copilas superagitat

08-07-2011
iris9
Nu este medic/terapeut
iris9
Buna ziua. Am un baietel de 1an si 8 luni, pe care nu stiu sa-l cresc!
Este neobosit, zi si noapte, nu-i plac jucariile de nici un fel, totul distruge, arunca, loveste, musca, pisca, ne smulge parul. Stie exact parca ceea ce este mai periculos si numai acolo vrea. Toata casa am modificat-o adica toate le-am urcat mai sus, le-am legat etc. Intelege ca nu este voie si acolo unde nu trebuie merge non stop. Am incercat frumos sa-i spunem ca nu este voie, de mii de ori pe zi, l-am tras usor sau mai tare de par sa vad cum reactioneaza(nici macar nu plange la durere) il pun in patut drept pedeapsa, dar aici face lucruri si mai grave: se loveste asa tare de patut(este din lemn) incat i-e teama ca isi rupe sternul, si deplaseaza patutul sau isi provoaca varsaturi bagand degetele pe gat. Am inteles ca face asta ca asa imi atrage atentia, ca eu imediat dau fuga la el, dar mai sunt si momente cand mai trebuie sa gatesc, de exemplu. Tot timpul meu este. al lui, nu l-am neglijat, de lipsa de afectiune nu poate fi vorba.
Loveste ceilalti copii, si nu vrea sa stea cu nimeni in afara de mine. Noaptea doarme rau, ziua doarme putin, dimineata e foarte matinal. Am fost la medic, unde mi s-a spus ca asa este personalitatea lui, si am primit niste Peritol ca sa mai doarma noaptea. Nu stiu ce sa mai fac, mai ale ca o incep serviciul. Va rog indrumati-ma!
3 comentarii
0
08-07-2011, ora 20:36
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Si eu am o fetita zvapaiata de aproape 3 ani si mult timp am crezut ca am esuat ca mama si ca nu sunt in stare sa imi educ copilul. Daca imi trimiteti un mesaj privat cu adresa dvs de mail va pot trimite o carte electronica despre cresterea copiilor, ce m-a ajutat pe mine foarte mult in unele momente de dubii, mai ales intre 1, 8 luni si 2, 8 luni- varsta lui "nu", a neascultarii absolute si pe drept cuvant numita "mica adolescenta".
0
08-07-2011, ora 21:30
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
acum baiatul meu are 1 an si 10 luni
asa am patit si eu
dar incet inctet si-a revenit
al meu plangea pana ramanea fara aer
stia sa-mi atraga atentia si eu m-am invatat minte cand are chef de tavalit pe jos si plange nu il mai bag in seama. ma fac, ca nu il vad si nu il aud. ma fac, ca vb la telefon
incearca sa vb mai tare decat urla el si asa ii captezi atentia
eu ii dadeam alinan sirop cand era agitat
are dinti si masele?
poate sa aiba dureri si el asa se manifesta
dupa carti nu poti sa cresti un copil am si eu o gramada de carti dar nimic
0
08-07-2011, ora 22:20
iris9
Nu este medic/terapeut
iris9
va multumesc pentru raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: