Copilas care calca in interior

15-04-2010
irinatamaz
Nu este medic/terapeut
irinatamaz
Copilasul meu are acum 2 ani si 2 luni si calca foarte tare in interior, uneori se impiedica in propriile picioruse. Medicul de familie a zis ca nu exista nici un risc, in schimb medicul homeopat zicea ca pe viitor ii poate fi afectata coloana, saptamana viitoare mergem la ortoped, dar va rog sa imi dati si dumneavoastra niste sfaturi. Multumesc.
11 comentarii
0
15-04-2010, ora 12:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ascultati de medicul homeopat mai bine. Faceti un tratament homeopat, la copii ajuta repede, daca remediul este ales bine.
0
15-04-2010, ora 14:17
OTG080
Nu este medic/terapeut
OTG080
Copilul meu are 2 ani si 8 luni. De la 11 luni a inceput sa mearga si am remarcat calcatul in interior.
In timp s-a ameliorat, fara nici un tratament. De la pediatru am inteles ca pana la 4 ani majoritatea cazurilor se rezolva de la sine, fara nicio interventie. Abia dupa 4 an daca problema persista puteti consulta un ortoped.
In ceeace priveste tratamentul homeopatic va recomand sa va informati si sa intelegeti ce este homeopatia si pe ce principii se bazeaza ea.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Homeopatie
0
15-04-2010, ora 16:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Este f. adevarat ca astfel de afectiuni la copii trec de la sine, insa este o diferenta pt. copil sa se vindece in 2 luni sau in 2 ani !

Autorul care a scris articolul de mai sus in wikipedia este un om al industriei farmaceutice si un mincinos (in afara de datele istorice). Au iesit in ultimul timp multe scandaluri la iveala in presa internationala de reputatei in legatura cu cenzura si manipularea datelor cu privire la unele informatii in wikipdia. Exista autori platiti de concerne care se ocupa numai cu cenzurarea si manipulare la orice date care nu le covinv.

Dovada o pot aduce f. usor toti vindecati de mine cu ajutorul homeopatiei in acest forum cat si cozile lungi la programare si la cabinetul medicilor homeopati buni din tara (Dr. Ghhoerge Jurj, Dr. Silvia Nedelcu, etc). Nici un medic nu ar studia homeopatia ca sa dea la oameni ceva care nu functioneaaza si sa renunte complet la folosirea medicamentor chimice sau la acupuncturii ca de ex. in cazul Dr. Jurj.
Dar oamenii se lasa pacaliti de orice scrie undeva daca nu au minte destula sa judece singuri.
0
15-04-2010, ora 18:06
OTG080
Nu este medic/terapeut
OTG080
Nu am nimic cu homeopatia, si nu am nicio legatura cu industria farmaceutica.
In schimb urasc ignoranta.
Daca ati fi avut curiozitatea sa cititi pagina de pe wikipedia ati fi remarcat ca acolo sunt si aspecte pro si aspecte contra.
In plus, wikipedia este un sistem deschis. Adica inclusiv dumneavoastra puteti adauga si/sau modifica pagina despre homeopatie.

Si in plus nu cred ca e locul potrivit pentru teoria conspiratiei pe care incercati sa o induceti.
Va doresc mult succes in activitatea dumneavoastra, oricare ar fi.
0
15-04-2010, ora 18:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Va cred ca nu aveti nimic cu nici o industrie in afara de dezinformare si naivitate.
Insa stiti atat de mult despre Wikipedia ca si despre homeopatie. Sistem deschis nu inseamna ca oricine poate scrie acolo ce vrea. Exista o ierarchie si in acel sistem, pot scrie numai anumiti oameni la anumite teme. Credeti ca pot eu sau un homeopat sa adauge sau sa schimbe ceva la articolul acela ?
Credeti ca a fost intrebat vreodata vreun homeopat ce sa se scrie acolo.
Bineinteles ca partidul X nu scrie nimic de bine despre dusmanul lui partidul Y.

Exista sute de mii de medici homeopat in intreaga lume de peste 200 de ani si cei care practica homeopatia sunt medici cu facultate care ai studia-to dupa terminarea facultatii de medicina..
Daca ar fi sa fie cum scrie in acel articol scris pt fraieri inseamna ca sute de mii de medici homeopati, unii chiar cu mai multe facultati ar fi niste orbi si niste prosti.

Bineinteles ca va puteti spune pararea la care aveti dreptul numai ca o informatie proasta si mincinoasa se poate apara la fel de usor ca si o musca care zboara in fata turbinei unui avion cu reactie.

Aspectele pro din acel articol privesc numai informatiile despre infintarea ei iar cele contra ca totul ar fi o pacalelea si o prostie din punct de vedere stiintific.
In acest forum sunt mai multe mii de oameni care au fost vindecati de homeopatie si numai de ea dupa ce au alergat la zeci de doctori mai inainte. Daca credeti ca pana si pacientii vindecat mint sau isi inchipuie numai vindecarea nu aveti decat sa credeti ce scrie hartia, caci ea e rabdatoare chiar daca este virtuala.
0
15-04-2010, ora 22:05
OTG080
Nu este medic/terapeut
OTG080
Intrucat nu ma intereseaza deloc sa combat homeopatia si beneficiile acestui tip de tratament voi renunta sa discut in contradictoriu cu dvs. imediat dupa acest comentariu.

Parerea mea despre homeopatie este ca are efect pozitiv incontestabil, dar se bazeaza foarte mult pe autosugestie si/sau efect placebo la adulti, iar in cazul copiilor tot pe autosugestie si /sau efect placebobdar...la parinti, ajutand astfel copii sa treaca mai usor peste anumite probleme Amintiti-va de celebra si adevarata reclama la nu mai stiu ce care spunea "Esti frumoasa cand ai incredere in tine". Toata lumea a trait pe parcursul vietii momente cand simtea ca poate muta muntii din loc si momente cand toate corabiile pareau innecate. Autosugestia ne poate vindeca de foarte multe, inclusiv de afectiuni.

In ceeace priveste WiKI, ma faceti sa zambesc.
In momentul in care va pronuntati pastrand acelasi ton atotstiutor (si insinuand tot un fel de conspiratie) despre Wikipedia si modul ei de a fi, este clar ca aveti tendinta usor deplasata sa va considerat un fel de guru al tuturor domeniilor de pe acest pamant.
Se vede ca habar nu aveti.
Poate totusi deschideti acel link (hhttp://ro.wikipedia.org/wiki/Homeopatie)
In partea de sus veti vedea un link numit sugestiv "MODIFICA PAGINA".
Daca nu-l vedeti, va rog utilizati acest link:http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Homeopatieaction=edit
Singurul lucru ce trebuie respectat este respectul fata de ceilalti. Este interzisa pornografiia si ineptia.
Mult succes in rest!
0
16-04-2010, ora 10:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Bun, ti-am zis ca fara logica si cunoastere este greu de a intelege ceva sau a discuta cu un om cu mai multa cunoastere, insa iti explic un pic ce inseamna placebo ca inca nu sti (fara dorinta de a face aici pe stiutorul, si din pura cunostina de cauza ).

Placebo inseamna vindecare prin autosugestie din credinta in ceva sau din speranta ca ceva ajuta.
Acest efect este de necontestat si exista la orice face omul. Sugestia si autosugetia are mereu un efect. Indiferent daca ii spui o vorba buna/reala la om sau ii dai un medicament gresit /potrivit. Intrebarea este numai cat de mare poate sa fie acest efect si la ce duce sau daca duce la vindecare !

Pentru a putea fi sugestionat trebuie constiinta si intelegere, adica acest lucru este prin definitia la placebo ceva imposibil la copii mici, bebelusi, animale si plante. Nimeni nu va contrazice acest lucru in Wikipedia, insa a uitat sa fie pomenit la articolul prostesc de mai sus.

Problema care apare este ca tocmai bebelusii, copii si animalele actioneaza cel mai rapid si evident la tratamentele homeopate. Daca reusesti sa-mi explici cum se poate autosugestiona un caine sau un bebelus, fara a contrazice nici una din lucrurile cunoscute pana acum sau a defia logica, te propunem ca candidat la premiul Nobel pt. anul viitor.

Exista mii de medici veterinari homeopati care folosesc homeopatia la animale. Va fi o sarcina imposibila pt. orice dusman al homeopatiei de a explica cum o vaca sau un caine se vindeca cu o granula homeopata de la autosugestie in timp ce pilulele alopate nu reusesc sa o autosugestioneze.

Hai sa zicem acum ca in granulele homeopate ar fi cu adevarat numai "nimic" din toate punctele de vedere: atat material si cat si energetic/eteric. Adica dupa parerea ta care ai preluat-o de la Wiki : s-ar da nimic, zahar gol fara nici un fel de efect.

Daca ar fi asa atunci spune-mi si mie, de ce fabricantii de remedii homeopatice folosesc la fabricarea remediielor peste 4000 de plante, substante chimice, extracte animale, toxine, otravuri de sarpe, de paianjebi, ca sa faca acest "nimic " si nu se multumesc sa lase granulele de zahar goale, fara a le impregna cu solutiiile obtinute din aceste substante foarte diferite ?

Si de ce doctorii homeopati in Romania prefera sa dea 5 granule in loc de una singura - care ar ajunge-, din teama ca o granula homeopata sa nu fie cumva neimpregranat cu substanta activa caci nu prea au incrdere in farbicantii romani ?

In al treilea rand, daca te duci la un homeopat si iei niste granule nepotrivite pt. simptomele tale, oricat de mult ai crede si spera in ele, nu va aparea nici un efect vindecator.
Eu am trimis multi de aici din forum la homeopati dar fiindca acestia au fost foarte prosti si nu au putut gasi remediul potrivit a trebuit sa-i vindec eu personal ca sa le arat ca nu homeopatia este de vina ci numai medicul care nu a fost in stare se le gaseasca remediul potrivit.
Deci degeaba crezi in homeopatie cu toata taria, atata timp cat nu primesti exact remediul care te poate
vindeca.

Daca ar fi ceva legat de placebo atunci nu ar conta ce remediu primeste cineva.

Inca ceva: daca primesti un remediu gresit nu numai ca nu va avea efect vindecator, dar va cauza chiar simptome noi in caz ca este f. gresit. Caci orice remediu homeopat dat gresit poate cauza simptomele pe care intr-un bolnav le-ar vindeca. Daca nu ai pete pe fata inca sau dureri in inchieturi, ti le pot provoca usor cu un remediu homeopat.

Acum vine partea cea mai interesanta: omul nu vede barna din ochiul lui ci numai teapa din ochii altora.

Hai sa comparam efectul placebo, un efect real, dar care nu este in stare sa vindece nici o boala, ci numai sa aibe un efect scurt si pozitiv la bolnavii care se duc la alopatie si la homeopatie.

Omenii se duc cu mare incredere la medici, primesc medicamente in care cred enorm de tare si in ciuda la placebo, care exista la orice i se da omului, NU SE VINDECA de nimic !

Pacientul se duce la specialisti mari in care crede si mai mult si ia alte medicamente. Efectul de placebo insa nu vindeca nici aici pe nimeni.

Omul disperat da intr-un sfasrsit de homeopatie si se duce la homeopat si primeste 2 granule homeopate si se vindeca ca prin minune.

(Cam asta e regula, putini ajung la homeopatie daca nu au ajuns mai inainte la disperare si au batut drumul la zeci de medici.)

Daca esti atat de desteapta impreuna cu Wikipedia pe care o citezi spune-mi si mie te rog:

De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????
De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????
De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????
De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????
De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????
De ce nu exista efect de "vindecare placebo" in cazul alopatiei ci numai la homeopatie???????

Si pt. un raspuns la intrebarea asta care sa fie logic si fara sa contrazica stiinta ai sansa de a primi premiul Nobel.

Pentru cine crede ca homeopatia se bazeaza numai pe autosugestie si ca granulele acelea nu au nici un efect sa cumpere de la o farmacie homeopata remediul Nux vomica C30 si sa suga o singura granula sub limba dupa care sa nu bea cafea/cola 3-4 zile si o sa simta in corpul un "placbo" care o din pura intamplare o sa fie identic cu simptome descrise in materia medica homeopata la acest remediu si de care el nu are habar.

Pentru luminearea ta si a altora mai jos cateva articole despre homeopatie si un sfat mic: cand vreti sa aflati adevarul despre ceva nu va informati la dusmanii acelui lucru, ci in primul rand de la cei care folosesc acel lucru, ca sa nu cadeti in groapa sapata de prostia si prejudecatile altora.

-
HOMEOPATIA - O ALTERNATIVA IMPORTANTA ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ACUTE SI CRONICE
Dr. Radu Sarandan

Deoarece nu se poate prezenta în cîteva cuvinte totul despre o metoda de vindecare care si-a pastrat continuitatea de mai bine de 200 de ani, am încercat sa surprind unele aspecte mai importante, tinînd seama de cei care au în primul rînd nevoie de ea : pacientii.

Ce este homeopatia ?
Homeopatia este arta de a vindeca bazata pe legea similitudinii descoperita de Samuel Hahnemann cu mai bine de 200 de ani în urma. Aceasta lege:, , Similia Simillibus Curentur" înseamna ca remediile care produc anumite simptome vindeca bolile cu simptome similare[astfel spus boala artificiala produsa de remediu trebuie sa semene cît mai mult posibil cu bola naturala a pacientului].
Samuel Hahnemann [Meissen1755 - Paris1843] medic german, fiul unui creator de portelanuri din Meissen, a absolvit Facultatea de Medicina la Erlangen. Avea un talent deosebit pentru limbile straine[vorbea fluent 8 limbi] si a studiat cu pasiune chimia. A profesat în Germania si mai apoi în Franta, ultimii ani petrecîndu-i la Paris.
Medicina homeopata individualizeza fiecare caz în parte adica pentru aceeasi boala se administreaza medicamente diferite în functie de caracateristicile si simptomele pacientilor.
În întreaga lume, homeopatia reprezinta o alternativa de tratament[ de exemplu, în Franta aproximativ 40% din populatie apeleaza la tratament homeopat], în unele tari existînd chiar spitale unde tratamentul este exclusiv homeopat[Anglia, Spania].
Medicina homeopata nu exclude medicina actuala, dorindu-se întotdeauna o colaborare interdisciplinara, scopul fiind ajutarea omului aflat în suferinta.

2. Ce este medicamentul[remediul] homeopat?
Remediile sunt preparate din plante, minerale, metale, veninuri[serpi], produse din secretia glandelor unor animale[sepia, moschus, etc.] sau chiar din întreg corpul insectei[albina, paianjeni]; azi exista mai bine de 4000 de remedii homeopatice.
Medicamentele homeopate sunt preparate pe baza unor legi foarte clare, respectîndu-se normele legale de preparare a oricarui tip de medicament.
Scopul administrarii remediului este de a stimula imunitatea organismului astfel încît organismul, prin fortele proprii sa învinga boala prezenta.

3. Cine beneficiaza de tratamentul homeopat?
Homeopatia se adreseaza tuturor categoriilor de vîrsta de la copilul mic pîna la vîrstnic.
Chiar daca copiii raspund mult mai repede tratamentului homeopat, rezultatele obtinute fiind foarte bune si bolnavii vîrstnicii care efectuaeaza diferite tratamente pentru o boala cronica pot opta pentru acest tip de tratament.

4. Ce trateaza ?
Cu ajutorul homeopatiei putem trata în principiu aproape orice boala, atît în stadiul acut cît si în stadiul cronic.
În cazul bolilor acute, amigdalite, alergiile la diferite produse alimentare si din mediul înconjurator, cistite, diaree, rino-faringite, otite, traheite, tromboflebite, urticarie, administrarea corecta si la timp a tratamentului homeopat permite vindecarea în scurta durata.
În cadrul bolilor cronice cum ar fii: astmul bronsic, hipertensiunea arteriala, poliartrita reumatoida, administrarea remediilor homeopatice permite de cele mai multe ori reducerea dozelor de medicamente administrate în mod obisnuit pentru aceste afectiuni.
Conjunctivitele, dismenoreea, acneea, ulcerele varicoase, sindroamele migrenoase, microlitiaza biliara si renala, lombalgiile, hipertrofia de prostata, terenul atopic-alergic, ulcerul gastric, , pot beneficia de asemenea de tratament homeopat.
Pentru ca rezulatele tratamentului sa fie bune trebuie sa existe o buna colaborare între medic si pacient; de exemplu în cazul unei boli acute la copil, unde exista o buna vitalitate, acesta, uneori poate fi consultat zilnic pentru ca, în functie de modul de evolutie al simptomelor tratamentul se modifica.

5. De ce sa alegem homeopatia ca metoda de tratament?
În primul rînd homeopatia este o metoda naturala de vindecare, care nu are efecte adverse si nu creeaza dependenta.
Medicamentele homeopate sunt mai ieftine, deci usor de achizitionat.
Medicamentele homeopate sunt usor de administrat chiar si la copilul mic, modul lor de prezentare sub forma de granule de lactoza-avînd gust dulce, nu creeaza dificultati.
În anumite cazuri cînd coexista mai multe boli la acelasi pacient, anumite medicamente pot fii contraindicate; în aceste cazuri medicantele homeopate pot constitui o alternativa.

În încheiere, paragraful 1 din Organon[S.Hahnemann] :, , Singura si cea mai înalta misiune a medicului este de a vindeca, cu alte cuvinte de a restaura starea de sanatate a bolnavului".
-

Cum functioneaza homeopatia dpdv. divin

Extras din cartea "Despre viata si sanatate" primita de la Iisus prin Gottfried Mayerhofer, 8.06.1873

"In timpurile de demult, cu cât oamenii trăiau mai mult in conformitate cu marele plan al creaţiei, cu atât mai puţin se îmbolnăveau. Cu cât se îndepărtau mai puţin de legile naturii care li s-au dat pentru a-şi împlini misiunea pe pământ, cu atât mai uşor le era să înceapă să-şi indeplinească misiunea spirituală. Oamenii trăiau în armonie cu natura, iar organismele lor nu cunoşteau decât un singur dezechilibru, conform cu legea, care făcea ca din cauza nefolosirii organelor să se producă moartea fizică, căci toate celelalte influenţe erau reechilibrate prin aportul zilnic de vitalitate.

Pe măsură ce s-au distanţat de această cale, au inceput să se producă tot felul de evenimente care le puneau în pericol sănătatea. Cu cât se îndepărtau mai mult de legile primordiale, cu atât mai puţin eficiente se dovedeau remediile simple, naturale, pentru refacerea sănătăţii lor. De aceea, ei s-au văzut nevoiţi să caute remedii din ce în ce mai puternice, căci cele simple nu mai erau eficiente. In acest fel, vieţile oamenilor au început să se scurteze, iar sănătatea lor s-a deteriorat, multiplicându-le suferinţele. Aşa se face că astăzi foarte puţini oameni mai au cunoştinţele vindecătoare pe care cei de demult le aveau în mod natural. Numai cei care îşi consacră în întregime viaţa acestei arte mai pot dobândi această cunoaştere.

In mod natural, prima şi cea mai uşoară metodă de vindecare consta în căutarea remediului pornind de la factorul care a cauzat îmbolnăvirea. Şi întrucât primii oameni au început să se îmbolnăvească din cauza consumului iraţional de alimente şi de băutură, remediile au început să fie căutate în zona alimentaţiei.

Aşa s-a născut terapia alopată, sau, aşa cum prefer să-i spun Eu: artă vindecării cu ajutorul materiei. Intrucât materia era aceea care i-a îmbolnăvit pe oameni, aceştia au căutat să se vindece tot cu ajutorul ei, cu atât mai mult cu cât oamenii înşişi deveniseră materie (căpătaseră un corp fizic)...

De vreme ce soarele susţine întregul sistem solar, este limpede că el trebuie să dispună de o putere de prezervare a vieţii. El remediază defectele, căci soarele, la fel ca şi corpurile cereşti care Imi sunt subordonate, reprezintă o împlinire a ordinii Mele ca legea supremă a universului, astfel încât nici o fiinţă din acest sistem nu poate exista decât în cadrul sistemului solar.

Soarele are puterea de a echilibra toate tulburările, iar dacă există vreo deficienţă, de a umple golul cu ceea ce. lipseşte. De aceea, Cura Solară (heliopatia) este una dintre cele mai simple, dar mai eficiente remedii, căci, la fel ca şi homeopatia, acţionează la nivelul sufletului, pe care îl reechilibrează cu ajutorul unor Elemente ale Creaţiei simple şi spirituale.

Mii de remedii alopate pot fi înlocuite cu cantităţi infinitezimale de substanţe homeopatice, iar cura solară simplifică şi mai mult lucrurile, ceea ce reprezintă o dovadă a faptului că marele Meu univers are la bază un număr foarte mic de legi fundamentale. Cu cât omul devine mai spiritual, apropiindu-se astfel de împărăţia din care s-a născut, cu atât mai mic este numărul de remedii de care are el nevoie pentru a-şi reechilibra organismul. Un suflet sănătos într-un trup sănătos reprezintă o laudă şi o dovadă de recunoştinţă la adresa Creatorului, căci el nu face altceva decât să avansezej înainte şi ascendent."

...

In mijlocul acestui proces de dezintegrare (a sanatatii rasei umane n.t), care, daca ar continua, ar duce la distrugerea completa a rasei umane sau la o viata scurta asemanatoare unei muste care traieste numai o zi, prin milostivirea Mea fata de oameni am luminat anumiti oameni (Hahnemann, Meßmer, Priesnitz, Schroth, Rausse, Graham Rikli, nota editorului), care sa puna in aplicare o noua metoda de vindecare care sa aiba ca tinta nu corpul material ci sufletul (adic corpul eteric, astral. n.t. )si care printr-o potenta inalta sa actioneze asupra fortei sufletesti (Prana, Chi, forta vitala, n.t.) care sa restabileasca echilibrul in suflet si in corpul material.

Aceasta metoda a fost numita "Homeopatie", sau cum as dori Eu sa fie numita "Arta de vindecare a sufletului", caci sufletul este influentat catre vindecare prin ea cu aceleasi mijloace in cantitati infinetizimale ca si cele care in cantitati mari produc boala. (n.t. primele remedii homeopate au fost facute de Hahnemann din medicamentele alopate date pe atunci de medici ca astazi antibioticele si cortizonul si anume din mercur, nitrat de argint, iod, etc.)

Si de ce este asa ?
Pentru ca in natura creeata de Mine nu exista nimic daunator in sine, ci numai felul, calitatea si cantitatea in care este folosit un lucru duce la folos sau la daune. Vedeti, apa nu este cu siguranta ceva daunator, insa in cantitate prea mare va aduce moartea ca si multe alte lucruri.

La remediile care se dau in homeopatie nu mai actioneaza materia ci numai spiritul materiei, insa aceste spirite au multe lucruri asemanatoare cu substantele din care este format sufletul omului si al animalelor (adica corpul astral, eteric. n.t.) si in caz de boala lipseste in suflet o anumita substanta, care, data in mod homeopatic intregeste ceea ce-i lipseste acestuia iar prin aceasta poate fi restabilita ordinea lui.

Daca alopatii ar fi un pic mai atenti ar putea observa cu usurinta de la utilizarea remediilor homeopatice care sunt substantele
alopate folosite de acestia care duc cele mai mari daune organismului (n.t. mercur, iod, nitrat de argint, etc), insa doctorii acestia sunt asa de invidiosi si de inchisi catre orice altceva incat chiar mustrarea Mea nu i-ar putea indrepta.

Prin homeopatie sufletul isi primeste puterea din nou, se reface si repara corpul pe acest plan spre deosebire de calea alopata
de a repara trupul cu ajutorul materiei...

Fiecare om arata, in functie de metoda de vindecare pe care o prefera si de convingerile sale daca este mai mult materie sau mai mult spirit !" (oamenii materiali vor prefera deci in mod inconstient materia, adica remediile alopate si medicina clasica n.t.)
-

Sursa: Mihai Botez -Curs Homeopatie

"Homeopatia nu este numai o specialitate medicală, ci şi o ARTĂ - arta de a vindeca OMUL BOLNAV şi nu bolile de care suferă sau organele «bolnave. Nu putem vindeca un ficat, un rinichi, o inimă, un uter, un stomac ş.a.m.d., pentru că acestea sunt atât de armonios construite şi de logic legate, încât nu pot fi tratate separat, iar homeopatia: VINDECĂ OMUL, CU TOT CEEA CE REPREZINTĂ EL ÎN TOTALITATE (trup, minte şi emoţii). Nu vindecă doar segmente ale lui..." [2000], dr. Daniela AJJAOUI

O serie de alte particularităţi caracterizează practica medicinei homeopate, între care.
- Homeopatia funcţionează principial asemenea în cazul tuturor sistemelor biologice umane, animale, vegetale având în vedere o anume similitudine structural-funcţională care le apropie.
- Acţionează prin stimularea naturală - cu subtilitate, dar energic - a mecanismelor de apărare ale organismului uman (animal), constituindu-se într-o alternativă social-redutabilă şi economică
- Se caracterizează prin individualizarea tratamentului. Aceasta este poate cea mai distinctivă însuşire care deosebeşte medicina complementară, în general, de medicina alopatică;


Cu alte cuvinte, metoda homeopatică ia în consideraţie nu numai simptomele unei boli, contabilizate, remediabile după
principii statistice, ci şi modul, în care pacientul (clientul) reacţionează la boală, respectiv la tratamentul aplicat.

Homeopatia se caracterizează prin individualizarea tratamentului. In cadrul terapiei homeopatice există în special persoane bolnave şi nu boli în sine, tratamentul depinzând întotdeauna de modul în care pacientul reacţionează şi este recomandată de preferinţă pacienţilor care văd într-o astfel de terapie extrem de eficace, naturală şi fără efecte secundare, salvarea de la regimuri igieno-dietetice imposibile, alte tratamente mutilante. Cu alte cuvinte, bolnavul este acela care trebuie să solicite o intervenţie homeopată, deschizîndu-se nu numai biologic, ci şi emoţional către efectele acesteia.

Liberul arbitru este, o dată mai mult, decisiv în determinarea opţiunii omului pentru sănătate şi/sau boală. Alegerea homeopatiei reprezintă alegerea unui remediu medical eficient, natural, aflat în deplin acord cu natura (mfo)energetică a organismului uman (animal).
0
16-04-2010, ora 11:48
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@ OTG080
"In schimb urasc ignoranta."
"Se vede ca habar nu aveti. Poate totusi deschideti acel link (hhttp://ro.wikipedia.org/wiki/Homeopatie)
In partea de sus veti vedea un link numit sugestiv "MODIFICA PAGINA".
Daca nu-l vedeti, va rog utilizati acest link:http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Homeopatieaction=edit

Daca esti asa de neignoranta cum te crezi si zici ca oricine poate modifica textul dfin Wiki, atunci poti castiga 100 de euro in 5 minute. Hai sa te vad cum reusesti sa schimbi articolul.

Iti platesc 100 de Euro daca esti in stare sa adaugi pe pagina Wiki numita de tine de mai sus la rubrica "Critica" fraza de mai jos si aceasta fraza ramane mai mult de 3 luni acolo:

"Homeopatia este totusi folosita cu succes de medicii veterinari la animale, de moase la nou nascuti, de medicii pediatrici la sugari si de agronomi la plante, unde efectul placebo nu se mai poate folosi ca o posibila explicatie. In plus cercetariile sttintifice facute pe animale de laborator si care dovedesc efectul imeadiat al remediilor homeopatice sunt ignorate in acest articol in mod absolut.
Nu trebuie uitat ca medicii care folosesc homeopatia, cel putin in Romania, sunt medici care au studiat facultatea de medicina si ca efectul la orice medicament se poate verifica numai prin vindecarea bolnavilor si nu prin anumite metode stiintifice prestabilite de alopatie
Homeopatia nu pretinde deloc, asa cum argumeneaza alopatia, ca substantele in doze materiale din remediile homeopatice ar fi cele care au un efect vindecator ci numai energia si vibratia acestora care este impregnata in zahar si care sunt imposbibil de detectat din punct de vedere chimic. Tot asa cum analiza unui CD din punct de vedere chimic nu va releva decat plastic si nu va putea depista muzica continuta pe el, tot asa nici analiza chimica a granulelor homeopatice nu va depista decat zahar, in timp ce vibratia continuta in acest zahar nu se poate detecta decat cu metode speciale. "

Mai jos o referinta la un articol stiintific ca sa-l foloseti ca referinta.
Iti doresc succes daca vrei sa-mi arati ca se poate schimba un articol supus cenzurii si controlului !
Eu nu am reusit sa adaug acest text.
Sa vedem daca poti sa dovedesti ca urasti cu adevarat ignoranta si pe ce parte se afla aceasta ignoranta, a mea sau a ta. Poti dovedi acest lucru castigand chiar 100 de Euro.

-
Homeopathy may combat arsenic poisoning
By Natasha McDowell

Indian scientists have found that a homeopathic remedy based on arsenic oxide can reduce liver damage in mice poisoned by arsenic. They hope the research will lead to an inexpensive treatment to alleviate the suffering of millions of people worldwide poisoned by arsenic-contaminated groundwater.

AR Khuda-Bukhsh and his team from the University of Kaylani, West Bengal found that the homeopathic remedy Arsenicum album could remove arsenic from mice as well as reduce ill effects. The research was published this week in BioMed Central"™s journal Complementary and Alternative Medicine.

Arsenic contamination of groundwater, largely a result of drilling boreholes over the past 20 years, is a major health problem in Bangladesh and India as well as in 15 other countries, including Chile and China. The symptoms include skin disease and liver damage.

The scientists are keen to see whether the drug has the same effect on human volunteers living in arsenic-contaminated areas. Such a trial would be exciting, says George Lewith from the University of Southampton, the UK and a member of the UK governments advisory board to the Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency for the registration of homeopathic products.

He adds that similar work with arsenic has been done in animals in the past. "˜Animal models are one of the very few reproducible observations in homeopathy, but they are generally ignored by sceptics due to a lack of clinical trials. You can"™t intentionally poison people with arsenic, "™ he says. "˜A trial using volunteers from such areas would be extremely interesting."™

Although chemical treatment can remove arsenic contamination yet efforts to provide safe drinking water have not been widely implemented. Khuda-Bukhsh and his colleagues were therefore searching for a cheap and easy-to-use treatment that is effective even in low doses.

The scientists monitored the activity of two enzymes in mice poisoned with arsenic after feeding them drops of the homeopathic remedy.These enzymes are more active in mice with arsenic poisoning, and can therefore be used to indicate levels of toxicity. The researchers found that the homeopathic remedy reduced the activity of the enzymes within 72 hours and was effective for up to 30 days. Water had no effect on either enzyme, and alcohol increased the activity of one of the enzymes.

"˜It is quite amazing that such microdoses [of the homeopathic drug] were capable of bringing about such spectacular enzymatic alterations in mice treated with a toxic dose of arsenic, "™ the researchers write. "˜This is more fascinating because the dilution at which the drug appeared to be effective was so high that the chances of even a single original molecule being in them was theoretically almost impossible."™

Source: SciDev.Net
0
16-04-2010, ora 12:37
OTG080
Nu este medic/terapeut
OTG080
Te rog sa acorzi mai multa atentie atunci cand raspundeti la comentariile mele. Nu de alta dar va pierdeti timpul si ridicati probleme care nu exista.
Mai precis:
1. Efectul placebo/ autosugestia la copii. Va citez din comentariul meu precedent:

"Parerea mea despre homeopatie este ca are efect pozitiv incontestabil, dar se bazeaza foarte mult pe autosugestie si/sau efect placebo la adulti, iar in cazul copiilor tot pe autosugestie si /sau efect placebo dar...la parinti"

Prin urmare eu nu am afirmat nicio secunda ca autosugestia si/ sau efectul placebo are efect la copii. In cazul copiilor, efectul se rasfrange asupra parintilor, care vor fi cu inima impacata si cu constiinta curata stiind ca fac ce-i mai bine pentru puiul lor. Aceasta siguranta de sine a parintilor va fi automat transferata catre copil sub forma unei certitudini ca lucrurile sunt ok. Cred ca si dumneavoastra ati vazut copii care atunci cand cad plang cu spor ( si evident reactia parintilor care se ingrijoreaza peste masura si il strang in brate il pupa si ii promit marea cu sarea) si copii care cad, zambesc, se ridica si continua sa se joace ( in legatura directa cu reactia parintilor care ii arunca intr-o doara cateva vorbe de incurajare, fara a fi peste masura de ingrijorati)
Asadar starea de spirit a parintilor conteaza foarte mult pentru bebelusi si copii mici. Chiar si la cei mai mari.

2. Wikipedia..
Am incheiat precedentul comentariu asa:

"Singurul lucru ce trebuie respectat este respectul fata de ceilalti. Este interzisa pornografiia si ineptia.
Mult succes in rest!"

Cred ca am exagerat putin cand am zis ineptia. Corect ar fi fost poate sa spun nu se pot adauga / modifica un text care este considerat a nedemonstrabil sau incorect.

3. Ca om, sunt un EL. Am vazut ca mi-ati adresat cateva fraze utilizand femininul.

4. Eu nu am nicio pregatire in domeniul medicinei. Clasice sau homeopatice. Dumneavoastra aveti? Ca vad ca va bazati numai pe terte persoane si pe bunul Dumnezeu. Pe care daca il invocati in prelegerile dumneavoastra nu inseamna ca aveti mai multa sau mai putina dreptate.

5. Intrucat meseria dvs. are legatura cu homeopatia si reprezinta o sursa de venit si eu nu doresc sa va imputinez clientii, mai ales ca eu nu am nicio legatura cu acest domeniu si nici un castig material de pe urma homeopatiei sau a medicinei clasice va rog sa intelegeti ca nu am dorit si nu doresc sa combat homeopatia. Am indemnat la informarea din diverse surse despre parerile pro si contra homeopatiei.
Ati reactionat exagerat din punctul meu de vedere ( probabil purtand des pusa acest tip de discutii).
0
16-04-2010, ora 17:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Indiferent de ce ati spus v-am arata de ce nu aveti dreptate in nici un argument, nu aveti decat
sa faceti noi reprosuri si invinuiri fara nici o cunostinta in cauza.

Incercati mai intai sa evitati pe viitor sa urlati in public fara fraze genul "urasc ignorana", sau "Este interzisa pornografiia si ineptia", mai aleas intr-un forum public si catre la persoane pe care nu le cunoasteti nici mcara din ceaci se poate foarte usor sa dovediti numai ca sunteti singurul cel care se prostituieaza in ignoranta si ineptie.

" In cazul copiilor, efectul se rasfrange asupra parintilor, care vor fi cu inima impacata si cu constiinta curata stiind ca fac ce-i mai bine pentru puiul lor. Aceasta siguranta de sine a parintilor va fi automat transferata catre copil sub forma unei certitudini ca lucrurile sunt ok.

De efectul de autosugestie indirecta prin parinti la copii puteti sa scrieti chiar o dizertatie. Este ceva necunoscut inca in intreaga lume.

Asta pune chiar capac la toate si merita al 3-lea premiu Nobel: "Aceasta siguranta de sine a parintilor va fi automat transferata catre copil sub forma unei certitudini ca lucrurile sunt ok."

Daca taceati intelept ramaneati.
0
16-04-2010, ora 17:51
OTG080
Nu este medic/terapeut
OTG080
Jigniri/ jigniri/ jigniri.
Si vorbe goale.
Fericiti cei saraci cu duhul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul desculț poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii
  •