copilul meu are probleme

05-10-2007
arlond
Nu este medic/terapeut
arlond
poate cineva sa-mi recomande ce pot face pentru baiatul meu de 9 ani si jumatate care are probleme in ce priveste scoala.Am trecut toti trei eu si cei doi copii ai mei printr-o situatie limita.Fostul meu sot, tatal baiatului m-a lovit cu capul in gura, iar copii au fost de fata in special cel mic, baiatul care acum are probleme.Cand intra in panica in special la scoala ii vine o stare de voma si chiar vomita, cu dureri de stomac.Nu are temperatura decat aceasta stare care dupa ce plange putin sau dupa ce trece momentul care a provocat-o se linisteste de parca nimic nu a fost si nu vrea sa mai mearga la scoala.Uneori si eu am aceasta stare dar gasesc puterea de a trece mai departe, dar nu pot eu lupta pentru el.Va rog daca este cineva sa-mi spuna ce sa fac ar fi foarte bine.Da-ti-mi un sfat spuneti-mi ce sa fac cum as putes rezolva aceeasta problema majora
2 comentarii
0
05-10-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

Mergi cu el la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras.
Cu siguranta va sti cum sa rezolve asa ceva, mai profesionist decat ai putea tu...

Pentru ca sunt mai multe aspecte implicate: contextul familial actual, imaginea acestui context perceputa de copil, si mai ales faptul cum priveste chiar copilul ceea ce i se intampla (cat de deranjat sau cat de ok este el cu ceea ce descrii tu, si cu alte situatii similare.)

Toate cele bune,
Andrei
0
09-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Arlond, in multe situatii asemanatoare, unii parinti traiesc cu speranta ca aceste momente vor fi uitate de catre copil si depasite ca de la sine, uitand ca pentru copil momentul respectiv a avut cu totul alte proportii.
Insa, tu esti un altfel de parinte. Tu nu astepti ca timpul sa le rezolve si nici nu il lasi singur in incercarea lui de a-si alina durerea. Pentru asta, te felicit!
Pentru a-i acorda copilului tau intregul ajutor de care are nevoie, si eu iti recomand sa te adresezi unui psihoterapeut, pentru ca, asa cum spunea Andrei, sunt multe aspecte implicate.
In general, nu este usor pentru o mama sa lase o alta persoana sa intervina in relatia dintre ea si copilul ei. Insa in psihoterapie, aceasta interventie se va face prin intermediul tau. Alaturi de tine, sustinut de afectiunea ta, in cadrul creat de psihoterapeut, va fi ajutat sa depaseasca in alt fel efectul scenelor la care a asistat.

Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul