Cord cu bombarea arcului mijlociu pe partea stanga

11-03-2010
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Buna ziua!Am 23 de ani si am si eu o problema si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.Am 23 de ani si in urma unei radiografii pulmonare, mi s-a pus diagnosticul de "Cord cu bombarea arcului mijlociu pe partea stanga".As vrea sa stiu daca este o problema grava, trebuie sa urmez vreun tratament sau este o notiune congenitala?
Va rog ajutati-ma!

Va multumesc!
5 comentarii
0
12-03-2010, ora 07:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Bombarea arcului mijlociu stang a cordului pe radiografia toracica este unul dintre semnele stenozei mitrale. Trebuie sa continui investigatiile la cardiologie cu fonocardiograma, EKG, ecocardiografia Doppler.
0
12-03-2010, ora 11:03
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Va multumesc din suflet!
0
12-03-2010, ora 17:41
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Dar este o boala grava?Exista vreo metoda de vindecare?Sunt foarte speriata intrucat nu as vrea sa-mi pierd viata de la aceasta varsta!Va multumesc din toata inima pentru raspunsul dumneavoastra.Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru ceea ce faceti.Va multumesc inca o data si astept sa-mi raspunde-ti daca este ceva grav.
0
13-03-2010, ora 09:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu este nici grava, nici usoara.dar nu se moare din cauza stenozei mitrale.Nu mai fi speriata, diagnosticul nu se pune doar pe baza unei radiografii toracice, iar daca tu nu te stii cu nici o problema cardiaca pana acum, nu-ti fa griji, stai linistita si contacteaza un cardiolog bun si aprofundeaza investigatiile cu ce ti-am scris eu.Poti vorbi si cu medicul tau de familie care-ti va da trimitere la cardiolog.Daca se va confirma acesta boala, mai stam de vorba.Numai bine!
0
17-03-2010, ora 09:27
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Buna ziua Doamna Doctor!Am fost ieri la un control cardiologic si mi-a spus domnul doctor ca a fost gresita radiografia, pentru ca dna doctor de acolo nu s-a uitat la mine ca am sternul umpic infundat si automat inima mea are alta pozitie, si plus ca trebuia facuta o radiografie si din lateral.Concluzia ecocardiografiei este:Cord ecografic in limite normale(aspectul nodulogic se datoreaza sternului infundat).Si fiecare valva este normala.Va multumesc inca o data din toata inima ca ne ajutati cu sfaturi.Sa va dea Dumnezeu multa multa multa sanatate!Mii de multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •