sa bata copii sa arunce jucariiile, nu intelege ca nu are voie sa faca asa ceva, in rest este un copil ascultator si iubaret dar nu inteleg de ce bate copiii??? cum sa procedez cu el ca il pedepsesc, ii dau la fund, si tot face ??? multumesc
6 comentarii
0
30-05-2013, ora 21:23
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Si cum pedepsesti tu un copil de un an si 10 luni? Cum adica ii dai la fund?
Daca ai facut un copil inseamna ca ti-ai asumat si educatia lui. Sau nu?
Este normal comportamentul copilului tau, dar trebuie mai mult tact si rabdare din partea ta. Probabil ca este un copil care nu prea a socializat pana acum cu alti copii. Trebuie sa te joci in primul rand tu cu el, sa descopere "rostul" jucariilor si placerea jocului. Explicandu-i permanent ca nu este bine sa loveasca alti copii, ca si ei sunt mici la fel ca el, pe masura ce va creste, va intelege. Esential este ca tu, mama lui, sa nu-ti pierzi cumpatul si sa racurgi la pedepse si palme la fund.

Nu vreau sa fiu prea categorica, dar sunt de parere ca fiecare parinte are copilul pe care-l merita. Sper sa intelegi esenta spuselor mele, fara a te simti oripilata.
Multa rabdare si intelepciune iti doresc!
0
30-05-2013, ora 21:42
simoniqe
Nu este medic/terapeut
simoniqe
daca tu ai foarte multa rabdare bravo tie, dar sa stai in canapea 5 min nu cred ca este o pedeapsa atata de dura, dar critici fara sa stii multe lucruri
0
30-05-2013, ora 22:31
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
E des intalnit comportamentul lui si ti-ai explicat singura de ce procedeaza astfel: nu intelege...e mult prea mic, cu un simt al proprietatii dezvoltat. Chiar vorbeam cu o educatoare care mi-a spus ca aproape toti copiii in primul an de gradinita refuza sa imparta lucrurile. Nu trebuie decat sa te inarmezi cu rabdare si absolut de fiecare data sa-i explici cum trebuie sa se poarte, sa arati faptul ca te supara, sa-l opresti la timp pentru a nu bate copii si in cateva luni, mai ales acum ca e perioada de vara si poate socializa mai mult, va fi ok. Parerea mea e ca nici macar o palma la fund nu trebuie data pentru ca inca n-au pe deplin capacitatea sa faca diferenta intre rau si bine. Gandeste-te ca tu dai in el si iti imita comportamentul cand afara il deranjeaza ceva/ cineva.Fiica-mea lua jucariile altora si refuza sa le dea inapoi, nu agreea prea multi copii, nu impartea jucariile, nici macar noua nu ne dadea din dulciuri, de exemplu si am recurs la doua chestii:
1.Nu avea voie sa manance dulciuri pana nu dadea inainte ficarui copil sau membru al familiei respectivul produs
2. Ii duceam afara jucarii identice(3 lopatele, 3 mingii, etc) si le imparteam celorlalti copii oprind-o de fiecare data cand dorea sa le ia inapoi si de fiecare data o laudam pentru faptul ca a acceptat sa dea si altcuiva. Are2 an si 4 luni si incet, incet, a invatat sa imparta, sa socializeze, sa returneze lucruri.Succes!!!
0
30-05-2013, ora 22:37
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua,
Răspundeţi-mi la câteva întrebări vă rog.
Copilul dvs a trăit mai mult timp singur? / Este primul copil?
Îl consideraţi un copil răsfăţat?
A asistat la scene de agresivitate în familie?
A avut cumva perioade în care a fost neglijat?
Este cumva un copil ce preferă să rămână în centrul atenţiei cu orice preţ?
0
31-05-2013, ora 11:29
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Primul comportament pe care copilul il dezvolta este cel prin imitare. Din acest motiv, nu este de dorit ca parintele sa recurga la bataie (oricat de usoara) sau la sanctiuni atunci cand ar trebui de fapt sa ii ofere modelul de comportament pe care doreste sa il vada la copil, pentru ca acesta sa il poata copia. Mai exact, in momentul in care il bateti pentru ca el a batut la randul lui alti copii, nu faceti decat sa ii intariti comportamentul nedorit, pentru ca ii oferiti acelasi exemplu.
Cea mai buna varianta este sa aveti rabdare, sa ii oferiti un comportament adecvat pe care el sa il imite. Atunci cand va jucati cu el, cereti-i sa va dea din jucariile lui, invatati-l sa imparta si oferiti-i sansa sa invete in ritmul lui ce inseamna joaca si socializarea.
0
13-06-2013, ora 22:00
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Atata timp cat il veti bate, copilul va intelege ca este in regula ca si el sa bata. In plus, emotiile care se ascund in spatele comportamentului nu vor fi rezolvate niciodata in acest fel, iar el va invata prin pedepse ca este un copil rau, ceea ce-l va face sa fie si mai agresiv si dezobedient.
Incercati sa va stapaniti nervii cand se poarta asa si apoi incercati, cu calm si dragoste, sa vorbiti cu el. Sa-l intrebati cum se simte in acele momente si sa-l reasigurati ca-i sunteti alaturi. In spatele agresivitatii se ascunde frica si durerea, iar un copil nu stie cum sa exprime aceste emotii altfel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 18 luni
  • Evaluarea copilului de 2 ani
  • Agresivitatea la copii are origine genetică, dar este influențată de mediu
  • Copilul meu e agresiv? Ce e normal și ce nu
  • Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii
  • Un mediu prosper este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor mici
  •