Copil mic si bunic mort

19-03-2018
maria_suflețel
Nu este medic/terapeut
maria_suflețel
Bună ziua. De curând bunicul copiilor mei, adică socrul meu a trecut in neființă. Mă întreb cum este mai bine să abordez acest subiect cu ei. Ce sa le spun si ce nu.
În ziua când a fost înmormântat soțul insista să îi duc să îl vadă pentru ultima dată. Eu nu am fost de acord m-am gândit ca ar fi greu pentru ea să îl vadă în sicriu. Mă gândesc oare am greșit?
3 comentarii
0
19-03-2018, ora 14:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cred ca ati gresit. Unii copii raman cu traume daca sunt expusi la asa ceva.
0
19-03-2018, ora 15:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Depinde de foarte multe elemente: varsta copiilor, relatia avuta cu persoana in cauza, informatiile/explicatiile/reprezentarea pe care a construit-o pana atunci despre moarte/disparitia cuiva drag etc.

Daca totusi nu puteti gestiona situatia va poate ajuta un psiholog cu experienta in lucrul cu copii. Copii exprima mult mai bine trairile prin intermediul jocului si jocul ii poate ajuta sa gestioneze/descarce mai bine unele situatii.
0
19-03-2018, ora 15:49
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Ca și colegul meu vă recomand să mergeți la un psiholog care lucrează cu copii pentru că acesta poate aborda problema în funcție de vârsta copiilor și profilul psihologic al acestora, astfel ca aceștia să fie afectați mai puțin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul