Copilul soțului dintr-o relație anterioara si copilul pe care urmeaza sa il avem

13-07-2018
Adelina19
Nu este medic/terapeut
Adelina19
Bună ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt însărcinată în luna 5. Sotul meu mai are un copil care are 9 ani, dintr-o relație anterioara, copil care este crescut de părinții soțului meu in alta tara. Acum câteva zile sotul meu, ii spunea surorii lui, de față cu mine, ca nici 100 de copii ca cel care urmează să vină pe lume nu valorează cât copil pe care il are deja. Iar sora lui a intarit ca nici 1000 de copii nu valoreaza etc.M-a durut groaznic. Nici moartea tatalui meu nu m-a afectat atat de tare..De atunci plâng încontinuu. Ieri am făcut o criză de plâns și am început să am contractii. M-am speriat f. tare si am făcut un atac de panică.. a venit ambulanță, am reusit sa ma mai liniștesc putin, dar nu reusesc sa ma opresc din plâns. Sotul nu înțelege de ce reactionez asa si ma acuza ca ii urasc copilul. Ceea ce nu e adevarat. Nu vreau dacat ca, copilul pe care urmeaza sa il avem sa fie la fel de iubit ca si primul..nimic mai mult. Sau, dacă nu o sa fie, macar sa nu stiu. :((( Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Exagerez eu? Vreau sa ies din starea asta si nu stiu cum...Sunt constienta ca ii fac rau copilului pe care il astept, dar nu ma pot opri. Ma doare sufletul.
4 comentarii
1
13-07-2018, ora 10:18
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Pentru sotul dvs cred ca situatia este destul de dificila pentru ca inca nu isi poate inchipui cum sa isi imparta iubirea intre primul copil si cel de al doilea (cel pe care il veti naste dvs). Iar ceea ce a spus, cred ca are legatura cu sentimentul de vina pe care il are fata de primul copil si de faptul ca nu il creste el direct.
Din pacate, uneori viata ne aduce in situatii pe care nu ni le dorim, pe care, intr-un fel, am dori sa le putem schimba si nu stim cum.
Sunt convinsa ca in momentul in care va vedea bebelusul se va indragosti instant de el si ca va face parte din inima lui pentru totdeauna. Doar sa aveti un pic de rabdare cu sotul dvs ca sa poata sa faca loc acestei noi iubiri (noul bebelus) in inima lui.
1
13-07-2018, ora 11:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă mama începe să simtă iubire pentru copilul ei încă din faza intrauterină, bărbații simt acest lucru după ce se naște copilul, unii chiar mai târziu când pot lua copilul de mână la plimbare și se joacă cu el.
Stați liniștită că după ce se naște copilul soțul îl va iubi mai mult decât credeți, pentru că orice copil are drăgălășeniile lui, prin care câștigă și dragostea străinilor și-atunci cum să nu-l iubească propriul părinte...
Totul este să nu vă stresați, să așteptați copilul cu bucurie, pentru că e cel mai frumos dar pe care îl poate primi o femeie.
Aveți grijă de dumneavoastră, încercați să fiți cât mai calmă, mai relaxată, pentru că orice stare emoțională se transmite fătului.
Dacă nu reușiți singură, cereți ajutorul unui psiholog care să vă ajute să treceți mai ușor peste această perioadă. Faptul că poate iubi primul copil nu înseamnă că nu-l va iubi și pe-al doilea pentru că dragostea părintească nu are margini. Să nu-i cereți nici-odată să facă diferență între copii și ar fi bine ca și dvs. să construiți o relație bună cu copilul lui, pentru că el nu are nici-o vină că părinții lui s-au despărțit, iar soțul dvs. îi va fi tată toată viața.
Fiți o femeie înțeleaptă și găsiți soluții astfel încât pe cerul căsniciei să nu apară niciodată nori negri. Știu destule familii în care copilul din altă căsnicie o iubește pe mama vitregă ca și pe propria mamă și-și iubește și-i ajută pe frații mai mici.
0
13-07-2018, ora 12:23
Adelina19
Nu este medic/terapeut
Adelina19
Este adevarat, sotul meu se invinovateste pentru situația cu primul copil si desi i-am spus de nenumărate ori să il aducă aici sa creasca lângă noi, a refuzat. Nu vrea sa il aducă în România. Eu tin foarte mult la copil, numai ca il vad doar de câteva ori pe an si nu am reusit sa ne apropiem foarte mult. Dacă ar locui cu noi sunt sigura ca as putea sa il iubesc ca pe copilul meu.
Nu imi doresc sa faca diferențe între copii, tocmai asta i-am spus că mi-ar plăcea să știu că il iubeste pe copilul nostru la fel ca pe primul. Nici mai mult nici mai puțin.
M-a durut foarte tare felul în care s-au exprimat, ca nu valorează cât primul.dar aveti dreptate, cred ca il sperie faptul că trebuie să își împartă iubire, dar si faptul ca copilul lui s-ar putea sa ii reproșeze că fratele lui își are ambii părinți lângă el, iar el nu...
Va multumesc pentru răspunsuri! Ma ajuta foarte mult.
1
13-07-2018, ora 14:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Lasă lucrurile firesc, nu iniția astfel de discuții de acest fel și nu-i da voie nici lui. Nu fă ca în povestea cu drobul de sare, să te temi dinainte de ceva care poate nu va crea nici o problemă în viitor. Singura problemă care ar putea fi, ar fi cu cel mic după ce se va naște, să fie agitat, să plângă mai mult, dacă tu stai în stres toată perioada. Fii înțeleaptă, imaginează-ți că totul va fi bine, că veți fi o familie fericită... Știi câte femei se luptă ani de zile cu tratamente costisitoare ca să devină mame și nu reușesc? Iar tu, în loc să fii fericită că ai fost binecuvântată cu un astfel de dar, începi să-ți faci probleme pentru lucruri care nu vor exista în viitor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul